Gneiser, nueva vía en el Gra de Fajol.

Hemos abierto una nueva vía de tres largos, de los cuales, los dos primeros fueron abiertos en un primer día en condiciones difíciles por el agua por Marc y Jordi. El segundo día, en el cual me incorpore, repetimos los largos abiertos para probarlos y acabé de abrir el tercero para salir los tres por arriba y dejar la vía lista.

A continuación os pongo copia de las explicaciones de Marc Cuesta sobre la vía:

-Nova vía- GNEISER 110m 6b+ (6a/b oblig.) Paret d’gneis. Gra de fàjol petit

Oberta els dies 22 sept i 5 oct de 2019 per M. Cuesta, J.Santos i J.Soler
La vía ressegueix més o menys el segon diedre/sostre de la paret, tot i que predominen els passos de placa.
Per arribar a R0 (1 bolt) cal grimpar en II/III per la canal de la dreta.
La orientació és bastant sud.Tot i que al primer llarg li costa més d’arribar el sol es pot fer perfectament a la tardor si el día és bo.
La vía està semiequipada. Es fa servir semàfor d’aliens i friends mitjans tot i que les possibilitats de reforçar són limitades ja que les fissures acostumen a ser cegues. Anant sobrats i amb morro es podría fer només amb cintes. El friend del 3(blau) podría ser útil per reforçar el pas del primer pitó i bastant recomanable si aquest desapareix.
El tram clau és 6b+ segons apreciació del seu aperturista (el Jordi), però jo el vaig repetir després que el Soler arrenqués un llastrot i em va semblar un 6c com una casa. Preveieu un 6b+ dels picants 😂😂.
L’últim bolt del segon llarg pertany a la vall d’hostoles al punt on aquesta contacta amb el diedre.
Al tercer llarg abandonem definitivament el diedre encara que no era la nostra idea inicial i va més o menys paral.lel amb la vall d’hostoles. A la segona meitat del llarg hi ha bastant líquen però no molesta gaire, i tot i que la roca és molt bona i amb grans cantells vigileu de no arrencar res.
Malgrat que la via no és massa llarga és prou intensa com per justificar una visita. Ara bé, si es convina amb la vall d’hostoles ja queda una activitat brutal.
Millor no anar després de pluges, ja que els sostres retenen molt l’aigua.
Per acabar, l’aproximació la podeu trobar buscant informació de la vall d’en bas. Un cop al coll, molt millor baixar per la canal que rapelant.

Deixa un comentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.