Les Agudes pels Castellets i el Turó de l’Home

OLYMPUS DIGITAL CAMERALES AGUDES PELS CASTELLETS I TURÒ DE L’HOME
Quedem per començar a les 9,15 al aparcament del Coll Sesferreres, fa un fred que pela, i no hi ha ningú. Impacient començo a trucar , i no tinc cobertura, m’hauré equivocat de dia i hora ? La primera que coordino i no es presentaran ?
Però arriben, primer el Joan amb la Lisi i la Roser, arriba també el Toni. Circumstancies diverses han minvat l’equip en tres membres, però “inasequibles al desaliento”, la resta ens equipem per el fred i comencem amb il•lusió a caminar per la fageda trepitjant una mica de neu de dies passats.
Seguim las marques vermelles i el itinerari descrit a l’Alpina sense massa problemes. Bé, em torno a equivocar en el mateix trencant que la setmana passada, malgrat el track de wikilog. Això permet al amic Toni venjar-se dels meus comentaris sarcàstics habituals sobre el GPS.
En el coll de Saciureda un cartell , vegeu les fotos, explica per que els excursionistes amb gastroenteritis ( ja m’enteneu ), no poden venir. Conyes apart, las primeres vistes del Matagalls i uns minuts mes tard de la cresta dels Castellets ens exciten.
Bastons plegats i a grimpar. Comença la roca i en tindrem per una estona. Heu fet tots el Pedra o una cosa semblant ? Siii !!!.Necessiteu ajut pet grimpar ? Nooo !!!. Potser ho hauria de haver preguntat abans ?
El grup progressa segur fins el pas de la cadena. Prohibit caure. I ningú ho va fer. Primer pas complicat amb nota.
I comencem a crestejar. Amunt i avall, com sempre darrera de un Castellet en ve un altre fins arribar als Llisos, la paret final, o no . Aquí trobarem els passos més aeris i més complicats, però amb bones mans i peus, els nostres i els de la roca.
Tothom, es a dir els quatre gats que feien la cresta amb una previsió de temps tan roí, ens avançava. Però nosaltres segurs i tranquils, gaudint del paisatge, de la grimpada i de la companyia.
Hem fet el cim, les fotos, abraçades i petons i cal decidir. Esmorzem o dinem ? Tot a la vegada ben arrecerats prop del coll de les Agudes.
Segona decisió, en tenim prou i baixem pel GR fins la font de Briançó o seguim fins el Turó de l’Home que el tenim davant ? Som gent de Cordada, ja que estem aquí, dos por uno.
Carenem fins el Turó i ens surt el sol !!!
Iniciem la baixada, la part relaxing de la sortida, pistes i dreceres en mig de la fageda. Impressionant. Fotito a la font. I com ens havien avisat, arriba la nevada, bé l’empolsinada, però encara no ho sabíem i nevava fort, que ens aporta una nota de color , blanc això si, a la tornada.
Sort que ara no ens perdem ! Passem el barranc del Sot del Pont Gran on hi ha els únics trams on cal anar molt atents, i més ara amb neu, i ja tornem al coll de Saciureda i al camí de pujada.
Per rematar la jornada, comentem la jugada al bar de Sta. Fe, on s’està calentet, lo que allarga l’excursió una bona estona més, molt ben aprofitada.

Es recomana veure les fotos del Toni i les meves.
El que vulgui un track, vaig afusellar el següent :
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1944865

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.