Carregant Esdeveniments
Monte Perdido
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Monte Perdido opció 3 dies

del 13 al 15 de Maig de 2022

Anem a trobar el Monte Perdido

Si ens fessin una pregunta sobre de cims emblemàtics dels Pirineus ben segur que un dels que ens sabem és el Monte Perdido.

No és estrany que sigui un dels que més famosos… perquè és el tercer més alt de la serralada, només per darrere de l’Aneto i el Posets…, perquè és el cim culminant del Parc Nacional d’Ordesa, perquè vist des del sud és ben visible des de tot arreu i el que és més important, perquè és molt bonic!

L’ascensió, pel seu camí més assequible, no és difícil, però la part final presenta un pendent de cert perill, segons les condicions de la neu; el pas és conegut pel nom ben significatiu de “la escupidera”.

Si trobem un cap de setmana llarg per anar-hi, val la pena dedicar tres dies a aquesta ascensió, perquè sumar el desplaçament, la llarga aproximació al refugi de Goriz, l’ascensió i la tornada… en només 2 dies… és una mica “colladet”…

El problema és que quan tenim 3 o 4 dies de “pont” la zona està molt freqüentada, perdent-se una mica l’encant, afegit al problema d’aconseguir plaça al refugi.

L’alternativa… afegir un dia de festa, clar! Si el pots agafar i tens ganes de gaudir aquest seria el programa:

Divendres 13 de maig. Desplaçament a la zona. Pujada per l’espectacular vall de Cotatuero, travessar les “clavijas” i si anem bé de temps, que esperem que si, pujada a la Punta Tobacor, de 2.779 metres, una magnífica talaia des d’on enamorar-nos del Monte Perdido. Seguim l’excursió fins al Refugio de Goriz (2200 m).

Dissabte 14. Pujada al Monte Perdido (3.355) per la seva via “normal”. De baixada, “per a nota i optatiu” per qui en tingui ganes d’escalar, farem la “El dedo del Perdido” (3.185m), una agulla aïllada a fer pels col·leccionistes de tres mils o una bona excusa per seguir en alçada gaudint dels paisatges.

Diumenge 15. Baixada per les clavilles de Soaso i a gaudir de les cascades d’Ordesa en primavera, un autèntic goig!… i cap a casa amb piles carregades per uns quants dies!

T’apuntes?

Preu (inclou organització i guiatge)

socis: 190€
socis “30”*: 185€
socis “60”*: 180€
no socis: 195€

* socis/es que sumen 30 ó 60 dies d’activitat a Cordada

Altres despeses: transport i MP pròpia i la part del guia, màxim uns 120€ (p/p). Es paguen ”in sito”.

Més informació

    Vols més informació o inscriure't?