Història de Cordada; capítol de les seus socials

L'actualitat social cordadenca va més enllà de les excursions...

Moderador:Secretaria

Respon
Secretaria
Entrades:163
Membre des de:dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:
Història de Cordada; capítol de les seus socials

Entrada Autor: Secretaria » ds. març 06, 2010 21:23

Història de Cordada; capítol de les seus socials

Realment quan es va triar el cargol com a mascota, (que era el logo del Casal autogestionari, tal com hem explicat), la varem encertar de ple si volíem simbolitzar l’excursionista que porta a sobre lo necessari per fer vida a qualsevol lloc...

I és que Cordada hem canviat moltes vegades de seu social, sempre a la recerca d’aconseguir un doble objectiu: un espai on desenvolupar les nostres activitats i alhora participar en un entramat associatiu més ampli.

Desprès dels primers anys, en que Cordada era una secció del Casal Autogestionari del carrer Verneda 18 (el Clot), ens varem traslladar a fer vida social a La Farinera del Clot, tot integrant-nos a la Federació d’entitats del Clot.

Aquest trasllat va ser frustrant pel que fa a les expectatives que ens havia generat l’ajuntament. Incomplint les promeses, a la Farinera, les entitats només podíem disposar d’un despatx i uns armaris, a unes hores determinades...

Així, doncs vam haver de gestionar l’entitat des d’un domicili particular i les activitats públiques es feien a La Farinera.

Amb el creiexement del club, passat l’estiu del 2001, vam llogar un localet a una sòcia al Passatge del Doctor Torres, a la Sagrera i vam entrar a la Federació d’entitats de la Sagrera. Les activitats públiques es seguirien fent a La Farinera.

L’any 2005 van haver de deixar el local del Doctor Torres i vam anar a compartir espai amb l’Associació de Veïns del Congrès al carrer Felip II.

Aquest trànsit va ser molt curt perquè passat l’estiu ens vam traslladar a la Nau Ivanow, de nou a la Sagrera.

Per primera vegada Cordada estàvem en un lloc que s’assemblava al que volíem: compartint projecte amb altres entitats; oficines i activitats socials en un mateix espai; així doncs vam tancar la pàgina de la nostra vinculació amb el barri del Clot (Farinera i Fed. Entitats del Clot).

El pas per la Nau Ivanow va durar del 2005 al 2007. El progressiu augment dels lloguers que havíem de pagar, junt amb la poca sintonia en molts altres aspectes, vam fer que de nou féssim la motxilla.

Al gener de 2008 aterrem al barri de Sant Andreu, a Can Guardiola; de nou compartir amb altres entitats. Seguim la relació amb el barri de la Sagrera a través de la col•laboració amb el Centre Garcilaso.

Al desembre de 2009 ens integrem a la Federació d’entitats de Sant Andreu L’Harmonia, un conjunt de persones i grups que cerquen la creació de l’Ateneu cultural i popular de l’Harmonia de Palomar en un dels edificis de l’antiga fàbrica de Fabra i Coats, en ple centre de Sant Andreu.

Un procés que, esperem, ens permeti fer un nou trasllat en un futur no massa llunyà a aquest nou Ateneu Popular de l’Harmonia... de moment veiem el possible espai de Cordada, escrit als plànols...

Continuarà...

Secretaria
Entrades:163
Membre des de:dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

Re: Història de Cordada; capítol de les seus socials

Entrada Autor: Secretaria » ds. des. 13, 2014 21:20

Octubre de 2014, Cordada es trasllada al Casal de Sant Andreu "l'Harmonia", carrer Sant Adrià 20. La llarga lluïta de la Federació d'Entitats de Sant Andreu "L'Harmonia", aconsegueix arrencar a l'Ajuntament de Barcelona la gestió d'aquest espai.

Respon