3 de juliol, dia català sense bosses de plàstic

Vols fer alguna denuncia social o ecològica?, Saps d’alguna acció reivindicativa? Ets d’un ONG i vols donar-la a conèixer?

Moderador:Secretaria

Respon
Pilar Magdalena
Entrades:21
Membre des de:dc. maig 02, 2007 0:43
3 de juliol, dia català sense bosses de plàstic

Entrada Autor: Pilar Magdalena » dt. juny 30, 2009 17:07

El proper divendres, 3 de juliol, La Fundació Catalana per la Prevenció de Residus i la Federació d'Ecologistes de Catalunya, farem un acte didàctic i festiu davant del mercat de Santa Caterina, en el qual convidem als ciutadans a reduir el consum de bosses de plàstic d'un sol ús. Serà pel matí de 10 a 14h.
La campanya Catalunya lliure de bosses va començar l'any passat. La nostra associació, Cordada, hi va donar suport signant el manifest i el logo de la campanya va estar tot l'any a la nostra web.
El dictamen que ha sortit de la comissió d'experts per regular l'ús de les bosses no recull la proposta de gravar-les amb un cànon tal com demanàvem, sinó acords voluntaris entre les cadenes de distribució. Es deixa per a més endavant l'aplicació de mesures més disuasòries.
Com sempre, els ciutadans anem per davant. Hem recollit milers de signatures de particulars donant suport a la nostra proposta i un centenar d'entitats d'arreu del pais.
Per aquells que encara no ho heu fet, trobareu fulls per signar a la seu de Cordada.
Pocs podrem anar a santa Caterina, però si cadascú de nosaltres, al fer la nostra compra setmanal, anem amb el carro o el cabàs i rebutgem la bossa de plàstic, ja haurem fet el primer pas.
Pilar Magdalena

Respon