Carregant Esdeveniments

PONT DE TOTS SANTS A LA VALL D’ARAN

Del 30 d'octubre al 1 de novembre

Pel pont del 1 de novembre, tornem als Pirineus,  us proposem una sortida a la Vall d’Aran, per gaudir de la tardor.

Una vall amb personalitat, llengua i cultura pròpies i l’única dels Pirineus catalans de caràcter atlàntic.

Travessada pel riu Garona, les seves muntanyes son cobertes de magnífics boscos d’avets, pi negre  i fagedes espectaculars, on habita una fauna abundant i variada.

A les valls, en els seus pobles, encara es conserva en gran part l’arquitectura tradicional, en pedra i teulades de pissarra, sense oblidar, que acull algunes de les mostres més reputades del romànic català.

Farem 3 rutes independents per gaudir dels seus boscos i paisatges. En aquest cas centrant-nos sobre tot en la banda nord de la vall.

 

1er dia:

Artiga de Lin- ulls del Jueu i salt del Pomeró

El primer dia anirem a visitar la vall  de l’Artiga de Lin.  on es troba la famosa surgència dels  Uelhs deth Joèu, un dels racons més bonics i emblemàtics de la Vall d’Aran ,.

L’aigua ve del massís de la Maladeta i després de ser engolida al lloc conegut con el forat dels Aigualluts a la banda aragonesa, recorre de forma subterrània la muntanya per ressorgir aquí amb força, formant un salt espectacularment bonic.

Ens arribarem fins al plans de l’Artiga on els bosc dona pas als prats i un paisatge obert que ens mostra les altes muntanyes que ens envolten i tot un seguit de valls secundaries solcades per torrents com el de Pois, La Ribera i el Pomeró  que aporten les seves aigües.

Distància: 12 km

Desnivell: 540 mts

 

 

2on dia:

Les- Bausen- Bosc de Carlach

Sortirem de Les i per antics camins entre boscos de caducifolis arribarem fins a Bausen un poble molt petit que ha sabut  conservar com pocs l’essència de la arquitectura tradicional aranesa.

En el seu terme s’hi troba el Bosc de Carlach, una fageda mil·lenària,  que evidentment visitarem  i un cementiri, el de la Teresa, força particular amb una història d’amor i solidaritat digna de conèixer.

Distància: 15 km

Desnivell: 800 mts

 

3er dia

Val de Toran

L’últim dia visitem  la vall de Toran. Antigament molt poblada i activa i ara un racó de pau i solitud, on resten petits nuclis com Porcingles, Sant Joan de Toran o Eth Pradet, amb quatre cases tradicionals i quatre bordes.

Tan solitara i silenciosa que  fins i tot l’ós bru el té com a lloc de pas a les seves rutes migratòries.

Es una vall preciosa, amb el vessants de les muntanyes son coberts d’un frondós bosc de faig i avet,  com la fageda de Sant Lorenç solcada per torrents d’aigües nítides.

Per a tot això no podem marxar de la Vall d’Aran sense visitar-la.

Distància: 12km

Desnivell: 580 mts

 

socis: 115€

socis “30”* 110€

socis “60”* 105€

No socis : 120€

 

*: persones que sumen 30 ó 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada.

Cal sumar:

Preu del allotjament en MP:

En hotel i habitació doble per a tota l’estada: 92€ (dormir, desayunar y cenar dos noches)

Transport  cost aprox. 27€

SI VOLS VEURE FOTOS CLICA AQUÍ

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?