Carregant Esdeveniments

Euskal Herria Serra d’Urbasa i costa de Guipuscoa

Del 9 AL 12 D'OCTUBRE

Aquest estiu hem estat per terres de Euskal Herria i ens ha agradat molt, hem quedat impressionats per les seves fagedes i amb ganes de veure-les amb els colors de la tardor.

Així doncs els que no vàreu poder participar a l’estiu, teniu una segona oportunitat de conèixer aquesta terra meravellosa.

Ens centrarem en les serres de Urbasa i Aizkorri on el faig domina el territori, amb exemplars realment espectaculars. I on la roca calcaria dibuixa laberints de roca coberts de molsa, com els del bosc encantat, arcs gegantins de roca com el de Portulake o coves com la de sant Adrià que travessen la muntanya i fins i tot hi cap una ermita dins.

Els boscos i la roca es combinen amb amplies “campas” prats de pastura enormes on pasturen importants ramats de vaques, cavalls i ovelles, sempre sota l’atenta mirada dels voltors.

Farem també una ruta ben diferent a la costa, per veure un dels fenòmens geològics més bonics i espectaculars, la zona de Flish entre Deva i Zumia.

 

1er dia. Nacedero del Urederra i Balcón de Pilatos.

El primer dia visitarem la zona del nacedero del Urederra un riu preciós d’aigües color turquesa, que neix als peus de la cinglera de la Serra d’Urbasa al amfiteatre conegut com el balcón de Pilatos.

distancia:

urederra 6,2 km  + 4,5km  balcon de Pilatos

desnivells: 90 mts urederra + 50mts balcón de Pilatos

 

 

2on dia. Tunel de Sant Adrià i campas de Urbia

Visitem el parc natural de Aizkorri. Aquí trobem el Túnel de Sant Adrià, una cova natural de 55 metres de longitud que a manera de túnel permet salvar la cresta rocosa de les Muntanyes Basques a la frontera entre les províncies basques de Guipúscoa i Àlaba.

Envoltats per una gran fageda d’ensomni amb arbres de mides realment grans, ens arribarem fins a les Campes d’Urbia on el bosc dona pas a una gran extensió de prats verds als peus de la Serra on pasturen el ramats.

distància: 14km

desnivell: 550mts

 

3er dia. Flish de la costa de Guipuscoa.

Canviem totalment de paisatge ja que anem a fer una ruta preciosa per la costa guipuscoana on els espectaculars penya-segats amaguen un interessant i singular tresor natural, milions d’anys d’història geològica escrits en successius estrats rocosos que, a causa de l’acció contínua de la mar, han quedat al descobert.

distància: 12 km

desnivells: 450 mts

 

4rt dia: Bosc Encantat de Urbasa

L’ültim dia tornarem a les fagedes, en aquest cas al Bosque Encantado. Un bosc amb racons màgics on un laberint de roques de formes capricioses i cobertes de molses, ens convida a sentir-nos nens i meravellar-nos amb la bellesa del bosc.

distància: 1o km

desnivells: 340 mts

Preu organització i guiatge:

Socis: 145

Socis 30: 140

Socis 60: 135

No socis: 150

 

Altres despeses:

Allotjament  en hotel preu per a  les 3 nits :

En habitació doble :  66€

Possibilitat de individual: 118,8€

Sopars: 3 nits: 53€

Esmorzars: depèn del que demaneu, entre 3 i 5 € dia.

Transport:  uns 60€ aprox.

SI VOLS VEURE FOTOS CLICA AQUÍ 

 

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?