El corredor Gigolo

Explica’ns que has fet aquest cap de setmana o com t’han anat les últimes vacances. No oblidis incloure les teves fotos a la Galeria de fotos. ;)

Moderador:Secretaria

Respon
Avatar de l’usuari
Marc Vela
Entrades:17
Membre des de:dt. oct. 25, 2005 13:24
El corredor Gigolo

Entrada Autor: Marc Vela » dc. maig 10, 2006 17:08

Engrescats per l'èxit a la Canal Estreta, decidim que el dissabte següent visitarem la zona de Cambresdase, abans que sigui massa tard i les canals deixin d'estar en condicions.
Cambresdase és un circ amb orientació nord que reuneix una bona col•lecció de canals i corredors de tots els nivells però amb un ambient molt alpí; fet increïble tenint en compte que es troba en plena Cerdanya, molt a prop de les suaus i arrodonides carenes de la Vall de Núria.

Així doncs el dia 29 d'abril, després d'una hora i mitja d'aproximació, ens plantem al circ de Cambresdase. Amb el croquis a la mà, estudiem l'estat de les canals i ens decidim per un corredor que encara conserva prou neu, té un traçat interessant i unes dificutats acordes a les nostres capacitats: el corredor Gigolo.

La veritat és que aquesta ascensió no tindria gaire història si no fos pel mal estat en que varem trobar els últims 20 metres i la sortida del corredor. Fins a l'última secció la pendent es manté entre els 45º i els 50º i varem progressar a l'enssamble sense grans problemes. A partir d'aquí ens varem trobar amb que el corredor guanyava inclinació alhora que empitjorava i molt l'estat de la neu. Els últims 15 metres els vam trobar molt exposats; 60º de neu merenga que es desmoronava sota els peus a cada intent d'elevar el cos, els piolets que no es clavaven enlloc i era impossible posar una assegurança per culpa d'aquella roca tant descomposta. Al final fent equilibris i buscant presses de mans i de piolet varem fer una sortida en mixte que podria ser III/IV. Per sort, uns 8 o 10 metres abans d'aquest últim tram hi ha un dels pocs llocs on la via pemet muntar una reunió. Es tracta d'un esperó de roca a l'esquerra del corredor, on s'han de triar molt bé les fisures perque el bloc més inesperat se't pot quedar a les mans. Hi ha una gran fisura en un petit sostre on entra un friend del nº 2, i una altra de vertical on entra un friend del nº 0.75, suficient per a triangular una reunió. Varem intentar possar algun pitó, però la roca era molt dolenta i s'esquerdava cada vegada. Per cert, a la sortida del corredor no hi ha una opció clara de muntar reunió per assegurar al segon (o nosaltres no la varem saber trobar). La nostra solució va ser assegurar al cos deixant molta distància entre un i altre, i aprofitant la pendent de l'altre vessant per a fer contrapès. És molt dificil que la caiguda d’un segon t’arrossegui muntanya amunt.

L'anècdota de l'ascensió va ser l'aparició d'un grup de "veteranos" francesos que es van avocar a la sortida del corredor per observar les nostres evolucions. Després d’estar-se una estona mirant com patiem per acabar la via i comentant la jugada, ens van desitjar bon jour i van marxar per on havien vingut. Quan varem sortir per dalt no hi havia ni rastre dels francesos ni de ningú altre en tota la muntanya.

La recompensa a l'eforç i la por que varem passar, va ser dinar al cim del Cambresdase, pic solitari que es converteix en un mirador excepcional de la Cerdanya, el massís del Carlit i els cim fronterers del Ripollès.

Cordada formada per Jose Antonio Urban i Marc Vela
Ascensió realitzada el 29 d'abril de 2006

Avatar de l’usuari
Juan Luis Naranjo
Entrades:31
Membre des de:dl. ago. 29, 2005 15:07
Contacta:

Entrada Autor: Juan Luis Naranjo » dj. maig 11, 2006 11:43

Collons nens, no pareu!!! :P

El que trobo a faltar als relats es alguna foto dels passos claus, o com a mínim del moment d'arribar al final.

Avatar de l’usuari
Marc Vela
Entrades:17
Membre des de:dt. oct. 25, 2005 13:24

Entrada Autor: Marc Vela » dj. maig 11, 2006 12:28

És que anant dos és una mica complicat fer una foto del company en el pas clau sense deixar d'assegurar-lo :shock: pero estamos en ello... a la propera sortida intentarem que hi hagin fotos. :roll:

Avatar de l’usuari
Lluis Rivera
Entrades:50
Membre des de:dt. nov. 22, 2005 18:30

Vaya cracks

Entrada Autor: Lluis Rivera » dg. juny 18, 2006 13:52

Per l'any que ve ja haurem de programa sortidetes series eh companys perque hi ha nivell !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Molt be tius

Respon