Quotes socials 2022/23

Quotes socials 2022/23
Benvolgudes i benvolguts amigues i amics, ja toca fer el pagament de la quota 2022/23. Com recordareu les quotes de Cordada van d'1 d'octubre a 30 de setembre i no per any natural, per separar aquesta despesa de la que correspon a les llicències federatives (assegurances FEEC/FEDME). La quota normal de Cordada es de 40€ a l’any. La quota voluntària la fixa el soci/a. Ha de ser superior a la normal de 40€ (orientativa 50€). El compte corrent de Cor...   Llegir més »

Nous aventatges als socis/es de Cordada!!! Gaudeix de nous descomptes a les sortides.

Nous aventatges als socis/es de Cordada!!! Gaudeix de nous descomptes a les sortides.
Descomptes a les inscripcions: Descompte “normal”, descompte “socis 30″ i descompte “socis 60” (més info) 50% de descompte a les estades formatives / trobades (més info) Accés a altres descomptes especials, botigues, serveis… (més info) Carnets i avantatges derivats: Tramitació gratuïta del carnet FEEC o FEEC + FEDME (més info) Tramitació a preu reduït de les assegurances temporals FEEC (més info) Descompte als refugis (més info)   Llegir més »

Grups de Whatsapp i Facebook

Grups de Whatsapp i Facebook
Grups de Whatsapp i Facebook de l’entorn de Cordada A continuació us facilitem uns quants grups de Whatsapp de l'entorn Cordada. En aquests espais de comunicació es fan activitats extraoficials respecte al club, per tant Cordada no se’n fa responsable de cap de les iniciatives. Cordada sense motxilla: propostes, comentaris respecte a sortides socials i culturals. Alta muntanya: activitats, comentaris, noticies relacionades amb l’alta muntanya.   Llegir més »

Un bateig d’escalada – Gorra Frigia (Via Gede), Montserrat i d’aperitiu Miranda de Santa Magdalena (Via Núria). 30/11/2022.

Un bateig d’escalada  – Gorra Frigia (Via Gede), Montserrat i d’aperitiu Miranda de Santa Magdalena (Via Núria). 30/11/2022.
Sortida extra, d'aquelles pim pam i anem a fer escalada a la muntanya de Montserrat amb en Josep, el nostre guia. Si no fos per ell encara ens ho estaríem mirant. En Jordi, en Joan i jo mateixa ens trobem al peu de Montserrat per fer una escalada amb "peus de gat", el Joan i jo per primera vegada. Bé, fem l'aproximació… escales del Pobres, Pas dels francesos, Santa Anna i quan arribem al torrent de Santa Anna… Sorpresa!! unes pràctiques inesperade...   Llegir més »

Massificació problemes i solucions

Massificació problemes i solucions
Fer activitats al medi natural és la millor manera de carregar els nostres pulmons d'aire pur i connectar amb la natura. Per això, cada cop més, han esdevingut una alternativa d'oci per a més i més persones, sobretot a partir de la pandèmia. Tots hem copsat un augment significatiu del nombre de persones que trobem a la muntanya o d'altres espais naturals. Tothom té el mateix dret i en principi és un fet positiu, però no està exempt de problemes.El més i...   Llegir més »

Bones pràctiques a la Natura. Excursionisme

Bones pràctiques a la Natura. Excursionisme
Bones pràctiques a la Natura. Excursionisme.   Ús de bastons Si bé recomanem el seu ús , millor si a la punta porten tap de goma perquè així reduïm impacte sobre el terreny. Quan no els fem servir (per exemple al transport públic) compte com els portem per no ocasionar lesions a altres persones. Embolcalls Quan preparis els teus aliments pensa a utilitzar embolcalls reciclables i cantimplores metàl·liques. Millor per la teva salut i no gen   Llegir més »

WEISSMIES PER L’ARESTA SUD 16/08/2022

WEISSMIES PER L’ARESTA SUD 16/08/2022
Aquest estiu ens hem estrenat als Alps la Bea, l’Adrià i jo mateixa, la Lourdes. En Josep ens va muntar una setmana ben intensa a la vall de Saas i la vàrem aprofitar de valent. Tota l’aventura bé es mereixia una crònica, però ja se sap... no saps com posar-t’hi, passen els dies, bla, bla, bla. Finalment ha pogut més la recança que la mandra i aquí la teniu, la vivència del nostre primer quatremil, el pic de Weissmies (4017m.) El Weissmies (literalment,...   Llegir més »

Crònica de la sortida Muntanyetes del Moixero amb castanyada i tot !!

Crònica de la sortida Muntanyetes del Moixero amb castanyada i tot !!
Crònica de la sortida Muntanyetes del Moixero amb castanyada i tot !! Dia 31 d'octubre….tot fosc….després de deixar el vehicle uns metres més avall, l'Anna, el Josep, el Raimon, el Joan i la Mercè enfilen  cap el refugi Vents del Cadí...amb frontals….i així  comença i acaba la part més tenebrosa de la nit de Tots Sants. Davant del refugi ens espera el guarda, molt afable. Mentre ell preparava el sopar, un arròs boníssim, nosaltres torrem les castanye   Llegir més »

Pel massís del Canigó: un tomb preciós a la tardor

Pel massís del Canigó: un tomb preciós a la tardor
    Aquesta historieta comença quan ens vam plantejar una sortida al Canigó. Tret que la primera intenció era anar des del refugi dels Cortalets, el fet que el refugi guardat de Merialles fos obert fins a final de mes ens atreia. La comoditat d’anar menys carregats sempre és temptadora… i així ho vam publicar. Però contactem amb el refugi i ens assabentem que serà tancat des d’aquest mateix dissabte 15 d’octubre 2022. Donada aquesta situaci...   Llegir més »

23-26 de Juny de 2022 – Volta al Vignemale + ferrada de Broto

23-26 de Juny de 2022 – Volta al Vignemale + ferrada de Broto
Enguany havíem de fer l'ascensió al Vignemale aprofitant que teníem 3 dies de festa per Sant Joan, però aquest era el pla A. Com passa tot sovint, durant la setmana es va anar perfilant una meteorologia més complicada que ens va fer canviar la logística, traient l'última nit de bivac (que hauria estat sota la pluja). Aquest seria el pla B, mantenir igual primera etapa i la segona fer ascensió i tornada al cotxe. Però tampoc no el vàrem poder dur a terme. ...   Llegir més »

Consum responsable, llet i territori

Consum responsable, llet i territori
Als excursionistes quan sortim a la muntanya i al medi natural ens agrada trobar un territori net, ordenat i bonic. A voltes no ens ho parem a pensar i creiem que tot allò és normal i impertorbable, com hauria de ser sempre. Però realment darrera d’aquests paisatges hi ha persones que viuen allà durant tota la setmana, hi treballen i en tenen cura. La minoritària pagesia, amb la gestió forestal, agrícola i ramadera, fa de jardiner del paisatge, ajuda en la...   Llegir més »

Vuit dones al pic de la dona 26-27 Març 2022

Vuit dones al pic de la dona 26-27 Març 2022
Aquesta sortida volia ser més simbòlica que ambiciosa: ascensió d'una colla de dones al Pic de la Dona el mes de la dona. I vàrem aconseguir fer una bona colla de participants, però al final, per uns o altres temes, algunes companyes no varen poder venir. Per elles va també aquesta crònica i les fotos de l'àlbum, amb el propòsit d'organitzar una propera sortida que puguem compartir totes. Finalment som vuit muntanyeres entre 11 i 68 anys (sense proposar...   Llegir més »

Mulleres 2021!

Mulleres 2021!
Crònica Jesús - Anna Mulleres 2021! L’aventura va començar amb un wats! Un SOS!! Agost a Bcn treballant! No pot ser! Al grup de la sortida de l’Olla de Núria vaig escriure: Hola a tots i totes!!! Algú voldria/podria fer sortida d’un dia o bé dos dies pels caps de setmana 21-22 o bé 28-29?? El Jesús va contestar! Fem el Mulleres! Doncs vinga! Vam sortir dissabte ben d’hora, em va recollir al carrer Galileu i vam enfilar carretera. Arrib   Llegir més »