Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Sant Martí de Montnegre i Turó Gros (Punt més alt del Montnegre)

dimecres 17 de maig

Avui toca visitar el massís del Montnegre, que ja fa molt de temps que no hi anem a fer una caminadeta, i que millor que pujar al seu punt culminant, el Turó Gros, de 766mts d’alçada, dintre dels 100 cims del llistat de la FEEC.

Sortint de Fontmotnegre caminarem fins a Sant Martí de Montnegre, enmig d’un bosc frondós d’alzines i castanyers; a l’indret es respira tranquil•litat i pau, i alhora una clara sensació d’ordre, s’explica això perquè en té l’ administració el Convent dels Frares Caputxins.

Després de fer un descans marxarem cap a petita ermita de Santa Maria del Montnegre, restaurada recentment (2009), després que quedés molt malmesa a la “Guerra Incivil”. És un lloc molt tranquil, abans presidit per un monumental roure, que malauradament va caure per un fort temporal, i que avui en resta la base del tronc per que ens fem una idea de les dimensions de l’arbre. Tot just a sota trobem la font amb el mateix nom, gairebé sempre raja aigua, o sigui, que potser podem fer un glop de la seva aigua fresca.

D’aquí marxarem cap al Turó Gros, el punt més alt del Montnegre, on trobem una torre de guaita. Ja només ens queda baixar fins a trobar els vehicles.

Distància: 13,50km

Desnivell: +350mts

Dificultat: baixa

Cita: a les 8h  a la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).

SI VOLEU VEURE FOTOS CLIQUEU AQUÍ.

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?