Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Serra de Guara

Del 4 al 8 de desembre

El Parc Natural de la Serra i Canyons de Guara, situat al Prepirineu d’Osca, a la comarca del Somontano, ens ofereix alguns dels paisatges més increïblement bonics de la península.
Per això us proposem una estada de cinc dies en aquestes terres que ens permetran gaudir de pobles tan bonics com Alquézar, declarat patrimoni històric pel seu conjunt medieval, coves amb pintures rupestres, contemplar el vol dels voltors o admirar la bellesa de camps oliveres centenàries i dels paisatges espectaculars formats pels rius Vero, Mascún i Alcanadre encaixats entre altes parets de roca esculpides, on abunden les coves els ponts de roca natural i les agulles de formes capricioses.

Excursions previstes:

Alquezar – Asqué

Ruta circular que uneix les poblacions d’Alquezar i Asqué, tot passant per les passarel·les del riu Vero i pont de Villacantal.
La vila d’Alquezar, amb les seves cases i carrers de pedra d’origen medieval i presidit per la silueta altiva de la seva col·legiata dalt un penya-segat, és sens dubte una de les més boniques de la comarca del Somontano.
Baixarem fins al riu Vero d’aigües turqueses on quedarem impressionats per la bellesa d’aquest riu, flanquejat per altes parets, plenes de coves on viuen nombroses colònies de voltors.
Pel que fa a Asque, un poble molt petit i amb molt d’encant, envoltat de camps d’oliveres mil·lenàries.

Distància: 14 km
Desnivell: 550 m

De Rodellar a Otin pel Barranc del Mascún

Els voltants del poble de Rodellar, ens ofereixen un dels paisatges més bonics de tota la península on el barranc del Mascún s’obre pas entre els materials sedimentaris formant un trau profund.
Les seves aigües netes circulen entre parets foradades per coves i ponts de roca i laberints d’agulles espectaculars…sorprenent-nos a cada revolt.

Distància: 16 km
Desnivell: 725 m

Covachos de Quinzas i Chimiachas

La Serra de Guara és plena de coves que varen servir de refugi a les poblacions del neolític. Els homes i dones d’aquells temps varen deixar la seva empremta a les parets, on encara avui en dia es poden veure les seves pintures.
En aquesta ruta visitarem els “abrigos de Quinzas” propers a la població d’Alquezar i l’abrigo de Chimiachas, en un lloc amagat i feréstec on es roba la famosa pintura rupestre del cérvol.
Altres punts d’interès de la ruta són l’ermita de San Gregorio, des de on tindrem molt bones vistes sobre Alquezar i tot el territori que l’envolta i el barranc de la Payuela i una antiga canalització que portava antigament l’aigua des de les basses de Basacol fins a la població.

Distància: 13 km
Desnivell: 550 m

Embassament de Vadiello

Excursió al voltant de l’embassament de Vadiello, un paratge solitari i de gran bellesa.
Les aigües blaves i tranqui-les de l’embassament són envoltades de muntanyes de conglomerat de formes espectaculars, com els famosos Mallos de Liguerri, la Penya de Sant Cosme i agulles de roca com “el huevo“. On nida un grup força gran de voltors que sobrevolen la zona.
Visitarem l’ermita de Sant Cosme i Sant Damià, construïda en una gran balma als peus de la impressionant penya de Sant Cosme.

Distància: 12 km
Desnivell: 250 m

Huevo de Morrano i Fuente de Tamara

Aquest dia visitarem l’entorn del riu Alcanadre, tot fent un camí que ressegueix el seu curs entre les poblacions de Morrano i Bierge amb bones vistes sobre els meandres i els relleus espectaculars com el famós “Huevo de Morrano” arribant-nos fins a la seva base.
Baixarem fins al barranc de la Peonera i el seu salt d’aigua i visitarem la Font de Tamara, una surgència d’aigües netes en un racó idíl·lic on es formen gorgues de gran bellesa.

Distància: 12 km
Desnivell: 350 m

Preu:
Inclou organització i guiatge.
No inclou allotjament ni transport.

Socis: 190 €
Socis “30”: 185 €
Socis “60”: 180 €
No socis: 195 €

Mitja pensió: dormir sopar i esmorzar, en hostal 4 nits
En habitació doble amb bany: 192 € per persona
En habitació individual: suplement de 26 € nit
Transport: aprox. 35 €

SI VOLS VEURE FOTOS CLICA AQUÍ

 

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?