13-O: De curiosos a activistes?

Avui, 13 d’Octubre, amb una bona assistència de públic, s’ha desenvolupat amb tota normalitat l’acte de presentació del Procés Constituent (PC) a Montjuïc (Barcelona)

En aquest article  ja s’explica força be:

http://www.publico.es/474306/el-movimiento-politico-de-forcades-y-oliveres-llama-a-construir-la-republica-catalana-del-99

Destaco aquest punt del resum de premsa:

“Forcades propone ya en su discurso dos fechas de acción concretas: el 16 de noviembre, para debatir y profundizar sobre la noción y los pasos para llevar a cabo un proceso constituyente en Catalunya, y el 30 del mismo mes, cuando se llevaran a cabo simultáneamente acciones de desobediencia civil por todo el territorio catalán.”

 

i ara que?

Si simpatitzem amb el procés, se m’acut que tenim 3 opcions:

A.- No fer res i esperar a veure que passa. Amb el risc inherent que, si molta gent fa el mateix, ja sabem que passarà, que seguirem igual o pitjor.

B.- Participar a l’assemblea del PC del nostre poble/barri.

C.- Crear un grup de socis i/o amics de Cordada que estiguem d’acord en treballar plegats per l’èxit d’aquest procés constituent.

En la meva opinió, si agafem la opció C (que no exclou que també fem la B, però cadascú sap del temps de que disposa…), tenim alguns avantatges:

–        Som un grup d’afinitat: ja compartim afeccions i ens coneixem, per la qual cosa, la confluència, aparentment, és més senzilla.

–        Ens podem organitzar mes fàcilment per les nostres pròpies xarxes internautes, que ja tenim creades; el foro cordada-d’indignats, per exemple. I adaptar l’agenda de les nostres aficions a l’agenda del PC i viceversa.

–        Tenim un entorn social concret (socis i amics de Cordada, persones d’altres entitats amb que compartim Federació) amb els quals poder parlar del PC.

Si us engresca, podem fer una primera trobada el 16 de novembre i començar a parlar de la nostra primera acció, que ha de fer-se el 30 de novembre, les dues cites que han estat anunciades a l’acte d’avui.

I mentre no fem aquesta primera trobada presencial del 16 – N.  Podem treballar per internet.

Opinions?

Si vols opinar d’aquest tema, demana a secretaria@cordada.org que et doni d’alta al fòrum “cordada d’indignats”; aquest fòrum només és visible pels subscriptors del mateix

6 comentaris

 1. A mi em sembla bé combinar les opcions b i c.
  D’una banda el participar a les assemblees de barri ens enriqueix i d’altre banda es necessari.
  Potenciar des de Cordada el Procés Constituent també, cal recordar un dels principis fundacionals de la nostra associació que es defineix com solidaria amb les problemàtiques socials.

  Engegar dinàmiques participatives entre els socis que tinguin aquestes inquietuds pot ser molt positiu.

  Ja sabem que el principal objectiu es anar a fer muntanya, però no podem donar l’esquena als problemes que ens afecten a tots.

  Si el Barça es més que un club, Cordada va nàixer amb vocació de ser quelcom més, ho porta als gens (veure historia de Cordada, pàgina web, portada, a l’esquerre)

  Davant “la crisi”, les retallades les injustícies, no podem mantenir-nos al marge com si no passes res.

  Això ens afecta a tots, i es temps d’actuar, de cercar noves vies, noves esperances, noves formes de fer. De ser generosos, solidaris e imaginatius.

  Pot ser no canviaren el mon, però podem intentar canviar el nostre entorn.

 2. bon dia companys, estic totalment d’acord amb vosaltres, som muntanyencs, som més que un club, i sobretot SOM PERSONES, i aquest procés és una gran oportunitat de plantejar-nos i debatre moltes coses. Per la meva part, encantat que el dia 16 quedem per trovar-nos i parlar, i animar a tota la gent que ho faci, QUEDEM TOTS PER PARLAR, hi ha trens que nomès passen una vegada, no el deixem escapar, si us plau. MOLTES ABRAÇADES PER TOTHOM

 3. M’agrada molt que Cordada apart de ser un club excursionista es comprometi també amb iniciatives com aquesta que crec que pot ser una bona alternativa a la nostra realitat actual. No se si al meu barri hi ha asemblea, m’agradaria participar a Nou Barris pero sinó m’afexeixo a vosaltres.

 4. Jo també crec que des d’un grup com Cordada, podrem col·laborar amb el Procés. Molt bona iniciativa. M’apunto.

 5. Com sempre CORDADA solidaria i en peu.Em sembla bona idea ,però jo tambè sòc partidaria de fer barri i estar informats de les carencies que el barri tè,aixi que participaré al meu barri i amb vosaltres.ANIMS I L’UTOPIA FINS FER LA REALITAT

Deixa un comentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.