Carregant Esdeveniments
 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

1ers dies de l’any al Pallars (del 2 al 5 de gener) 4 dies

Per començar l’any amb bon peu, us proposem fer una escapada a la banda baixa dels Pirineus aprofitant que hi han persones que encara tenen dies de festa.

Anirem a la zona del Congost de Collegats, on la força de l’aigua s’ha anat obrint camí amb el pas del temps i s’han format impressionants parets verticals de centenars de metres. Cap al nord,  veurem de molt a prop tota la banda alta dels Pirineus, ben nevats en aquesta època de l’any.

I com no podia faltar en una sortida als Pirineus, també visitarem pobles amb un encant i una màgia molt especials, on es respira una pau i tranquil•litat especials, d’aquells que venen ganes de quedar-s’hi a viure.

Aprofiterem que som a la zona per fer una sortida d’un dia amb raquetes de neu, ja que en aquesta zona podrem gaudir de les millors neus de Catalunya.

Resum de les excursions:

1er dia (2 de gener) Pui de Lleràs

El primer dia el nostre objectiu serà el Pui de Lleràs. Sortirem del petit poble de Rivert i caminarem per la Serra de Sant Salvador. Les vistes sobre La Roca Palomera i La Roca Espatllada són impressionants. Des del cim s’hi albira una panoràmica formidable de 360º. Podrem contemplar davant nostre tot el massís de La Maladeta, que de ben segur llueix un  blanc impecable. De tornada i si anem bé de temps, podrem apropar-nos a la cova de Toralla, una curiosa i laberíntica cova de dos plantes.

 • Distància: 15 km
 • Desnivell: +600mts /-600mts

2on dia (3 de gener) Espluga de Cuberes

Aquest tercer dia hem preparat una sortida força interessant. Visitarem l’espluga de Cuberes, un antic poble situat sota una gran balma. Avui dia està del tot despoblat, però val molt la pena de fer-hi una visita. De camí podrem gaudir de les vistes cap a La Geganta Dormida, una muntanya que vista des de la banda on nosaltres caminarem, té la forma d’una dona estirada, com si dormís, i per la gran magnitud de la muntanya, d’aquí li ve el nom.

 • Distància: 14 km
 • Desnivell: +700mts /-700mts

3er dia (4 de gener) Raquetes de neu

Aquest dia el destinarema fer una sortida amb raquetes de neu per la zona. En funció de la neu, on estigui millor, anirema a un lloc o un altre (quan s’apropi la data ja anirem concretant la sortida).

 • Distància: 12 km (aprox)
 • Desnivell: +400mts /-400mts (aprox)

4art dia (5 de gener) Congost de Terradets

L’últim dia farem una matinal de camí cap a casa. Anirem a la zona del Congost de Terradets. Pujarem fins al punt culminant del canó, la Roca Regina, des d’on gaudirem d’unes vistes espectaculars del Pantà de Terradets amb els Pirineus al fons. De baixada, gaudirem del caminar entre les parets del congost, de més de 300mts d’alçada. La idea és fer una matinal per arribar a mitja tarda a casa i així estalviar-nos els talls dels carrers per les cabalgades dels reis.

Totes les excursions són de nivell mig. Esperem que us animeu.

SI VOLS VEURE FOTOS FES CLIC AQUÍ.

Dormirem a l’Alberg “L’Orri del Pallars”, a Montardit de Baix (clica aquí per veure l’alberg)

Preu d’inscripcions (inclou organització, guiatge i material per fer raquetes de neu):

 • Socis: 150€
 • Socis 30*: 145€
 • Socis 60*: 140€
 • No socis: 160€

Altres despeses:

Transport (iclou desplaçament des de Barcelona i tots els desplaçaments per la zona): 30€ aprox

Allotjament: les 3 nits en règim de mitja pensió 111€.

Hi hauran dues cites:

 • 7.00h a Meridiana cantonada amb Felip II (Metro Sagrera. L1 i L5)
 • 7.30h a Diagonal, cantonada carrer Keynes (Metro Palau Reial. L3)
Més informació

  Vols més informació o inscriure't?