Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Travessa pel PN de Sant Maurici

Pels que us heu quedat amb les ganes d’anar la primera setmana de setembre al Parc Nacional de Sant Maurici, tenim una bona noticia, us oferim una segona oportunitat. Aquest pont del 11 de setembre hi tornem.

La bellesa d’aquest espai natural es coneguda mundialment i es l’únic espai protegit de Catalunya que te la categoria de Parc Nacional.

Hi predomina el paisatge d’alta muntanya, la major part del seu territori es troba a mes de 2000m i es tracta del sector dels Pirineus amb una major concentració de llacs, mes de 200.

Els boscos d’avets i  pi negre, majoritàriament, estan molt ben conservats i alberguen exemplars magnífics.

Farem una travessa de 4 dies, que ens permetrà recórrer alguns dels racons mes bonics i emblemàtics del Parc, fer un pic ( facilet) i gaudir d’un munt de llacs.

1er dia:

Espot- Refugi d’Amitges

11km / + 858 -184

Sortirem del pàrquing d’Espot, passarem pel estany de Sant Maurici i la fabulosa cascada de ratera , després continuarem per una ruta poc coneguda tot passant per petits llacs, prats i boscos de pi negre fins arribar al refugi d’Amitges on farem nit.

 

2on dia:

Refugi d’amitges-  Tuc de ratera – Ref. Estany Llong

16km / + 825 -625

Farem el Tuc de Ratera, un pic sense dificultats tècniques però molt bonic i amb vistes fantàstiques sobre els llacs i cims que l’envolten.

Passarem pels estanys de l’Obaga de Ratera, amb un entorn totalment idíl·lic. Farem el coll del Portarró i descendirem  entre prats i boscos fins al refugi del Estany Llong, on farem nit

 

3er dia:

Estany llong- Refugi de la Colomina

11km / + 921 -476m

Enfilarem la vall de Dellui  fins a la collada del mateix nom, on als nostres podrem contemplar una multitud de llacs, entre els que destaquen per les seves dimensions els de Cubieso , Nariolo i l’Estany Tort. Continuarem caminant entre ells fins al Refugi de la Colomina.

 

4ar  dia Colomina – Espot

Colomina- Josep Maria Blanc- espot

14km / + 300m/-1.380m

(Varies opcions en funció del grup, la climatologia etc.)

Sortirem del refugi de la Colomina novament entre llacs, Colomina, Estany de Mar i Saburo.

Passat el Coll de Saburo, descendirem cap els Estanys del Cap de Port, poc després, la visió del refugi Josep Maria Blanc envoltat de llacs, es d’aquelles que es queden gravades per sempre. Senzillament impressionat.

D’aquí només ens restarà baixar cap a Espot.

 

Dificultat: (nivell mig /mig-alt).

Les excursions no tenen cap dificultat tècnica especial. Son aptes per a qualsevol persona acostumada a caminar per muntanya.

Li donem aquest grau pel fet de ser una travessa i es recomanable d’haver fet abans distàncies i desnivells similars.

 

SI VOLS VOTAR A LES ELECCIONS DEL DIA 27,  LA IDEA ES ARRIBAR A BARCELONA CAP A LES 19H, PERÒ SI POTS VOTAR PER CORREU, MILLOR (per a sol·licitar-ho, tens que anar a qualsevol oficina de correus, abans del dia 17 de setembre )

 

Preus organització i guiatge:

SOCIS: 125 €

SOCIS 50 : 120€

NO SOCIS: 130€

Altres despeses:

Allotjament mitja pensió per tots els dies i transport.

(consultar amb secretaria)

guia: Irene

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?