Carregant Esdeveniments

Midi d’Osseau. 2884 m. La gran torre dels pirineus

Pont del 1r de Maig (29 abril a l'1 de Maig)

Midi d’Osseau. 2884 m. La gran torre dels pirineus

Aquesta enorme muntanya apareix desafiant només traspassar el coll del Portalet, entrant cap al vessant francès des de la Vall de Tena

Cap de les seves vessants ofereix un pas en el que no sigui necessari ajudar-se amb les mans per a assolir el cim; de baixada s’ha de practicar el ràpel. Es tracta doncs d’una ascensió poc difícil però en la que caldrà practicar o aprendre aquestes tècniques: la grimpada i el ràpel.

I ja posats a que hem de fer servir cordes… farem la cresta de Peyreget i unirem el Petit i el Grand Pic completant un espectacular recorregut.

Però el Midi ens queda lluny de casa! Cal fer un programa per esprémer al màxim un desplaçament tant llarg… aquesta és la nostra proposta:

1r dia serà divendres 28 d’abril a la tarda / nit. La idea es sortir lo més aviat que es pugui en funció a les disponibilitats horàries del personal.
A unes 2,30 hores de viatge, pernoctarem, (detalls als inscrits, diverses opcions)

2n dia Dissabte 29. Completem el trajecte fins al Coll de Portalet i pugem al refugi de Pombie (2032 m), 330 m de desnivell (1h i ½). En aquesta època, no hi son els guardes, per tant hem de portar el nostre menjar. Desprès pujarem en direcció a la punta Jean Santé (2.573) amb la intenció de fer practiques d’escalada i ràpel i així anar ja ben preparats per a l’ascensió de demà. L’horari ens marcarà fins a on pujem.  Pernocta al refugi

3r dia Diumenge 30. Ascensió al Petit Pic i al Grand Pic del Midi D’Osseau per l’aresta de Peireget  (AD-) https://www.camptocamp.org/articles/188413/ca/ajuda-guia-de-ressenyes-dificultat-alpina-global. Baixada per la ruta normal. Recollida de material del refugi i seguim cap l’aparcament. Pernocta a Alberg.

4t dia Dilluns 1r de Maig. Optativa ascensió a la Peña Foratata (2321 m) per la canal Sud (PD inf). 700 metres de desnivell. I a primera hora de la tarda enfilem la tornada. Hi ha molts plans B a la Vall de Tena si no hi ha ganes de fer aquest cim imponent.

Preu inscripció (inclou organització, guia de Cordada i material tècnic)

sòcies: 200€
sòcies 30*:195€
socis “60*”: 190€
no socis: 210€
* persones que sumen 30 ó 60 sortides com a sòcies de Cordada.

Altres despeses:

Viatge i menjar (propi i del guia), calculeu uns 65€ +/- (es paguen in situ)

Fotos 2011

Fotos 2015

Fotos 2019 (amb bivac, ascensió per la via normal)

Crònica del 2011

NORMES DE CANCEL·LACIÓ

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?