Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Travessa grans circs dels Pirineus, volta al “Monte Perdido” (nivell Mig)

Pont de la Mercè 2022 (24+25+26 setembre)

Travessa Grans Circs dels Pirineus, volta al “Mont Perdut” (nivell mitjà)

Us proposem una de les travesses més espectaculars que es puguin dissenyar als Pirineus, per fer-la en 3 dies.

Si el Parc Nacional de Ordesa i Mont Perdut és una joia de la natura, la seva rèplica al costat francès, el Parc National dels Pyrénées, no es queda curta en bellesa.

Les característiques del rocam, de caràcter calcari, facilita us processos peculiars d’erosió diferents de la resta de la gran serralada. És per això que aquí les parets són especialment grans, com les del circ de Gavarnie, 2000 metres entre la seva base i els cims de més de 3000 metres que el limiten retallant ja el cel.

Descripció del recorregut

La nostra aventura anirà recorrent els grans circs d’aquesta privilegiada regió: començarem pel de Pineta, caminaren cap al “Balcó de Pineta“, però ens desviarem per anar a cercar el coll que ens porta al circ d’Estaubé. Per acabar la jornada travessarem la “Houquette d’Alan” gaudint ja de les vistes del majestuós circ de Gavarnie. El refugi d’Espuguettes ens acollirà aquesta primera nit.

Aquesta primera etapa té una llargada d’uns 14 Km i el desnivell de pujada es fa en dues parts, una de 1160 metres i una segona, d’uns 250 metres, després travessar Estaubé (baixada i planer). En total unes 8/10 hores a ritme tranquil, sense cap dificultat tècnica.

La segona etapa és més fàcil. Comença baixant cap a la base del circ de Gavarine. Si no heu estat mai… quedareu bocabadades. Després pujarem tot xino-xano per l’espectacular camí que du cap al refugi de Serradets. Haurem de superar un parell de passos on haurem d’ajudar-nos amb les mans per superar petits ressalts de roca (grimpades fàcils).

El desnivell positiu s’acosta als 1000 metres i en tan sols uns 8 km. L’horari aproximat és d’unes 5/6 hores.

La tercera i darrera etapa comença amb la pujada a la famosa bretxa de Roland, de la que ens separen menys de 300 metres de desnivell de pujada. Continuarem baixant cap al refugi de Goriz. En arribar portarem fets uns 7,5 kilòmetres.
La segona part de la jornada es també molt espectacular. Sortim de Goriz cap a la collada d’Añisclo. Per arribar-hi haurem de passar trams de camí equipats amb cadenes (“passamans”).
Ja des del coll “només” queda baixar de nou a Pineta, aquesta última baixada sense ser difícil, es fa llarga, val més anar mentalitzades que tot i que Pineta és allà mateix… costa arribar. I és que en aquesta segona part fem un desnivell de pujades (acumulat) d’uns 600 metres de pujada i uns 1600 de baixada (també acumulats). Etapa llarga en conjunt 8/10 hores.

Quan et recuperes amb la merescuda cerveseta et sembla increïble la travessa realitzada. Ho sabem perquè hem viscut l’experiència vàries vegades… t’animes a sentir-ho?

veure fotos d’aquesta travessa, edició 2019

edició 2021

Valoració global:

Dificultat tècnica: en alguns passos caldrà fer servir les mans per progressar (grimpada), molt senzilla.

Esforç físic: Cal comptar que cada dia es caminen bastants hores (a ritme tranquil) i que són consecutives.

Cal portar:  roba de recanvi, sac de dormir, llençol i  menjar.

Pels dos conceptes, posem aquesta travessa a la modalitat “plus”, però en definitiva és una activitat apta per a qualsevol excursionista entrenat que no pateixi vertigen.

Preu inscripció (inclou organització i guiatge)

socis: 160€

socis “30”*: 155€

socis “60”*: 150€

no socis: 165€

* persones que sumen 30 / 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada

Altres despeses: pròpies + del guia i que es paguen “in situ” (allotjament i transport), compteu un màxim de 55€.

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?