Bones pràctiques a la Natura. Excursionisme

Bones pràctiques a la Natura. Excursionisme.

 

Ús de bastons

Si bé recomanem el seu ús , millor si a la punta porten tap de goma perquè així reduïm impacte sobre el terreny.

Quan no els fem servir (per exemple al transport públic) compte com els portem per no ocasionar lesions a altres persones.

Embolcalls

Quan preparis els teus aliments pensa a utilitzar embolcalls reciclables i cantimplores metàl·liques. Millor per la teva salut i no generem residus.  

 

Deixalles

No deixis res a la natura. Els materials inorgànics poden trigar milers d’anys en descompondre’s i poden ser tòxics I els orgànics són bio-desagradables a la vista. 

Atenció especial al paper higiènic, tovalloletes humides, productes d’higiene íntima i burilles de cigarretes, preveu com endur-te’ls cap al contenidor corresponent.

 

Soroll

Millor si podem evitar crits i sorolls que estressem als animals, modificant la seva conducta alimentària i reproductiva. Alhora evitem molestar a altres persones.

Intenta gaudir del silenci o sentir els sons de la natura.

 

Camins

Si tots i totes fem servir el mateix camí evitarem l’erosió del sòl, que és la base de l’ecosistema.   Evitem improvisar dreceres que, a més de fer malbé el terreny, consoliden corriols que a vegades no porten enlloc o a llocs perillosos.

Si el motiu pel qual volem agafar una drecera és passar al davant, demanem pas. Si el motiu és per reintegrar-nos al grup perquè ens hem quedat enrere cridem que s’aturin. 

 

Vegetació

Si fas recol·lecció de fruits, bolets o herbes remeieres, fes-ho bé i amb mesura. Són l’aliment de molts animals. Els fruits contenen les llavors i els bolets les espores, imprescindibles per a la reproducció. Si culls remeieres, no arranquis mai tota la planta. Les flors, millor, deixa-les on són, alimenten molts insectes. Fes una foto i tots en podrem gaudir.

 

Animals

Si et trobes un animal, no t’apropis, deixa-li el seu espai i un camí lliure de fugida. No li donis menjar, ell té la seva dieta. Si es tracta d’una cria sola, o un animal ferit, truca als agents rurals 93 561 70 00. Si portes gos, tingues cura, pot destorbar la fauna salvatge i els ramats.


Bany

Estanys i rius són ecosistemes molt fràgils. Cremes solars i sabons contaminen l’aigua. Si necessites refrescar-te  fes-ho fora de la llera.

Si necessiteu rentar alguna cosa feu-lo lluny de la llera i no llenceu l’aigua bruta al riu/estany.

 

Informació

Informat sobre els valors naturals de la zona a visitar i respecta les normatives que hi hagi. Cal col·laboració de totes.

 

Educa’t i educa en el medi ambient

Conèixer millor la natura i el seu funcionament és una aventura extraordinària. Faràs descobriments sorprenents i entendràs millor el món que habitem i compartim.

Transmet aquest aprenentatge i anima als altres a mantenir una actitud responsable.

Deixa un comentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.