Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Puig d’Arques i dolmens de Romanyà (suau)

diumenge 13 de febrer

La temperatura ambient a l’hivern ens conviden a visitar les comarques litorals. Per això aquest mes de Febrer ens anem al massís Gavarres per a fer el cim del Puig d’Arques, el segon cim més alt de la comarca de Baix Empordà (tant sols 2m d’altitud el separen de ser el cim comarcal, títol que ostenta el proper cim de les Gavarres).

Des del cim podrem gaudir de molt bones vistes, cap al Nord abastem tots els Pirineus, des del Puigmal fins el Canigó i l’Albera.

A ponent resta de les Gavarres, el Massís de les Cadiretes i el Montseny, cap al sud les serralades prelitorals i La Selva. A llevant , la desembocadura del Ter, el Massís del Montgrí, les Illes Medes i és clar, la Mar Mediterrània.

En resum, un paisatge esplèndid i de contrast entre la neu dels Pirineus i el blau del Mediterrani.

Iniciarem la ruta a prop del bonic poblet de Romanyà de la Selva i durant el recorregut podrem visitar el dolmen de Puigsesarques, molt proper al cim.

També trobarem menhirs i altres vestigis neolítics. De fet, l’área de Romanyà constitueix una de les zones més importants amb restes millor conservades del nostre país, això i l’entorn natural, son un valor afegit, que fan d’aquesta que excursió sigui una agradable i interessant caminada.

Nivell: baix

Distància: 12km

Desnivell: +400mts / -400mts

Cita: a les 8h davant la porta de l’estació de Sant andreu Arenal (Metro Fabra i Puig L1).

Preus inscripcions (inclou organització i guiatge):

Socis: 16€

Socis 30″: 15€

Socis 60”: 14€

No socis: 18€

Altres despeses:

Transport: aprox. 12€

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?