1-2-3, a la tercera va la vençuda, raquetes a Port del Compte

1-2-3, A LA TERCERA VA LA VENÇUDA, RAQUETES A PORT DEL COMTE

El títol potser es un barbarisme, però ha estat real. Pla A, Bastiments, s’abandona per consell tècnic. Pla B, Roca Colom, també a Vallter, s’abandona per la meteo, en especial el vent. Pla C, última hora, Port del Comte i ja veurem que passa.

Punt de trobada on sempre, bastant puntuals, no com sempre. Algú ha mirat la previsió ? Feia vent a la costa!

Viatge per no dormir, molta xarrameca i algun ensurt a la carretera, veure un cotxe vermell de cara et treu la son de cop i per tot el dia. Sans i estalvis fem un mos a Sant Llorenç de Morunys on descobreixo que el concepte “canya” quan es referix a la cervesa por significar un didalet de pocs cc.

Ens perdem una, dos ,tres, vegades per la urbanització del Port del Comte, però sense més ensurts muntem raquetes i comencem l’ascensió amb bon humor i bon temps. El vent de moment “no está ni se le espera”, com deien el 23 F.

Primer per pista, després bosc, un replanet i muntanya amunt, cada cop amb més pendent i en un flanqueig arriba l’inevitable, el coordinador adjunt rellisca, sort del arbret, si no arriba a Solsona. Altres “experts” també rellisquen,  potser que fem mitja volta i busquem una línia de menys pendent ! Sort que el Miquel F , que puja endarrerit pel constipat ho veu clar, no feu el burro, per ací es millor.

I fem el primer cim,  ja relaxats, Tossal de l’Estivella ( 2.338 m ). A partir d’ara i xino xano anem sumant cims, dos, Tosa Pelada ( 2.379 m ) i tres, Pedró dels Quatre Batlles ( 2.388 m i sostre comarcal ). Aquí si que el vent s’anima i comença a tocar la pera.

Busquem un raconet arrecerat en aquest desert de neu, sense massa èxit, per fer un ràpid dinaret,  i cap a l’estació d’esquí a buscar la furgo.
Paradeta per fer la cervesa, ara sí de mida macro, i després de pràcticament una horeta parlant de muntanya retorn a la ciutat. Aquest cop s’ha pogut dormir sense ensurts.

Conclusió, passejada tranquil•la,  sense vent,  paisatge potent, neu per tot arreu, el Pedra al costat,  serra d’Ensija, gran vista del Pirineu, bons companys i molt bon rotllo.

I Van, 1-2-3 sortides de la secció, tres experiències inoblidables. Això s’anima. Fins la propera

FOTOS

3 comentaris

  1. Molt maques les fotos i la crónica molt divertida. La excursió s’ho valia va ser molt maca, bon rotllo i els organitzadors la Roser i el Jesus ho van fer perfecte.

  2. WOW, que xulo!! i es nota que us ho vau passar bé
    La proxima no me la perdo ;-))

    Una abraçada a tots

Deixa un comentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.