Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Travessa d’alta muntanya al Parc de Sant Maurici

5 desembre 2020 - 8 desembre 2020

Us presentem una proposta per recórrer la part Nordest del parc de Sant Maurici.

Els desnivells i kilòmetres a caminar d’aquesta travessa, no son molt considerables, però el fet d’anar-hi en època pre-hivernal, les poques hores de llum i que els refugis no estan guardats (s’ha de portar un bon sac de dormir, menjar, etc.), fan d’aquesta proposta un repte no apte per a qualsevol muntanyenc.

Si a això li sumem el tema de la presència de neu-gel, trams de progressar per terreny complex… en fi, que menys mal que son pocs desnivells i pocs kilòmetres…!

Si encara no t’has desanimat, sinó que més aviat al contrari, t’engresca més l’aventura… anem pel bon camí, si comences amb els dubtes… deixa-ho córrer, ja arribarà la primavera!

Programa:

La ruta comença a prop del Port de la Bonaigua. La primera etapa ens porta al petit refugi “Gerber”

Son uns 6 Km i uns 600 metres de desnivell (mes les hores de viatge fins allà)… que tot suma…

El segon dia es el mes aventurer, d’entrada ens enfilarem sense dificultats fins al Bassiero Oriental o punta Gourdon, de 2897 metres. Un cop allà, qui ho vulgui i sense motxilla, podrà recórrer l’itinerari una mica complex que separa el cim Oriental de l’Occidental, també anomenat punta Brulle, de 2903 metres.

Acabarem la jornada al refugi vell d’Amitges, que és la part que resta oberta a l’hivern.

Son uns 5 Km i uns 500 metres de desnivell el paquet bàsic, les exploradores de la punta més alta del Bassiero no sumen gaires metres més.

El tercer dia el comencem suaument cap al port de ratera (200 metres de desnivell fins als seus 2543 m) i des d’allà qui vulgui podrà pujar al pic de ratera (2863m).

La darrera nit a la muntanya la passem al refugi Saboredo.

La jornada de cloenda la comencem enfilant-nos al collet que separa les agulles de Saboredo i el Tuc de Lòcampo, haurem fet uns 250 metres de desnivell. Aquí farem també la part optativa de fer les Agulles, sense motxilla. Son uns 100 metres de puja baixa… amb la seva aventurilla…

Ja de nou al collet i recuperades les motxilles, baixem fins a la furgo i a fer els kilòmetres de tornada revisant el munt de fotos xules que farem!

Preu inscripció:

  • socis: 180€
  • socis* “30”: 175€
  • socis* “60”: 170€
  • no socis: 185€

* que sumen 30 o 60 dies d’activitat com a socis/es

altres despeses:  transport es paguen “in sito”: 25€

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?