La solidaritat comença pel més proper

Meditant sobre el que vàrem tractar a la darrera assemblea, una proposta de la Maria Antònia Antich, per si teniu a be considerar i debatre.

Creació d’un FONS DE SOLIDARITAT amb l’objectiu d’ajudar els cordadencs que, per qualsevol raó, es trobin en situació de precarietat econòmica.

Destinat a subvencionar les despeses de guiatge, desplaçament, allotjament,… i llicència federativa o assegurança temporal.

Es nodriria de:

 • Aportacions voluntàries liquidades juntament amb la quota social
 • Taxa solidària (petita quantia a percebre en cada activitat –guiada o no– de l’entitat)
 • Beneficis de la loteria de Nadal

Gestionat de forma discreta per la Junta Directiva. Mantenint la privadesa tant pel que fa al destí (beneficiaris) com l’origen (aportacions voluntàries). Publicant periòdicament un “altímetre solidari” d’aportacions i destins.

Els eventuals romanents de cada exercici, un cop deduïda una provisió per al següent, es destinarien a entitats solidàries escollides per l’assemblea d’entre una terna proposada per la junta.

Creació d’un ARMARI SOLIDARI amb material nou o de segona mà en bon estat (roba, estris, equipament…). S’ofereix a la junta juntament amb foto + característiques i es lliura quan aquella ho reclami, sempre preservant la privadesa de donant/receptor.

2 comentaris

 1. Home la idea es atractiva i motivadora i podria posar-se en marxa.

  Ara pot ser una mica problemàtic segons com fem lo de la taxa solidaria ja que tot lo que sigui encarir les activitats per un cantó limita els ja apretats marges de benefici de les activitats o si incrementes el preu limita l’accés a socis que igual no tenen una precarietat extrema però si s’han de mirar els gastos amb bona cura. i en activitats no guiades pot generar mes gasto en feina de gestió que el valor de la aportació aconseguit o dissuadir de participar a gent que vagi escurada.

  Ja dic que depen de com es faci i pot ser altres formes d’ingrés com recaptes amb sortejos o coses mes voluntàries que una taxa fixa a les activitats podria ser mes assumible sense obrir mes distancia entre els que van mes o menys forts econòmicament.

  Ara el tema material i vestuari pot estar molt mes fàcil de fer, inclòs combinar-lo amb el mercat d’ocasió, podent haver articles que puguin estar cedits , altres nomes a la venda, altres en cessió mentre no es venguin..

  pero en general crec que es molt bona idea i podem mirar de donarli forma entre tots

 2. Antònia, recollim la proposta, moltes gràcies.

  La tractarem a la propera reunió de junta directiva, que està convocada pel dia 31 de gener i que està oberta a la participació de totes.

Deixa un comentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.