Memòria Cordada 2010

L'actualitat social cordadenca va més enllà de les excursions...

Moderador: Secretaria

Respon
Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

Memòria Cordada 2010

Entrada Autor: Secretaria » dg. gen. 16, 2011 20:18

Memòria Cordada 2010

(text de l’audiovisual Cordada 2010)
Aquest 2010, ha estat un bon any per Cordada.

En plena crisi econòmica, l’entitat no només ha mantingut els seus programes habituals en perfecte funcionament sinó que, a més, hem obert nous camps d’actuació que us anirem explicant a poc a poc.

Però abans en primer lloc, hem de congratular-nos de no haver tingut que lamentar cap accident greu; esperem que aquest 2011 també el tanquem en blanc.

I és que l’any va començar molt be: la 2a Marató de Cordada va ser un èxit de participació. Una barreja entranyable de cordadencs i cordadenques de totes les generacions.

L’endemà ens portàvem l’escalfor de la trobada cap a les muntanyes nevades a una de les sortides de raquetes de neu.

D’aquest programa es van fer 4 sortides amb un total de 37 participacions.

Les que van ser durilles pel fred van ser les etapes hivernals del Gran Recorregut de Cordada número 1 (GRC1), però amb l’actitud del grup, sempre excel•lent, no va haver-hi cap problema.

A l’èxit del GR1, que va anar de Camprodón a Sant Pol de Mar, va seguir el GRC 2 que va unir el Coll d’Ares amb el cap de Cervera, ja al Mediterrani...

!!Quina calor que es va passar la darrera etapa!!, d’aquelles que es recorden!

El Gran Recorregut de Cordada número 3 (GRC-3), ha començat amb bon peu des del Matagalls i cap al juliol acabarà al Canigó.

Els Grans recorreguts de Cordada ha estat un dels programes més macos que hem fet, no només per la bellesa de les etapes sinó, sobre tot, pel gran ambient d’equip que s’hi ha creat.

En total, durant el 2010 es van fer 14 sortides amb un total de 390 participacions.

Aparquem de moment el relat de les activitats de muntanya per fer referència a l’evolució del projecte de L’Harmonia, Ateneu Popular.

Durant aquest any s’han fet diverses activitats en coordinació amb les entitats que formem aquesta Federació. Aquestes imatges corresponen a la calçotada feta el més de febrer, un gran èxit de participació.

El projecte de l’Ateneu Popular te moltes implicacions per a Cordada, ja que complementa la part social de l’entitat i, quan acabin les obres de restauració de la Fabra i Coats, el club traslladarà allà la seva seu, gaudint de bones instal•lacions i contribuint a donar vida a l’Ateneu.

És un projecte que va xino xano, com les excursions Suaus.

D’aquest programa s’han fet 13 sortides amb un total de 437 participacions, la més multitudinària va ser la que es va fer al Congost de Monrebei, un gran clàssic de l’excursionisme català.

L’Escola de muntanya ha seguit fent les seves activitats de formació, però a un ritme molt inferior respecte a altres anys. Se n’han fet 5, amb un total de 21 participacions.

En canvi, de les sortides guiades més canyeres, les “plus”, les d’alta muntanya i les d’escalada, se n’han fet més. En total 15, amb 52 participacions.

Moltes d’aquestes sortides les hem pogut recrear de nou durant els passes d’audiovisuals que fem 1 cop al mes al Centre Garcilaso.

Dins del que ha estat el 3r cicle de projeccions d’aventura i muntanya, hem fet 11 projeccions amb una assistència molt poc encoratjadora comparativament parlant al temps que cal dedicar per fer aquesta programació... esperem que aquest 2011 comptem amb més assistència pel 4t cicle de projeccions que tots just comença el proper dijous.

D’entre les projeccions cal destacar la que conté el recull de les imatges de totes les excursions realitzades entre setmana durant el curs anterior.

En aquest programa, que compta amb els participants més veterans, s’han registrat 443 participacions, a les 28 sortides realitzades. (Veieu l'album de L'Enric, on surten moltes)

!Ja queden poc racons per descobrir a aquesta colla d’excursionistes incondicionals!

Amb els mateixos protagonistes varem organitzar la 2a caminada popular “ens fem grans amb salut”, que aquest any va batre rècord de participants arribant als 116, però molt lluny dels 200 a que volíem arribar...be, segur que aquest any ho aconseguim!

El que cada any bat el rècord de participants son les activitats organitzades pel servei d’Esports de la Diputació i de les quals Cordada seguim portant la direcció tècnica. Veieu les imatges de la Cloenda 2010.

També dins dels actes de festa major de Sant Andreu, varem fer una activitat lúdica i reivindicativa: Sant Andreu Escala! Que va assolir tots els objectius: que ens ho passéssim be i denunciar la manca d’espais per a l’entrenament de l’escalada.

Fruit de la tasca que estem fent per demanar rocòdroms als barris, hem tingut ja converses amb la Regidora del Districte, qui ha mostrat voluntat de tirar endavant a mig termini una gran instal•lació esportiva pels escaladors i prèviament habilitar alguns espais per a l’entrenament.

Cal seguir la tasca que estem fent per a aconseguir aquest rocòdrom que volem que tingui un reconeixement internacional.

En aquest terreny d’actuació tenen molt a dir i fer els nostres esportistes més destacats, que estan dinamitzant les seccions esportives del club.

Aquest any, la secció corda dinàmica, que agrupa les activitats d’escalada, alpinisme i esqui de muntanya, ha organitzat 6 sortides amb un total de 57 participacions.

No cal dir que esperem molt més d’aquesta secció, però bé, s’han millorat els registres del 2009.

Una altra secció que s’ha reanimat és la de bicicleta de muntanya que ha organitzat 3 activitats amb 23 participacions,

La darrera sortida va ser la conjunta amb la secció tot terreny, que aquest any s’ha atrevit a organitzar la 1a cursa popular "Via Verda a les cames" amb molt poquets participants però que s’ho van passar molt be, que és el que compta.

Aquesta primera cursa, on cadascú corria el que volia, ja ens marca un repte: millorar el temps emprat per l’únic corredor que va fer els 42 km d’una Marató. En Sebas va trigar 4h 50’, per a completar el trajecte entre Girona i Sant Feliu de Guíxols.

S’ha de ser de ferro per córrer una Marató, i aquest és el metall que ens ajuda a progressar per les parets verticals a través de les vies ferrades.

En aquest programa de sortides guiades s’han fet 4 sortides amb 10 participacions.

A l’extrem contrari en xifres és troba el programa amb més solera a Cordada, les Sortides Guiades als Espais Naturals: 35 excursions amb 523 participacions.

Destaquem en aquest programa, que aquest any hem tornat a recórrer una petita part de les Dolomites.

El club, a més de tot el que hem explicat fins ara, ha hagut de superar molts reptes per seguir endavant amb la gestió que fa possible aquesta gran quantitat d’activitats: problemes amb els espais de Can Guardiola, amb la gestió de les llicències esportives, amb les noves normatives legals que regulen aquests esports, amb les assegurances i la FEEC, amb la ubicació i el manteniment dels vehicles i els materials, i un llarguíssim llarguíssim etcètera que han implicat moltes reunions i dedicació.

Dins d’aquesta tasca a l’ombra, cada any fem un reconeixement a algunes de les persones que s’estimen l’entitat i que li dediquen moltes hores de forma desinteressada.

Aquest any ens volem recordar dels companys que manipulant els teclats dels ordinadors fan possible tenir al dia les complexes eines de gestió necessàries o que la pàgina web del club sigui un dels elements identitaris dels quals ens sentim més orgullosos.

Gràcies Juan Luis, gràcies Abel, gràcies Víctor.

A ells i a tots vosaltres, moltes gràcies i bones excursions!

Respon