Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Euskal Herria Serres de Urbasa, Aizkorri i costa de Guipúscoa

del 25 al 30 d'agost

La darrera setmana d’agost ens n’anem a Euskal Herria, a fer sis excursions amb paisatges força variats i sempre espectaculars.
Ens mourem entre terres de Navarra, Guipúscoa i Àlaba per a visitar diferents espais naturals. Principalment el PN de la Serra d’Urbasa, però també la Serra Aizkorri i la costa de Guipúscoa.
Són rutes no gaire exigents, però cal estar acostumat a fer excursions, ja que farem ruta cada dia.

Excursions previstes:

1- Nacedero Urederra

Situat al nord d’Estella-Lizarra, és la sortida natural de l’aqüífer format en el massís càrstic d’Urbasa. La primera surgència es produeix en un tallat a 700 metres d’altitud al vorell meridional del massís, originant una impressionant caiguda de més de 100 metres que amb el transcurs de milions d’anys ha modelat un amfiteatre rocós de notable bellesa.
El murmuri de l’aigua cristal·lina, la llum que es filtra entre les fulles dels arbres tenyint de verd llima el paisatge i l’aroma a naturalesa contribueixen al fet que aquest lloc, declarat reserva natural el 1987, sigui un dels enclavaments més espectaculars de Navarra.

Distància: 9 km
Desnivell: +300 mts /-300 mts

2- Urbasa- Andía

Aquesta ruta combina les vistes sobre els fabulosos paisatges de les valls d’ Ergoeina i Sakana, amb racons increïblement bonics afavorits pel fenomen càrstic sobre la roca calcària del massís. Misterioses coves i avencs, arbres de monumentals, pastures infinites i fins i tot un tram de calçada romana.

Distància: 15 km
Desnivell: +377 mts /-377 mts

3- Per la Serra d’Aizkorri– cova de Sant Adrià i Campas de Urbia

Aquesta excursió transcorre per la serralada d’Aizkorri, a l’espai natural de la Serra d’Aralar. Aquí trobem el Túnel de Sant Adrià, una cova natural de 55 metres de longitud que a manera de túnel permet salvar la cresta rocosa de les Muntanyes Basques a la frontera entre les províncies basques de Guipúscoa i Àlaba, tot això envoltat per una gran fageda amb arbres de mides realment grans, molt espectacular. Després anirem a veure les Campes d’Urbia, una pla molt bonic on sovint hi ha cavalls, vaques, cabres, i com no, les ovelles latxes, de les quals es fa el formatge d’Idiazabal.

.
Distància: 14 km
Desnivell: +450 mts /-450 mts

4Zumaia-Deba

Canviem totalment de paisatge, ja que anem a fer una ruta preciosa per la costa guipuscoana on els espectaculars penya-segats amaguen un interessant i singular tresor natural, milions d’anys d’història geològica escrits en successius estrats rocosos que, a causa de l’acció contínua de la mar, han quedat al descobert.

Distància: 12 km
Desnivell: +350 mts /-350 mts

5- Cordal de Larraona– bosque de Artea i cova dels Cristinos

Aquesta variada i preciosa ruta, situada a la banda sud de la Serra d’Urbasa transcorre entre Àlaba i Navarra.
Iniciarem la ruta al bonic i tranquil poble de Larraona des d’on pujarem al cordal de la Serra Entzia fins cim al Murube, màxima cota del sector sud de la Serra, encara que fàcil de fer per un sender ben bonic.
Baixarem al mig d’un bosc de faig i pastures fins a l’ermita de San Benito, i d’aquí anirem fins a la cova dels Cristins, dita així per haver estat refugi d’aquest grup de la gerra del Carlí. Tornarem cap Larraona, tot passant pel bonic bosc de Artea una fageda situada sobre un laberint càrstic.

Distància: 12km
Desnivell: +450 mts / -450 mts

6- Bosque Encantado (PN Urbasa)

I com ben segur ens haurà encantat el bosc de Artea i ens haurem quedat amb ganes de més, per acabar la nostra estada per terres de Esukalerria res millor que visitar el Bosque Encantado.
Aquesta fageda amb arbres monumentals està també sobre zona càrstica, on s’han format laberints de roca coberts de molsa i amb grans roques de formes capricioses que ens convidaran a fer volar la imaginació.
La ruta també ens portarà al cim de Barbagain. Amb bones vistes sobre Alsasua.

Distància: 12 km
Desnivell: +361 mts /-361 mts

Preu organització i guiatge:

Socis 60: 210 €
Socis 30: 215 €
Socis: 220 €
No socis: 230 €

Socis 30 i socis 60= persones sòcies que porten 30 o 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada.

Altres despeses: 

– Hotel dormir en habitació doble: 110 per persona les 5 nits.

– Sopar a restaurant: 80 € aproximadament les 5 nits

– Esmorzar, anem al bar depèn del que demaneu.

– Transport: En la furgoneta de Cordada i altres cotxes particulars.
Preu aproximat del transport, viatge d’anar i tornar + desplaçament per a fer les excursions, d’acord amb el quilometratge: 75 € aproximadament.

SI VOLS VEURE FOTOS CLICA AQUI

 

 

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?