Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

La Mola de Colldejou i Serra de Llaberia (cims a Tarragona)

Us proposem aquesta espectacular ruta circular a La Mola de Colldejou, una de les muntanyes més emblemàtiques de Tarragona, a la Serra de Mestral. La Mola de Colldejou és un massís de pedra, ben bé circular que s’aixeca 500 mts per sobre la plana de Tarragona, tot rodejat de cingleres que semblen inexpugnables, el que el converteix en un excel·lent mirador del Mar Mediterrani.

Sortirem del poble de Colldejou, i caminant tot xino-xano anirem a trobar un dels punts febles d’aquestes verticals parets, per on pujarem fins dalt del seu cim. Alhora que anem pujant, es va obrint davant nostre un paisatge espectacular, i podem anar contemplant les serralades veïnes, com La Serra de Llaberia, El Montsant, Les muntanyes de Prades i com no, tota la plana de Tarragona amb el Mar mediterrani de fons.

Una vegada siguem dalt de tot, ens trobarem una gran plana coronada pel Castell, avui en runes, i que en el seu dia era una fortificació carlina que feia les funcions de punt d’observació.

Ara ja ens toca fer la baixada fins el Coll del Guix per tornar a pujar fins el cim de La Serra de Llaberia, La Miranda (Fa honor al seu nom: és una bona talaia, força millor que la veïna Mola on perdem part de la panoràmica pel seu gran planell cimer).

Anirem fins a una formació força curiosa i peculiar, La Foradada, un  petit i bonic pont de pedra natural abocat al cingle.

Farem també cim de la Creu de Ferro  fins abans de baixar cap alp de Colldejou. La baixada no serà menys espectacular que la pujada, ja que passarem per sota de les parets de la Serra de Llaberia, on podrem contemplar des de baix el Cavall Bernat, La Miranda, i caminar per un espectacular bosc on trobarem algun teix.

Distància: 17 km

Desnivell: +900mts /-900mts

Dificultat: Nivell Mig

Preu de les inscripcions (inclou organització i guiatge):

Socis: 18€

Socis *30*: 17€

Socis*60*: 16€

No Socis: 20€

Altres despeses:

Transport: 14€ aprox.

Cita: a les 7.30h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal (metro Fabra i Puig).

SI VOLS VEURE FOTOS CLICA AQUÍ.

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?