Concentració 4/03/2010: Rebutgem el cementiri nuclear

Vols fer alguna denuncia social o ecològica?, Saps d’alguna acció reivindicativa? Ets d’un ONG i vols donar-la a conèixer?

Moderador:Secretaria

Respon
Secretaria
Entrades:163
Membre des de:dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:
Concentració 4/03/2010: Rebutgem el cementiri nuclear

Entrada Autor: Secretaria » dt. març 02, 2010 10:12

Greenpeace i Tanquem les nuclears conviden a tots els cordadencs i cordadenques a concentrar-nos dijous, 4 de març, a les 12 del matí, davant la seu de la Delegació del Govern a Catalunya (carrer Mallorca 278, cantonada amb Roger de Llúria), per tal de lliurar al Delegat del Govern, Joan Rangel, uns “bidons de residus radioactius” i una carta per al José Luis Rodríguez Zapatero, per recordar-li que Catalunya, a través del seu Parlament, ha rebutjat el cementiri nuclear que ens proposen i que, a més a més, en cap cas no hi pot haver consens territorial i social sobre la política de residus nuclears d'alta activitat sense un debat ampli del model energètic i la necessitat de substituir de forma progressiva però urgent les centrals nuclears per energies renovables.

Us convidem a exigir a Zapatero que paralitzi un procés basat en enganys – des de la quantitat de diners que costaria que els residus de Vandellòs 1segueixin més temps a França, al fet de parlar d’un “centre tecnològic associat” per referir-se a un reactor nuclear experimental, o la urgència de construir un cementiri nuclear centralitzat. Amb enganys no es genera consens, ans al contrari: s'impedeix el progrés cap a polítiques genuïnes, participatives i que no s'hagin de negociar a cop de talonari.

Per això des de Greenpeace i Tanquem les Nuclears, us convidem a fer saber a Zapatero que ni vosaltres, ni la vostra organització no esteu disposats a acceptar la política de fets consumats que imposa a través del ministre d’Indústria, Miguel Sebastián.

Us adjuntem dos enllaços i un document: dos articles en què analitzem el procés engegat pel govern central, i un Manifest que llegirem en l'acte de lliurament dels bidons.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/7 ... sions.html
http://www.elperiodico.com/default.asp? ... io_PK=1006
Fitxers adjunts
Manifest acte cementiri delegacio govern catalunya.doc
(28.47KiB)S’ha baixat 324 vegades

Respon