Cordada A.E.E.

Excursionisme

Senderisme, cap de setmana, ponts, vacances

L’objectiu d’aquest programa és donar a conèixer diferents espais naturals del nostre territori, practicar el senderisme i fer amics.

Les excursions son guiades per tècnics que a més de conduir-vos us donaran explicacions naturalistes per a un millor aprofitament de la jornada.

El grau de dificultat és d’un nivell mig, aptes per a qualsevol persona a qui agradi caminar. Ocupen tota la jornada, sumant el temps de desplaçaments, parades i excursió i es camina a ritme tranquil, gaudint dels paisatges.

Normalment cada excursió es pot escollir entre fer-la dissabte o diumengeTambé hi han sortides de cap de setmana, ponts i vacances.

Els grups són reduïts, de més o menys 15 persones.

Si tens dubtes respecte a si pots o no fer aquestes excursions, és millor que comencis pel programa “Les suaus”.

Per iniciar-se en les sortides guiades no cal ser soci, un cop ens coneguis ens agradaria que t’associessis.

Serra de Guara (nivell mig- assequible) 13,14,15 i 16 d’abril

13,14,15 i 16 d'abril

El Parc Natural de la Serra i Canyons de Guara, situat al prepirineu d’Osca, a la comarca del Somontano, ens ofereix alguns dels paisatges més increïblement bonics de la península.

L’aigua i el temps han esculpit les seves parets de roca i han excavat barrancs profunds a les seves entranyes, ponts de roca gegantins i agulles espectaculars com les de la ciutadella que semblen castells de fades.

Voltors i altres rapinyaires sobrevolen majestuosos aquest territori laberíntic i les seves coves amaguen pintures fetes pels homes fa milers d’anys.

Farem quatre excursions fantàstiques per conèixer millor aquest territori que ens duran a visitar coves amb pintures rupestres amagades en llocs increïbles, barrancs d’aigües netes encaixats entre de parets de roca, l’espectacular poble d’Alquezar, camps d’oliveres mil•lenàries i pobles abandonats en paratges idíl•lics i vistes sobre els Pirineus nevats.

Les excursions son de nivell mig , molt assequibles.
Dormirem a un hostal en habitacions dobles amb bany i uns sopars excel•lents.

Preus:

socis: 170€

socis 30: 165€

socis 60: 160€

no socis: 175€

• El preu inclou organització i guiatge. No inclou transport ni allotjament.

Preu allotjament ( mitja pensió) en habitacions dobles amb bany i sopars excel.lents: 3 nits 138€

 

si tant sols disposeu del cap de setmana, consultar amb secretaria

si vols veure fotos clica aqui

 

guara

 

Setmana Santa a Navarra i Guipúscoa

del 18 al 22 d'abril

Per a aquesta setmana santa us hem preparat 4 sortides per conèixer una part de la muntanya Navarresa i també Guipuscoana. La major part de la sortida transcorre a Navarra i una petita part a Guipúscoa.

El llocs pels quals transcorren les rutes son La Sierra de Urbasa i Aralar.

Sierra de Urbasa: El Parc Natural d’Urbasa i Andia es situa a l’Oest de Navarra. Les serres que el formen, Urbasa i Andia, són muntanyes mitjanes que formen una barrera geogràfica entre dues grans zones bioclimàtiques: Atlàntica i Mediterrània. A causa de la seva localització, entre els 835m. de la zona més baixa del ras d’Urbasa i els 1492m. de màxima altitud a San Donato, constitueix una zona de transició entre la muntanya i la Zona Mitja de Navarra. Formen una gran àrea de 27.858 ha. La superfície està ocupada fonamentalment per fagedes i pastures de muntanya. Degut a la seva formació calcària, a Urbasa trobem moltes coves i formacions geològiques d’allò més sorprenents.

Sierra de Aralar: Aralar és una serra situada entre Guipúscoa i Navarra, que fa 30 quilòmetres de Llarg d’est a oest i 12 quilòmetres d’ample de nord a sud. El cim més alt és l’Intzako Dorrea (la Torre d’Intza) o Irumugarrieta, al costat navarrès i a 1.431m sobre el nivell del mar. La serra està formada majoritàriament per roca calcària on s’han desenvolupat nombrosos fenòmens càrstics, com coves, dolines, etc…actualment hi ha unes 850 cavitats explorades.

Escampats per la serra hi ha una setantena de dòlmens i altres monuments megalítics, que formen un dels conjunts megalítics més importants d’Euskal Herria.

 

Programació de la sortida:

Sortirem el dijous 18 d’abril a les 17h de la tarda i arribarem a Navarra alhora de sopar. Dormirem a l’alberg de Astitz. Els sopars els farem en un restaurant de la zona.

 

Excursions previstes:

1er dia (19 d’abril) Cim i cova de Sarastarri

Aquí recorrerem una petita part de la Serra d’Aralar Guipuscoana. Per començar aquests 4 dies de sortida i tenint en compte el viatge del dia anterior, hem pensat a fer una excursió relativament fàcil, on pujarem al cim de Sarastarri (amb vistes al Txindoki) i visitarem la cova del mateix nom, de fàcil accés i on podrem veure fins i tot un petit llac a dins.

Distància: 15km

Desnivell: +600mts / -600mts

2on dia (20 d’abril) Volta per Urbasa

Ens endisem al cor de La Sierra d’Urbasa, on caminarem per fagedes solitàries que semblen tretes d’un conte, veurem fenòmens càrtics molt curiosos, un d’ells anomenat Ojos de Urbasa i visitarem la Ermita de Santa Marina amb unes vistes espectaculars del la Vall del Riu Arakil.

Distància: 17km

Desnivell: +550mt /-550mts

3er dia (21 d’abril) cim Irumugarrieta – punt més alt d’Aralar

En les sortides que fem sempre intentem que hi hagi algun cim emblemàtic, així que hem pensat que pujar al punt més alt de La Serra d’Aralar pot ser molt interessant, i ja de pas, gaudir de les impressionants vistes que des d’aquí tindrem.

De camí al cim podrem gaudir dels boscos de faig i de les grans zones planes de pastura que abunden a Aralar, aquí anomenades “Rasos”, una excursió amb paisatge 100% Euskal Herria.

Distància: 16,50km

Desnivell: +675mts / -675mts

 4art dia (22 d’abril) matinal per Urbasa

Ja que el viatge de tornada serà relativament llarg, aquest últim dia farem una matinal, una excursió una més curta però per això no menys interessant, ja que anirem a visitar un dels llocs emblemàtics de la Serra d’Urbasa, una altre formació geològica molt espectacular. A més, caminarem per la carena de la muntanya (per bons camins) on podrem gaudir d’unes vistes impressionants de la muntanya de San Donato o Beriain des de l’ermita de Sant Adrià.

Distància: 11km

Desnivell: +300mts /-300mts

 

SI VOLEU VEURE FOTOS CLIQUEU AQUÍ.

 

Preu inscripcions (inclou organització i guiatge):

– Sòcies: 170€

– Sòcies 30*: 165€

– Sòcies 60*: 160€

– No sòcies: 180€

*Sòcies 30 i/o 60: persones sòcies que porten 30 o 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada.

 

Altres despeses:

– Preu de l’allotjament amb mitja pensió: 38€/nit aprox.

– Transport (inclou desplaçament anada i tornada des de Barcelona i tots els desplaçaments que fem allà): 75€

 

SI ESTEU INTERESSADES/ATS POSEU-VOS EN CONTACTE AMB SECRETARIA EL MÉS AVIAT POSSIBLE PER TAL DE GARANTIR LA PLAÇA. En aquestes dates van molt sol·licitades.

Setmana Santa al MONTSANT

Setmana Santa del 19 al 22 d'abril

Les terres del Priorat, com els seus vins, són fortes i amables alhora, tenen caràcter i personalitat pròpia.
Les seves muntanyes son tot un món per descobrir. Solitud, grans paisatges i multitud de racons amagats i feréstecs.

Senders que s’internen en barrancs, gorgues, salts d’aigua, laberints de roca, escletxes, ponts de roca, ermites amagades. Definitivament… aquesta serra del Priorat, és molt, molt especial. Parlar del Montsant, és parlar de natura en estat pur.

La primavera és la millor època per anar-hi, per això, volem aprofitar els dies de setmana santa. T’animes?

Excursions previstes:

1r dia:
Congost de Fraguerau i Serra dels Ventadors

El nom de Montsant no és casualitat, en aquesta ruta visitarem vàries ermites, on es respira pau i tranquil·litat,  les Sant Antoni i Santa Magdalena a l’inici de la ruta i la de Sant Bartomeu situada en un lloc amagat i idíl·lic. Resseguirem el riu Margalef encaixonat en roques de conglomerat de formes capricioses i després pujarem a l’espectacular Serra dels Ventadors.
Distància: 16 km
Desnivell: 650 m

2n dia:

Albarca- Toll de l’ou i Roca Corbatera.

Sortirem del petit nucli d’Albarca situat al peu de la Serra. El paisatge aquí està marcat pels colors del terreny format per guixos que van del groc al rosa amb tonalitats de gran bellesa. Pujarem fins a l’ermita de la Mare de Déu del Montsant i ens internarem de mica en mica en el cor del massís, tot passant per boscos, carenes i balmes per arribar al toll de l’Ou, sens dubte un dels llocs més bonics del parc. Aquí el Barranc de Pèlags a format tot un seguit d’olles i salts d’aigua dignes de veure. Visitarem l’amagada cova de la Bruixa, un lloc molt especial i finalment farem la Roca Corbatera, el punt més alt del Montsant amb unes vistes brutals.
18 km
Desnivell: 600 m

3r dia:
Pont de roca i laberint de la llibreria

Pujant per un dels nombrosos graus del Montsant ens tornarem a enfilar fins a la Serra Major i ens internarem primer en el Comellar de Riu i després al barranc del Vidalbar on trobarem una de les meravelles d’aquests paratges, un fabulós pont de roca que s’obre com una immensa finestra a la muntanya i ens emmarca la visió dels Ventadors. L’excursió encara ens guarda altres meravelles com el laberint de roca de la Llibreria, format per un seguit d’escletxes al cor de la muntanya.
Distància:
15 km
Desnivell: 550 m

 

4r dia:
Graus del Montsant

El vessant sud-est del Montsant és una enorme muralla de roca, que s’aixeca des de la plana. Des d’antic l’home ha cercat la manera de franquejar-la i arribar dalt de la Serra Major, són els camins i punts febles que aquí reben el nom de graus.
Per acomiadar-nos del Montsant en la darrera sortida farem dos d’aquests graus. Baixarem pel grau de Sentfores, el de pujada el determinarem en funció de les capacitats del grup.

14 km
Desnivell: 500 m

Grup reduït.
Nivell mitjà: cal tenir experiència com a excursionista.

Preus: organització i guiatge:
Socis: 170 €
Socis “30” 165 €
Socis “60” 160 €
No socis: 175 €

Transport i allotjament no inclosos:

Preu aproximat del transport: 20 €
Preu de l’allotjament: Sopar+dormir 23 €/nit 3 nits)= 69€
L’esmorzar també es pot fer a l’alberg. Preu en funció del que vulgueu demanar.

 

SI VOLS VEURE FOTOS CLICA AQUÍ

+ FOTOS

i + FOTOS

 

 

 

 

 

Aquí ens trobaràs

Ateneu l’Harmonia
c/ Sant Adrià 20 (Sant Andreu)
08030 BARCELONA

Gestió

– Visites i gestions
– Servei d’assessorament tècnic
– Servei de biblioteca

Cal concertar cita prèviament (estem treballant per a donar-vos un bon servei)

Atenció telefònica

de dilluns a dijous
de 10:00 a 14:00h
i de 16:30 a 19:00h

Telèfon: 688 920 377

Més informació

Escriu a: secretaria@cordada.org

Segueix-nos

icon-instagram

Els nostres guies estan inscrits al Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya
i disposen de les titulacions oficials corresponents
2019 © Cordada, A.E.E - Gestionat amb WordPress - Dissenyat i implementat per Jambuling

Hola! Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts d'interès. Vols saber més?

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close