Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

SENDERISME AL PARC NACIONAL DE LA VANOISE (ALPS FRANCESOS)

PRIMER GRUP: del 7 al 13 de juliol / SEGON GRUP: Del 12 al 18 d'agost

El Parc Nacional de la Vanoise, constitueix un dels espais protegits mes grans dels Alps. Va ser el primer creat a França, fa més quaranta anys, el que ja de per si dona idea dels seus valors.

A una natura espectacular s’uneix i un ancestral bagatge cultural.A les seves valls i als vessants de les seves muntanyes hi ha una munió pobles i llogarets que conserven la seva arquitectura tradicional.

Pel que fa a la Natura, es del tot imponent. Multitud de llacs d’origen glaciar, forts torrents que excaven gorgues espectaculars, salts d’aigua, glaceres, boscos, praderies, i evidentment muntanyes com el “Mont Pourri” o la “Gran Casse” omnipresents i omnipotents que des de els seus cims nevats contemplen la vida dels homes.

A l’estiu,  els prats son plens flors de totes mides i colors. Pel que fa a la fauna també hi es ben present. De ben segur, veurem alguns grups d’isards i sobre tot  n munt de marmotes juganeres per tot arreu. .

Esperem que us animeu i veniu a gaudir d’aquest fantàstic parc.

 

LES EXCURSIONS:

Les rutes que farem son de nivell mig i no tenen cap dificultat tècnica. Son excursions d’ unes 5 hores efectives en moviment, fent tot el recorregut.

Per als que no heu estat mai als Alps, dir-vos que malgrat que alguns desnivells us puguin semblar molt, he de tenir en compte que a nivell d’esforç 600 m als Alps, són equiparables a 400 a les muntanyes de casa nostra, doncs els camins són molt bons i estan molt ben traçats.

Si ets una persona habituada a fer excursions no tindràs cap problema per fer-les.

 

Un altre aclariment, no trapitjarem neu, això si, vuerem glaceres de ben aprop.

 

EXCURSIONS:

Les dades de distancies i desnivells son comptant  anar i tornar des de l’inici de les excursions.

Veureu també que dins la mateixa jornada, hi han varies opcions, si be estem convencuts de que tots podreu fer les excursions senceres, hi ha l’opció de fer només una part.

Lac de la Plagne

En aquesta excursió, remuntarem una vall preciosa als peus del Mont Pourri, un dels cims més alts i més bonics de la Vanoise.

Primer per camí amb bosc i amb vistes a les espectaculars parets de pissarres i esquistos de les muntanyes que ens queden al front, d’on es precipiten bonics salts d’aigua, després per un pla d’aigüesortes i finalment al circ glacial on trobem el llac de la Plagne i un acollidor refugi de muntanya.

Distància: 12 km / Desnivell: 589 m

 

La Combe des Cinc Lacs.

Sortirem del curiós Fort de la Platte, una relíquia defensiva, avui reconvertit en granja on es fabriquen uns formatges artesanals boníssims. El fort és situat en un “niu d’àligues ” amb meravelloses vistes sobre diferents línies muntanyoses.i la vall de Bourg.Saint–Maurice.

Des d’aquí ascendirem de mica en mica fins a la Combe des Cinq lacs, que com el seu nom indica alberga 5 bonics llacs esglaonats, que anirem descobrint a mesura que anem pujant. A les seves aigües es reflecteix la carena des Sapieux, amb una línia de cresta del tot espectacular.

Fins Lac Noir: Distancia 11 km. / desivell: 548 m

Opcións curtes:

Fins a Lac Esola:  dsitància  6 km desnivell 348 m

Fins als Lasc, Cornú, Verdet i Riondet: distancia 9 km / desnivell: 488 m

 

Le Monal i le vallon du Clou

Le Monal, és una ” ville clasé“, es tracta d’un llogaret penjat a un replà de la muntanya, format per unes quantes cases d’arquitectura tradicional, un petit llac i amb les glaceres del Mont Pourri com a teló de fons. Creant tot plegat un escenari únic.

Qui vulgui es pot quedar aquí, gaudint del lloc i prenen alguna cosa. La resta continuarem pujant fins al vallon du Clou, una vall d’origen glacial, amb uns quants llacs penjats als seus vessants i les glaceres al fons.

Ens arribarem fins al llac de la Clou i després farem de més i de menys en funció del grup, l’horari i la meteo.

Fisn al lac du Clue: distàcia 11 km /  desnivell: 635 m.

Opcions mes curtes:

– Fins al vallon de le Clue (2205 m) sense fer el llac : 8 km/ 464 m

– Fins a Monal: 5,5 km / 233 m

 

Gorges de Malpasset – Refuge de Prariond

En aquesta ruta visitarem la vall on neix l’Isère un dels rius més importants de França.

Sortint del Pont de Saint Charles, travessarem les gorgues de Malpasset on el riu passa encaixat entre grans parets, amb tota la seva força.

Aquest pas en durà a una gran vall i circ glacial envoltat de pics de més de 3000 metres on es troba el refugi de Prariond on es pot menjar i beure gaudint del paisatge.

Els Prats són plens de marmotes i també és fàcil que veiem un grup d’isards que hi viu a la zona.

Continuarem pujant fins a un petit plateau, amb molt bones vistes sobre la vall, envoltats de grans cims i amb la visió al fons de la gran Casse

Fins al Plateau de la Grand Tête (mirador) :Distancia:  10,2 km / desnivell: 668 m

Opció curta:

Fins al refugi (anar i tornar): 7 km / 318 m

 

Reserva Natural de La Sassière

La Sassière és una vall secundària de la gran val d’Isère. Va ser declarada Reserva Natural des de l’any 1973, pels seus valors naturals. Podrem observar multitud de flors, entre elles l’emblemàtica edelweis o flor de neu i multitud de famílies de marmotes, també és fàcil que veiem grups d’isards i cabirols.

Recorrerem la vall fins al gran lac de la Sassière, d’aigües d’un blau intens que contrasten amb les muntanyes que l’envoltem.

Continuarem la nostra ruta que ens portarà fins al front de la glacera i el llac que s’hi forma, aquest tram ens permetrà observar els diferents fenòmens glacials i ens ajudarà a entendre millor el paisatge alpí.

Fins al llac, el desnivell és molt suau. Una mica més enllà de la presa el camí puja més decidit fins al front de la glacera, però el camí és molt bo i el desnivell es fa be.

De tota manera la pujada fins a la glacera és optativa. Qui no vulgui pujar es pot quedar als bonics prats que hi ha abans de començar la pujada.

Fins a la glacera: Distancia 15 km / desnivell  654 m

Opció curta:

fins al Lac de la Sasière: 9 km / 181 m

 

Per a mes informació pots escriure un correu a secretaria@cordada.org o trucar al 626 421 433

 

Preu inscripcions (inclou organització I guiatge):

– Sòcies: 290 €

– Sòcies 30: 285 €

– Sòcies 60: 280 €

– No sòcies: 300 €

 

Altres despeses:

Allotjament mitja- pensió: 234€

 

Transport:

Preu del transport calculem uns 130€ viatge d’anar i tornar + desplaçaments interns

El viatge es fa amb la furgoneta de Cordada, per tant, no cal agafar cap avió i tindrem el vehicle per a fer les aproximacions als punts d’nici de les excursions.

 

El GRUP ES MOLT REDUïT. Només podem garantizar les 8 primeres places.

Si esteu interessats es importat que us apunteu el més aviat possible per tal de garantir les places als allotjaments.

PER VEURE FOTOS CLICA AQUÍ

NORMES DE CANCEL·LACIÓ

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?