Excursionisme i Muntanya: Esborrany de calendari

Afegeix les teves propostes d'excursions, ascensions, escalades, etc., propostes culturals, propostes de farres i festes, propostes de viatges, etc.

Moderador:Secretaria

Respon
Avatar de l’usuari
Toni Planas
Entrades:47
Membre des de:dt. oct. 25, 2005 13:24
Ubicació:Santpedor (Bages)
Contacta:
Excursionisme i Muntanya: Esborrany de calendari

Entrada Autor: Toni Planas » dt. nov. 29, 2011 1:02

Vuit persones hem donat la nostra opinió a les propostes d’activitats de la secció Excursionisme i Muntanya pel 1er trimestre de l’any vinent.

La cosa ha quedat així:
Puig Peric+Cinc Llacs 6
Cingles de la Mussara i Capafonts 6
Bassegoda 6
Pic dels Pedrons 5
Costa Brava: Camins de Ronda 5
Busa: El Cogul i el Capolatell 4
Cambradase 4
Vall Fosca 3
Pic d'Escobes 2
Lo Cogulló de Turp 2
Cingles de la Mussara 0

He ajuntat el Puig Peric (cap de setmana) i el circuit dels cinc llacs (un sol dia) que han obtingut 6 vots cada un, amb quatre persones que coincideixen en preferir ambdues sortides. La raó és perquè son perfectament compatibles les dues activitats en un mateix cap de setmana dons es tracta d’itineraris molt propers.

Per guanyar temps i el proper divendres poder debatre sobre quelcom més concret m’atreveixo a proposar-vos un ESBORRANY DE CALENDARI. Ho poso en majúscules per remarcar que solament és això una proposta per donar-li tantes voltes com vulgueu, esmenar-la i, si cal, estripar-la.

He procurat que no coincideixi amb cap activitat programada a hores d’ara i especialment amb les etapes previstes del GRC.
  • 29 de gener Bassegoda
  • 4 i 5 de febrer Circuit dels Cinc Llacs i Puig Peric
  • 10 i 11 de març Cingles de la Mussara i Capafonts
Per al segon trimestre quedarien, amb dates pendents de concretar:
  • Pic dels Pedrons
  • Camins de Ronda
  • Busa
Totes tres son activitats d’un sol dia. Si sembla oportú ampliar-ne alguna/es a un cap de setmana sencer, totes tenen possibilitats de programar més rutes complementàries per la mateixa zona.

I si...
Si la meteorologia impedeix fer alguna activitat, automàticament es fa córrer el calendari i es reprograma per a la següent data prevista. Si és per les condicions de neu (cas del Peric o els Pedrons) s’ajorna igualment però al seu lloc es programa una sortida de “secà”. Per a les activitats de cap de setmana hi ha l’inconvenient d’haver de reservar amb prou antelació (places d’allotjament limitades). Per al Peric tenim el refugi del CAF a la Bollosa. Hi ha l’alternativa de Camporells, però variant la ruta. A Capafonts hi ha alberg.

Cap de Setmana a la Bollosa.
El dissabte faríem el circuit dels Cinc Llacs (Negre, Llarg, Racó, Bollosa i Pradella) partint del Pla del Avellans. Itinerari de 10 km i 800m de desnivell acumulat, ideal per a iniciar-se en l’ús de raquetes. El diumenge atacaríem el Peric, però soc del parer d’exigir com a condició als participants haver fet un curs d’iniciació a la muntanya hivernal o semblant o acreditar experiència prèvia. Hi pujaríem per l’aresta sud-est i baixaríem pel coll entre els dos Peric.
Com a alternativa, molt més fàcil, però no per això menys interessant, per aquelles persones que no vulguin o puguin anar al Peric hi ha una ruta pels estanys de la Bollosa, de l’Esparver i de la Llosa.

Cingles de la Mussara i Capafonts
Caldrà matinar perquè el dissabte partirem de Vilaplana (Baix Camp) pel camí de les Tosques i enfilarem el cingle per l’Hospital dels Carlins i el grau dels Racons. Hi ha la possibilitat de dividir el grup per fer la ferrada de la Trona (qualificada com a difícil). Igual que per al Peric, cal experiència prèvia. La ferrada puja paral·lela al camí de forma que podem retrobar-nos tots a dalt. Pels Motllats, la Font del Grèvol i el Barranc de la Pixarada anirem a travessar la Foradada de Capafons que ens deixa pràcticament sobre el poble. L’endemà marxarem fins a la font de la Llúdriga (naixement del Riu Brogent) i la Cova de les Gralles (balma monumental). Pujarem al Pont de Goi (pont natural de pedra) i, si anem be de temps, anirem fins als avencs de la Febró. Desprès de visitar el poble abandonat de la Mussara dinarem al refugi. Retornarem a Vilaplana pel camí del cingle de Campanilles.

Bassegoda
L’Eli ens explicarà quina de les diverses rutes possibles ens proposa.

Pic dels Pedrons
El farem des de la zona d’aparcament que hi pa propera a la duana francesa abans del Pas de la Casa.

Camins de Ronda
El Jesús ens dirà quina part de la Costa Brava anirem a gaudir.

Busa: Cogul i Capolatell
Des de les Cases de Posada pujarem a Casa Llobeta i Trasserra. Pels pujadors del Purgatori recorrerem als peus de les agulles de la Serra de Bastets i enfilarem per la canal de Casa Vila que ens deixarà prop del Cogul (punt culminant de Busa). Carenejarem fins al Capolatell (presó de Busa) i retronarem a casa Llobeta pel grau de l’Areny.

Respon