Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Manifest arran de la sentència i vaga del dia 18.10.2019

Benvolguts socis i amics de Cordada, ja fa dies que des de l’entramat associatiu de la Federació d’entitats de l’ateneu Harmonia i de lafede.cat estem consensuant un text per mostrar la nostra posició com a part que som de la societat civil.

Us fem arribar aquest manifest:

 

DAVANT DE LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS-UNA CRIDA A LA LLIBERTAT COM A ESPAI DE CONSENS

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics.

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

MANIFESTEN:

PRIMER: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.

SEGON:

  • Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
  • Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, la qual cosa representa un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
  • Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

TERCER:

  • Treballarem per la llibertat dels condemnats des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
  • Fem una crida als partits polítics i institucions públiques per trobar el camí de la política que posi fi a la judicialització d’un conflicte polític.
  • Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.

Altres entitats socials que han signat el manifest

Els treballadors de Cordada ens varem sumar a LA VAGA del divendres 18.10 i vam anar amb altres socis i amics a la marxa pels drets i les llibertats, des de Castelledefels fins a Barcelona, veure fotos

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?