Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Un Balaitus i dos quasi 3000 pel pont del 68

Un Balaitus i dos quasi 3000 pel pont del 68

A l’època del franquisme (ara tant d’actualitat) se li deia el “Puente de la Purísima”. A partir de l’aprovació de les sagrades escriptures, es va començar a dir ”de la Constitució”. Com que n’estem tips de la puríssima llei, l’hem rebatejat com el pont del 68, que si que va ser al maig… però ves per on te un 6 i 8!

Deixem-nos de tonteries i anem per feina…

Programa:

Sortim el dia 6 abans que surti el sol camí dels Balneari de Panticosa. Des d’allà començarem la primera excursió que ens portarà als ibons de Serrato i després als de Lavaza. Seguirem pujant fins a arribar al proper coll, a la base de la Penya de los Xuans i gaudir de les vistes del circ de Bramatuero. Fins aquí haurem fet uns 1.200 metres de desnivell, en unes 5 hores a ritme xino xano, que no som runners.

Qui vulgui i si queda temps, es podrà fer la trepada final fins al cim del Pico de Batanes (2.909 metres), del qual ens separaran només 200 metres de pujada.

La baixada seran 700 metres de desnivell, que esperem fer en un parell d’horetes més, al ritme de que no ens facin mal els genolls i guarda forces que queden dos dies mes. Tot i així arribarem al refugi de Bachimaña (2.200m) que ja ni recordarem que era el que volíem oblidar…

Picos Batanes, esperem trobar-los amb una miqueta de neu

 

El segon dia el farem un pel més suau. L’objectiu serà el desconegut però ben bonic pic Gaurier, un altre que va menjar poc quan era petit i es va quedar en 2.918 metrets… i clar, com sortim de més amunt, ens ho ventilarem en un tres i no res, però com sempre sense preses, que hem de gaudir del paisatge d’aquest cim, situat en al mig d’un “jardí” ple pics que competeixen per veure quin és el més punxegut i provocador. La baixada ens portarà al refugi de Respomuso (2.200 m)

 

Pic Gaurier, maco eh!, però el volem una mica mes blanquet

 

Arribem al tercer dia ben aclimatats… anem a fer la bèstia. Aquest Balaitus (3.144 m), el rei de la zona, últimament està intractable, ens ha sortit una mica xuleta, com l’altre, ja ens entenem. Ja se sap, la muntanya és sobirana i ja van dues ocasions que per H o per B… hem d’activar pla C i deixar-ho per un altre dia… serà el 8.12 el dia D?… Si es que si, i tots els astres es posen en línia, enfilarem la Bretxa de Latour que ens barra el pas cap al cim i ens farem la foto amb la nova pancarteta de Cordada!

De baixada, i sempre que la muntanya ens deixi, ens veurem les cares amb la famosa “diagonal” que, un cop superada, ens deixarà el camí lliure cap als llacs Arrieles. Seguirem camí de baixada per la fantàstica vall que ha dibuixat el riu aguas limpias, a fer cap a l’embassament de la Sarra (1.450 m), final de trajecte!.

Quedarà la tediosa tornada cap a casa… tard, es farà tard, ja veureu… (esperem no perdre’ns el Mes 3.24) (i aquesta frase te

sarcasme… a veure si ho pilleu)

El Balaitus!… ara t’has passat, tampoc tanta neu!

 

Preu inscripció (inclou organització i guiatge)

Socis: 145€

Socis 30*: 140€

Socis 60*: 135€

NO Socis: 150€

* que sumen 30 o 60 dies d’activitat com a socis/es

Altres despeses, pròpies + del guia i que es paguen “in sito” (allotjament, menjar i transport), compteu uns 125€ màxim

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?