Cara a cara amb el número 1 del poder polític a Sant Andreu

El passat 19 de març vam tenir una reunió amb el Regidor del Districte, Raimond Blasi.

Vam anar en Jesús, la Pilar, l’Antonio i jo. Li vam lliurar un escrit de presentació que també recull els objectius de la trobada, que és aquest:

—-

Cordada, Associació Excursionista i Ecologista

Presentació.

Cordada AEE som una associació esportiva fundada l’any 1994 amb la intenció de fomentar i practicar els esports de muntanya, amb un compromís en la defensa de la natura i una actitud solidària envers les problemàtiques socials.

Desprès de diversos canvis de domicili social es va instal·lar a Sant Andreu, l’any 2008, concretament a l’Hotel d’Entitats de Can Guardiola.

Som membres de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i de la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada)

Som membres de la Federació d’Entitats de Sant Andreu L’Harmonia, Ateneu Cultural i Popular.

Som membres de la Xarxa d’Economia Solidària.

Som entitat adherida a la Federació d’Ecologistes de Catalunya.

Som solidaris, en la mesura de les nostres possibilitats, amb les iniciatives de les organitzacions socials i humanitàries, com per exemple el Procés Constituent.

Tenim en funcionament diversos programes d’Activitats Guiades, adreçats a joves i grans i per a tots els gustos i nivells d’esforç per intentar donar cabuda a totes les necessitats. Des de l’any 2000 portem la direcció tècnica del programa “A cent cap als 100” del servei d’Esports de la Diputació de Barcelona.

Fem formació: la nostra Escola de muntanya, creada el 1996, organitza cursos, tallers, conferències, etc., per tal de facilitar la iniciació i el perfeccionament de la pràctica de tots els esports de muntanya i a través de les diverses Seccions Esportives, procurem que la pràctica esportiva tingui una continuïtat, gràcies al coneixement d’altres companys amb qui poder compartir experiències.

 

Objectiu de la petició de reunió amb el Districte de Sant Andreu

La majoria d’entitats excursionistes de Catalunya gaudeixen del suport dels seus respectius ajuntaments per tal de facilitar el desenvolupament de la seva tasca.

Els canals de cerca de col·laboració / suport explorats fins al moment amb el nostre ajuntament, creiem que son molt millorables si existeix la Generositat i la Voluntat política de que així sigui.

 

Que podem oferir a Sant Andreu

A part de l’oferta general i estable pròpia de qualsevol entitat excursionista, la disposició en plantilla de tècnics titulats en facilita poder oferir:

– programes de formació vinculats a les Escoles (jornades esportives, jornades portes obertes, etc)

– programes esportius per a col·lectius específics (sobre tot, gent gran)

– programes de participació i foment del voluntariat

– esdeveniments especials (actes de festa major, etc)

Una iniciativa que pot ser interessant en molts aspectes seria la participació del Districte al programa d’intercanvi de caminades de gent gran que organitzem cada any en conveni amb el servei d’Esports de la Diputació de Barcelona.

 

Relació general de necessitats:

A.- Oficines del club: disposem de mig despatx a l’Hotel d’entitats de Can Guardiola, c/ Cuba 2. Com que no reuneix condicions de treball, només l’utilitzem per rebre visites puntuals. També demanem sala a Can Guardiola per fer les conferències i xerrades de cursos de formació, però ens veiem limitats pel temps de disposició.

Necessitaríem una oficina en condicions on poguéssim treballar plegades almenys 2 persones, accessible de forma autònoma (per no haver de dependre de consergeria)

B.- Magatzem de material: l’AVV Tramuntana Nord ens deixa un raconet en un magatzem. Necessitaríem un espai de magatzem accessible a peu pla i per càrrega descàrrega i que estigués ubicat al mateix lloc que les oficines del club, amb uns 12/15 m2 seria suficient per guardar i fer el manteniment del material tècnic, necessari pel desenvolupament normal de les activitats.

C.- Rocòdrom propi: disposem d’un rocòdrom infantil que actualment està en algun magatzem de la Fabra i Coats. Necessitaríem un espai de magatzem pel rocòdrom accessible a peu pla i per càrrega descàrrega i que estigués ubicat al mateix lloc que les oficines del club, Amb uns 8 m2 seria suficient.

D.- Espai social, projeccions i trobades: actualment fem les trobades i projeccions d’audiovisuals al Centre Garcilaso, ja que disposa de servei de bar i sales. Fora més òptim si es pogués fer tot això al mateix espai on tinguem oficines i materials.

E.- Rocòdrom entrenament: actualment no hi ha a Sant Andreu cap espai públic on els escaladors i alpinistes puguem realitzar entrenaments. Ha estat una demanada realitzada de forma reiterativa al Districte.

F:- Furgonetes: actualment disposem de 2 furgonetes del club que son necessàries per poder desenvolupar les activitats. Al no disposar de parquin son una font constant de problemes per la manca de places d’aparcament: increment de les despeses de manteniment, pèrdua de temps, sancions i robatoris. Seria òptim poder disposar d’espai per poder tenir aparcats els vehicles de forma segura.

G.- Suport econòmic: com totes les entitats, necessitem recursos econòmics per poder tirar endavant les iniciatives.

 

Actuacions específiques que creiem que estan a l’abast del Districte

1.- Espais generals (A,B,C,D): Possibilitat d’ubicació al Casal de barri, de propera inauguració, on podríem tenir un espai per a oficines, magatzems a peu pla pels materials i rocòdrom, espai social.

2.- Espais d’entrenament i foment de la practica esportiva: consideració dels esports de muntanya al mateix nivell que els altres esports i per tant cerca d’espais per al foment de la practica esportiva: rocòdrom. marcatge de passejades urbanes, etc.

3.- Espai d’aparcament: Aquesta és actualment la necessitat més urgent de resoldre ja que no tenim alternatives. Entenem que de igual manera que s’habiliten espais d’aparcament per a minusvàlids, les entitats socials hauríem de gaudir del mateix tractament ja que no creiem que el parc de vehicles d’entitats sigui tant ampli i per tant que es pot facilitar solucions fàcilment.

Si no es possible trobar espai segur i concret (casernes de Sant Andreu, Fabra i Coats), es pot crear un distintiu especial per a les entitats que permeti l’ús de zones blaves, verdes, zones de càrrega, etc.

S’hauria de fer un cens de necessitats de les entitats i mentre no es dona una solució al respecte, gaudir d’un tracte de discriminació positiva, que eviti situacions sancionades que estan fora de tota lògica.

Si s’escau podem detallar diverses sancions imposades que estan fora de sentit comú, fruit, potser, de la perversió de les facultats reguladores, si s’analitzen acuradament.

4.- Suport econòmic: Aclariment de la situació de la nostra entitat respecte al procés de sol·licitud de Subvencions. Aixecament de la persecució per deutes inexistents.

Reflexions personals post reunió

La trobada, tal com esperàvem, no va ser precisament distesa i amigable i, en general, el Regidor no es va mostrar gaire receptiu, sino més aviat distant i quasi diria un pel xulesc…(ja en te fama d’això).

Ens va informar d’un espai d’aparcament a la banda de Torres i Bages: un descampat enquitranat, que no ofereix gaires garanties de seguretat.

Va dir que també demanaria un informe de la situació dels “deutes” de Cordada amb el Districte. (Explicació: com que l’Ajuntament ens van expropiar uns diners del CC de Cordada en concepte d’unes multes hiperinjustes, que van estar recorregudes, com sempre sense cap resultat positiu, i aprofitant que teniem que tornar uns diners a l’Ajuntament d’una subvenció que havíem de retornar perquè vam decidir renunciar-hi, vam ingressar només la part que consideràvem que els hi devíem, restant allò que ens van robar amb anterioritat.)

Va dir que estudiaria el tema de la creació d’un distintiu especial per a les entitats que permeti l’ús de zones blaves, verdes, zones de càrrega, etc. Ens va donar peixet?, ja ho veurem.

Respecte a les actuacions de la grua i de la guàrdia urbana, multant i robant de forma arbitrària els vehicles de tots els veïns i veïnes que no ens podem costejar un parquin i que per nosaltres constitueixen la perversió de la delegació reguladora de la policia amb finalitat recaptadora i per tant un clar abús de poder, el discurs del Regidor va ser el clàssic de la ultradreta més rància i incivilitzada: els ciutadans som bèsties salvatges que necessitem del pal de l’autoritat per a afavorir la convivència i per tant tot allò que ells legislen i que els policies apliquen rigorosament, obeeix a aquesta necessitat de regulació social.

La realitat és totalment la contrària, la inseguretat ciutadana i la tensió social la provoquen les seves actuacions salvatges que, evidentment, va quedar clar a la reunió, no canviaran ni un mil·límetre. La llàstima és que compten amb el vist-i-plau dels seus votants i per tant tenen tota la legitimitat del mon per a fer i desfer amb total impunitat.

Esperem que, algun dia, aquests o altres pol·lítics, canviïn la seva forma de “governar-nos”, utilitzant mitjans més civilitzats i que estiguin de veritat al servei d’aconseguir una bona i harmoniosa convivència entre els veïns i respecte les “autoritats”; potser així començaran a guanyar-se l’apreci del poble.

I si volen idees al respecte, de com aconseguir aquesta convivència sense necessitat del pal com a primer argument, que ens les demanin al poble, que tots en tenim unes quantes. Però fa falta voluntat política i la seva és justament la contrària: que les persones quedem ben relegades de la possibilitat de decidir en el dia a dia i ben acovardides per la por i la repressió.

I és queden tan amples amb aquest argument de que els ciutadans som bèsties salvatges: en això, realment aquest senyor Blasi, em va semblar, com deia el cantant, un cínic de professió (altres li diuen “fer política”)

Multa a Dios

Un comentari

  1. Ah! ja hem perdonareu que hagi escrit amb un to políticament incorrecte. I és que el senyor Blasi, es va permetre el luxe de -textualment-: ser “políticament incorrecte” en les seves intervencions i home, la veritat, a sobre que et tenen amargat i putejat els 365 dies de l’any, que a sobre et vacil·lin a la cara, doncs almenys mereix el mateix tracte públic que dona ell als que som -deu pensar- els seus súbdits.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Hola! Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts d'interès. Vols saber més?

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close