Travessa de la Geganta Adormida

La Geganta Adormida es una muntanya d’alçada modesta, al Pallars, i amb la punta més alta, el Tossal de l’ Àliga de 1315 mts. , que molts cops hem vist des de la carretera, tornant d’aquesta zona del Pirineu, una mica abans de entrar al Congost de Collegats, amb la seva característica forma de dona ajaguda.
Ha estat una activitat força interessant, especialment per la possibilitat de fer dos grups, el senderista que pujarà al Tossal de l’ Àliga des de l’estany de Montcortès i el “plus” que ho farà des de el Congost de Collegats. El creuament de vehicles, ens permetrà fer una bonica travessa en lloc de anar i tornar del Tossal de l’Àliga per el mateix camí.
Uns quants, sortim del Congost, per el sender que porta a Sant Pere de les Maleses, i aviat el deixem per pujar cap el cos de la Geganta Adormida per el Camí Equipat de la Paret del Pessó, un camí emprat per baixar per els escaladors de les vertiginoses parets del Congost. La canal està equipada amb cordes, cadenes i un parell de trams amb graons. Un ascens per cert menys complicat del que esperàvem i força entretingut al combinar els ajuts artificials amb els suports de la roca.
Un cop dalt gaudim de unes esplèndides vistes del Congost, el Barranc del Infern i fins el pantà de Sant Antoni. Seguim la carena de la Geganta Adormida fins el Collet Jornat , i una grimpada final en mena al Tossal de l’Àliga ( el Pit de la Geganta ), on el dos grups ens trobem.
Per baixar, seguim per la serra de Peracalç fins l’estany de Moncortès, per un refrescant sender per el bosc, i amb un paisatge amable que presenta un fort contrast amb el camí de pujada.

Deixa un comentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.