Carregant Esdeveniments

SENDERISME AL PARC NACIONAL DELS ECRINS (ALPS FRANCESOS)

1r GRUP. Del 16 al 22 de juliol / 2n GRUP del 23 al 29 d'agost

“El massís dels Écrins és un paradís fet per la felicitat dels homes, de les flors i els animals. Aquí es camina, es respira, es mira, s’escolta el silenci, se sent viure la natura en plena llibertat”.

aquesta descripció del Parc Nacional dels Ecrins, feta pel prestigiós alpinista Gaston Rébuffat, és plenament vigent i és per això que aquest any hi tornem!!

El massís està situat als Alps francesos entre les ciutats de Gap, Grenoble i Briançon És un extens territori conformat per àmplies valls flanquejades d’altes muntanyes.
La petita ciutat emmurallada de Briançon, la més alta d’Europa, és el cor neuràlgic de la zona que visitarem. La resta de l’ocupació humana correspon a petits nuclis, on es conserva una arquitectura tradicional digna de veure i amb certes diferències pròpies segons la vall que visitem. La resta es natura… glaçares, llacs,  salts d’aigua, muntanyes, boscos i prats.

LES EXCURSIONS:

Les rutes que farem son de nivell mig i no tenen cap dificultat tècnica. Son excursions d’ unes 5 hores efectives en moviment. Els camins son bons i fàcils de fer.

1r dia: viatge i bany al lac de avine-le lac

El primer dia fem el viatge des de Barcelona, ens aturarem a dinar i fer un bany a savin-le -lac. Una platja ben diferent a la que estem acostumats. Aigua dolça, prats en compte de sorra i les muntanyes com a teló de fons. Una meravella.

2n: Col de Granon, lac de l’Oule

Excursió circular que sortint del Col de Granon, situat a 2404 m, ens durà a visitar els llacs de l’Oule i de Cristol, entre d’altres més petits.
Es tracta d’una ruta molt variada Prats de pastura immensos, bonics boscos d’avets, llacs, muntanyes i tot plegat amb unes vistes espatarrants.

Distància: 13,5 km / desnivell 610 m

3r dia: Sentier du Glacier Blanc

En aquesta jornada podrem veure la força de les glaceres i els seus efectes sobre les muntanyes.
Sortirem del Prat de Madame Carle i remuntant el Torrent de Saint-Pierre pendrem el camí que porta a dues glaceres el glacier Noir i el Glacier Blanc, fins a arribar a la confluència de totes dues.
Deixarem el noir per un altre ocasió i continuarem ascendint fins al front de la glacera del glacier Blanc. Aquí, qui ja en tingui prou es pot quedar i la resta continuarem fins a l’antic refugi Tucket. On podrem gaudir d’unes vistes impresionants de la Barre des Ecrins. Qui vulgui la cervesseta haurà de fer encara 100 m més de desnivell fins al refugi del glacier blanc.
En aquesta ruta es va i   pel mateix camí i hi ha la possibilitat de fer només part de l’excursió.

Fins a peu de la glacera (anar i tornar): Distància: 6 km/Desnivell: 394
Fins a l’antic refugi Tucket: 7,5 /Desnivell: 564 m
Fins al refugi del glacier blanc: Distancia: 9 km / desnivell: 668 m

4rt dia: Bois des Ayes.

En aquesta jornada visitem la reserva biològica del bosc d’Ayes. Un bosc d’avets de gran valor ecològic. I el preciós lac de l’Orceriette.
L’aproximació i el punt d’inici ens permetrà conèixer una vall preciosa amb grups de petits xalets, com els de Ayes. Que no són els típic xalet actual,sinó els veritables xalets d’alpage tradicionals, que servien als pastors per a fer la temporada d’estiu amb els seus ramats ila producció de formatge.

Distància: 9 km / desnivell 371 m

Aquesta ruta està pensada com a dia de descans. Si bé en funció del grup es pot ampliar.
Tarda: visita a la ciutat emmurallada de Briançon.

5è dia: Tour de la Pointe de la Fourche

En aquesta jornada anem fer una ruta circular al volant de la Pointe de la Fourche, es tracta d’un circuit per gaudir dels llacs de Cerces. Situats a la part alta de la vall de la Clarée, limitant ja amb el parc de la Vanoise.
Novament és una ruta amb vistes espectaculars. A més a l’aproximació amb cotxe passarem pel coll de Galibier, mític port de muntanya del tour de France.

Distància 13 km/ desnivell: 600 m

6è dia: Torrent du Petit Tabuc- Col d’Arsine

Sortirem del bonic poble de le Casset i remuntarem el Torrent del petit Tabuc, que recull les aigües de desglaç de les glaceres de le Casset i Arsine. entre boscos magnífics d’avets, fins a arribar al llac de la Douche, amb un salt d’aigua molt bonic
Qui vulgui es pot quedar aquí, ja que tornem a passar, però val molt la pena continuar la ruta, doncs malgrat una primera pujada més empinada que farem xino xano, un cop feta la vall s’obre i el Torrent forma salts d’aigua i meandres preciosos, amb la visió de fons del circ de les glaceres i les muntanyes que el conformen, entre les quals destaca el Pic des Aneux. Arribar al col d’Arsine, ja és una passejada i ens permet veure la vall de la Romanche. Amb vistes a la Mieje. Un dels pic més espectaculars dels Ecrins.

Fins al llac de la Douche: Distància 8 km / desnivell: +389 m -389 m
Fins al col d’Arsine: distància 16 km / desnivell: 828 m

7è dia: Viatge de tornada a Barcelona

 

Per a mes informació pots escriure un correu a secretaria@cordada.org o trucar al 626 421 433

Preu inscripcions (inclou organització I guiatge):

– Sòcies: 290 €

– Sòcies 30: 285 €

– Sòcies 60: 280 €

– No sòcies: 300 €

Altres despeses:

Allotjament mitja- pensió: 252 €

Transport:

Preu del transport calculem uns 130€ viatge d’anar i tornar + desplaçaments interns

El viatge es fa amb la furgoneta de Cordada, per tant, no cal agafar cap avió i tindrem el vehicle per a fer les aproximacions als punts d’nici de les excursions.

 

El GRUP ES MOLT REDUïT. Només podem garantizar les 8 primeres places.

PER VEURE FOTOS CLICA AQUI

NORMES DE CANCEL·LACIÓ

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?