Carregant Esdeveniments

Pont de Sant Joan a la Vall de Aezkoa

DEL 24 AL 27 DE JUNY

Per aquestes dates màgiques de Sant Joan, res millor que anar a terres màgiques del  Pirineu de Navarra, on la bellesa i el misteri estan garantits. Es per això per aquets pont  anem a la preciosa i solitària vall de Aezkoa.

Les seves fagedes son espectaculars.  En aquesta època son plenes d’anemones i llueixen el verd intens i brillant de les fulles noves.

Els  seus cims, ens ofereixen vistes precioses i plenes de serenor, sobre un paisatge que com un enorme mosaic, alterna prats de pastura, boscos i camps .

A les nostres rutes descobrirem racons plens de màgia i bellesa, que de ben segur ens captivaran, cavalls en llibertat, recs d’aigua transparents, , salts d’aigua, molses que o cobreixen tot…boscos i monuments megalítics on ves a saber els rituals que s’han arribat a fer.

En definitiva, val la pena conèixer aquesta terra on la natura, la tradició i el misteri conformen una identitat a descobrir.. pas a pas.

 

Excursions previstes:

Orbaizeta- Castillo de Arlekia

Distància 10 km

Desnivell  380 m

Partirem de la antiga fàbrica d’armes d’Orbaizeta, declarada Bé d’interés cultural per a fer una preciosa ruta circular.

Ens endisarem en el bosc del barrac d’Itolzatz, amb nombroses espècies d’arbres i pujarem fins al enigmàtic castell de Arlekia, fortificació de 3 alçades amb vistes a la vall de Larraun.

Farem el cim secundari de Arlagaín tot pujant per una fageda i vistarem les coves de Lutoa dues cavitats petites però de gran valor estètic.

 

Urkulu i balcón de Aezkoa

Distància: 14 km

Desnivell: 650

Al mig de verds prats pasturats per vaques i  sembrats de  monuments megalítics, dòlmens, cromlecs i menhirs…El mont Urkulu destaca  en el paisatge, com amo i senyor d’aquestes terres

Les vistes des del Urkulu son impagables. Cosa que ja sabien el romans que van construir una torre circular al seu cim, el que el fa encara més singular.

Així doncs en aquesta excursió pujarem el Urkulu i aprofitant que ja som dalt, continuarem per la carena per a fer altres 2 cims ja sense gaire esforç el Txangoa i el Menditxipi, i  tornarem pel camí de Sant Jaume que ve de Roncesvalles.

 

Mendilatz , bosque de Ursario i Cromlec de Ogambide

Aquesta  es una ruta fantàstica i molt variada, en la que anirem canviant constantment de terreny de joc, boscos de faig gegantins, laberints de roques plenes de molsa, , vistes fabuloses i el millor cromlec de la zona, el del collat de Ogamdibe, situat allà de ben segur, molt abans que algú dibuixes en el mapa la línia de la frontera.

Distància: 15 km

Desnivell:  490m

 

Ambulolatz San Esteban i cima del Azalegi

Aquesta ruta transcorre per la reserva de Arrazola i ens porta a visitar alguns del racons mes bonics i menys coneguts de Irati.

Visitarem un bosc de faig del tot espectacular que creix sobre una zona càrstica de roques calcaries on es trobem les simes de Ambulolatz.

Farem també el modest però preciós cim del Azalegi lliure de vegetació i amb bones vistes, per descendir de nou per fagedes tot passant per la bonica ermita de San Esteban.

Distància: 12 km

Desnivell: 480m

 

Preu organització i guiatge:

Socis 60: 140€

Socis 30: 145€

Socis: 150€

No socis: 155€

 

Preu del allotjament en mitja pensió ( inclou esmorzar i sopar) per a tots els dies:

En habitació triple: 96€

En habitació doble: 118€

En habitació individual: 186€

L’elecció de habitació està condicionada a l’ordre d’inscripció i la disponibilitat.

Transport: 35€

SI VOLS VEURE FOTOS CLICA AQUÍ

 

 

 

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?