Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

GR-Suau (Sant Celoni-Vallgorguina)

diumenge 22 de gener

Aquest diumenge, a causa de les baixes temperatures, canviem la sortida prevista a La nou de Berguedà i ens n’anem al parc natural del Montnegre i Corredor, i més concretament en la Vall d’Olzinelles. Plena de llocs d’interès, és un tresor de boscos de ribera, sureres i arbres centenaris de tots els tipus (molts d’ells considerats monumentals), com la gran Alzina de la Pega, amb més de 3,50 metres de perímetre i una alçada superior als 35 metres que la fan una de les alzines més altes de Catalunya, sinó la que més.

Sortirem de Sant Celoni travessant el Riu Tordera (per un pont, no patiu!!), i pujarem tot seguint la Riera d’Olzinelles, amb un paisatge captivador en qualsevol època de l’any.

Tot caminant per corriols de suau pendent arribarem fins a l’església de Sant Esteve d’Olzinelles, situada en ple cor de la vall. Just al costat visitarem els curiosos forns de pega de Can Valls, uns forns datats del segle IX on es feien, mitjançant una destil·lació primitiva, pegues, brees i quitrans forestals, utilitzats fonamentalment a les drassanes per impermeabilitzar els vaixells, però també per fer torxes, bótes de vi, etc.

A la Vall d’Olzinelles trobem racons realment preciosos: La Font de l’Aranyal, la Font de Lourdes, i els Plans de Ca l’Agustí.

Ara ja toca baixar cap Vallgorguina, havent gaudit d’aquesta etapa del GR-Suau que de segur us agradarà moltíssim.

Distància: 14 km

Desnivell: +250 m

Dificultat: baixa

Cita: a les 8.30 h. davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?