Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Parc Nacional d’Ordesa

DEL 11 AL 16 DE JULIOL Darrers dies per apuntar-se!! Animat!!!

El Parc Nacional d´ Ordesa i Mont Perdut,  és un dels paratges pirinencs amb més bellesa per metre quadrat.

De fet, va ser un dels primers espais de la península que va merèixer la catalogació com a Parc Nacional, la màxima protecció , ja a l´any 1918,  pel seu alt valor ecològic i paisatgístic.

Grans parets calcàries, salts d’aigua impressionats , boscos d’avets en estat primigeni, canyons i barrancs. Ens ofereixen paisatges espectaculars.

Per tot això, us proposem una escapada de 6 dies, on farem 6 excursions independents de nivell mig, que ens permetran conèixer alguns del indrets més interessants del parc.

Ordesa es sempre un lloc increïble, però es pot ser al mes de juliol quan es troba en tot el seu esplendor, el rius i salts d’aigua amb el desglaç baixen al màxim cabdal i els seus vessants s’omplen de flors.

Excursions previstes:

1er dia: viatge i  miradors de les Gargantas de Escuaín.

Iniciarem la nostra estada al parc fent una ruta que sortint de Revilla, poble apartat de tot, on es diu campaven les bruixes.

Situat  sobre les Gargantes de Escuaín, sens dubte un dels paratges més singulars del Parc Nacional i molt menys freqüentat que d’altres, el que li confereix un encant especial.

La ruta que farem ens permetrà des de diversos miradors gaudir de vistes impressionats sobre aquesta àrea del parc  de geologia intricada i laberíntica dibuixada per una xarxa de barrancs, on sobrevolen el voltor i el trencalòs.

Distància 14km

Desnivell 650 m

2on dia: Cañon de Añisclo

El Cañon de Añisclo es d’aquests llocs on la natura et fa sentir petits.

Una gran esquerda d’origen tectònic  i després la força impetuosa del riu Bellos, han modelat al llarg de milers d’anys, un trau profund a les masses calcaries del massís del Mont Perdut. Les altes parets i el riu conformen un paisatge del tot impressionant.

En aquesta ruta ens internarem als senders que recorren el canó per gaudir de les seves meravelles naturals i algunes d’origen humà, com el pont medieval sobre el riu, un obra mestre de l’arquitectura popular que ens deixarà bocabadats o la petita ermita rupestre de San Úrbez.

Ah si! I una meravella secreta que amaga Añisclo i que no us explicarem aquí, per això perquè es secreta…

Distància: 17 km

Desnivell: 650 m

 

3er dia: Senda de los cazadores, cola de caballo, pradera de Ordesa

El segon dia comencem a la Pradera, per recórrer la part alta de la vall fins al final del circ glacial presidit per la famosa “cascada de la cua de cavall”. Ascendirem perla “senda de los cazadores” fins a Carcilarruego un mirador des de on la vall se’ns mostra magnifica. Les altes parets de la Fraucata, el Tozal de Mayo, el Gallinero … Continuarem  veient la vall a vol d’ocell per la espectacular Faja de Pelai , amb vistes sobre el Mont Perdut i la brecha de Roland fins a la famosa Cua de cavall, . La tornada la farem pel fons de la vall… tot passant per las Gradas de Soaso,  i una de les millors fagedes de tot el Pirineu.

Distància: 17 km

Desnivell: 680 m

4art dia: Camí del Turieto.

No hi ha millor manera d’estrenar-se a la vall d’Ordesa que arribar a la “Pradera” per l’antic camí que uneix aquesta amb la població de Torla.

Aquest antic camí de pastors i caçadors, poc freqüentat i molt tranquil, s’interna a la Vall de Turieto tot resseguint el riu Arazas. El riu en aquest tram ens fa tres regals fantàstics, tres salts d’aigua a quin més bonic:“cascadas del Molinieto, de Tamborrotera i de los Abetos”. El camí transcorre per un bosc d’avet i faig centenari que es una bona mostra de la seva conservació i de l’ importància biològica del parc.

Distància: 14,5 Km

Desnivell: 500 m

5è. dia: Fajas de Racún i Canarellos

Es tracta d’un recorregut molt poc transitat, on Ordesa es mostra la seva natura més salvatge, lluny del tràfec de turistes. Aquí son els isards els amos del territori.

Iniciem la ruta al circ de Carriata, presidit per la majestuosa silueta del Tozal de Mayo. En aquesta època de l’any els seus vessats  tenyits de groc per l’explosió de la floració del piorno, son tot un espectacle.

D’aquí resseguirem les solitàries faixes que recorren la base de les parets del Gallinero fins al circ de Cotatuero on un salt d’aigua de mes de 100mts  ens deixarà impactats per la seva bellesa.

Si el temps, la méteo i el grup ho permeten, allargarem la ruta per la “faja” que transita per la base de les parets de la Fraucata.

Finalment la tornada la farem per la  “ruta de las cascadas” on diferents miradors ens permetran contemplar els salts del Esctrecho,  de la Cueva i Arripas. Tres salts d’aigua fantàstics.

Distància: 14 km

Desnivell: 650 m

6e dia: Vall de Bujaruelo i tornada a Barcelona

El darrer dia farem una excursió tranquil.la però no per això menys bonica. Sortirem del Puente de los Navarros, punt de confluència dels dos grans rius d’Ordesa, el riu Ara i el Arazas.

Prendrem l’antic camí a Bujaruelo, una senda preciosa que ressegueix la vall i el riu Ara. Amb boscos magnífics de faig i avet, fins arribar a la plana de San Nicolàs, on es troben les restes de l’ermita i un refugi. Des on podrem allargar una mica més la ruta, per gaudir del meravellós entorn que ens ofereix, fer un bany o fer un most abans de prendre el camí de tornada.

Distància: 12 km

Desnivell: 250 m

Les excursions son de nivell mig i cal estar acostumat a fer muntanya.

Allotjament: consultar.

Preu: (organització i guiatge)

Socis: 210 €

Socis “30”: 205€

Socis “60” 200€

No socis: 220€

Inclou organització i guiatge.

Altres despeses:

allotjament dormir i esmorzar: 149,5

HABITACIONS DOBLES

Sopars: aprox 18€

SI VOLS VEURE FOTOS CLICA AQUÍ

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?