El carrer Gran de Sant Andreu per als vianants

Vols fer alguna denuncia social o ecològica?, Saps d’alguna acció reivindicativa? Ets d’un ONG i vols donar-la a conèixer?

Moderador:Secretaria

Respon
Pilar Magdalena
Entrades:21
Membre des de:dc. maig 02, 2007 0:43
El carrer Gran de Sant Andreu per als vianants

Entrada Autor: Pilar Magdalena » dj. oct. 29, 2009 15:22

El proper dissabte 31 d'octubre al matí l'AVV de Sant Andreu de Palomar ens posarem al mig del carrer Gran i recollirem signatures per reivindicar que es faci peatonal els caps de setmana.

MANIFEST

Carrer Gran peatonal!

Volem el tall del carrer Gran, excepte vehicles autoritzats, des de divendres i tot el cap de setmana com a mínim, senyalitzant i avisant visiblement el tall des de Pg/ Santa Coloma per desviar el trànsit paulatinament abans d’arribar al c/Malats.

Fa anys que el plenari del Districte va aprovar que es tallaria la circulació del Carrer Gran el cap de setmana, des de divendres a la tarda, però a dia d’avui aquesta decisió encara no s’aplica. A la pràctica, només es priva el trànsit als vehicles algun dissabte. Els cartells que l’Ajuntament ha disseminat pels carrers tenen una tipografia massa menuda, a més, com perquè els puguin llegir els conductors que requereixen assabentar-se dels canvis en la circulació del carrer. La manca de regularitat en el tall i la mala senyalització causen greus problemes al c/ Malats.
Reclamem que s’instauri definitivament la peatonalitat del carrer Gran perquè el considerem l’eix més important de Sant Andreu i pensem que perquè esdevingui un centre social i comercial, és necessari que la gent hi pugui passejar tranquil•lament. Ens sembla una obvietat que el c/ Gran hauria de ser peatonal, si tenim en compte la quantitat de gent que hi passeja cada dia, l’estretor de les voreres en diversos punts, i l’existència d’alternatives com el pg. Torres i Bages.
L’Associació de Veïns hem reiterat aquesta proposta en el Programa d’Actuació del Districte i se li ha recordat al gerent del Districte la demanda, insistint en una desviació progressiva i ben senyalitzada des de Mossèn Clapés per així evitar el col•lapse al carrer Malats. Estem proposant senyals grans i, si cal, lluminoses que s’encenguin quan estigui tallat el c/ Gran, repartits des del pg. Santa Coloma i que diversifiquin el pas cap a Torres i Bages entre diversos carrers (Palomar, Guardiola i Feliu, Santa Marta i el mateix Malats). Però com a resposta el Districte només “dóna llargues”. Per això els veïns passem a l’acció.

Carrer Gran peatonal, JA!

Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar

Respon