27 de juny 2008, debat sobre les seccions de Cordada

L'actualitat social cordadenca va més enllà de les excursions...

Moderador: Secretaria

Respon
Josep Escruela
Entrades: 213
Membre des de: dt. oct. 25, 2005 13:24

27 de juny 2008, debat sobre les seccions de Cordada

Entrada Autor: Josep Escruela » dg. juny 29, 2008 0:39

El dia 7 d’abril d’aquest mateix any començava un llarg i una mica esgotador debat entre uns quants socis del club que hem volgut participar en la revisió de com estaven funcionant les seccions a Cordada.

Aquest “debat” s’ha sostingut sempre via “correitos”, excepte quan s’ha tractat a les reunions de la Junta Directiva del club. Com que en alguns moments els “diàlegs electrònics” s’anaven una mica de mare, des de la Junta varem convocar un soparet a la fresca al Gimrock, per tal de facilitar un espais de diàleg distés on poder contrastar les idees lliurement.

Com si d’una cursa d’obstacles es tractés, hem arribat a la cita molt cansats de discussions, però finalment el debat es va fer i va venir qui va voler i poder.

Es varen trobar a faltar les veus dissidents, per fer un debat més viu i contrastat, però no podem obligar a ningú a participar; cadascú adopta les formes d’expressió que més s’adapten al seu modus operandi, temps o interessos.

Però anem a lo positiu: varem analitzar allò que es pot millorar i que ens marca les decisions que anem prenent a poc a poc i amb les aportacions de tothom;

Resumir 2 hores i mitja de tertúlia no es fàcil.

Sobre el paper de les seccions es va tornar a remarcar que aquestes no tenen una finalitat d’iniciació als nostres esports (per a això ja n’hi ha altres programes del club) i que cal enfortir el vincle solidari pel que fa a totes les accions i activitats que ofereix el club.

Cal reforçar el paper de la secció com a fomentador de la continuïtat de l’activitat esportiva intentant que les activitats de l’escola de muntanya i de les seccions vagin ben lligades i coordinades, de tal forma que per exemple, quan s’acabi un curs es pugui lligar amb activitats de secció per a practicar allò que s’ha aprés.

Sobre el seu funcionament es va remarcar el seu tarannà de transmissora dels valors de la solidaritat, la corresposabilitat etc, tant pel que fa al desenvolupament de les activitats de la pròpia secció com pel que fa al funcionament general del club.

En aquest sentit es va remarcar que les persones que ens adherim a una secció adquirim uns drets però també uns deures, com es habitual quan un s’apunta a qualsevol vincle associatiu.

En al capítol dels drets estarien, entre altres, el de poder participar a les activitats de forma gratuïta; rebre informació i opinar sobre el que afecta a la secció; gaudir dels materials i bens del club; poder rebre ajuts econòmics a determinats projectes esportius o socials; participar a altres activitats del club en condicions més avantatjoses, etc.

Pel que fa referència als deures; serà necessari donar-se d’alta com a membre de la secció: de moment s’ha establert una quota simbòlica de 10€ a l’any. Però destaquen sobre tot el deures d’agafar el compromís de “entrar a la roda” d’organització de sortides i de que almenys un representant de la secció hi participi a la Junta Directiva del club, com a vocal de secció.

Com veieu es destaca de forma clara l’objectiu de que els membres de les seccions son i han de ser el viver de nous dirigents del club que a poc a poc i de forma constant entrin al relleu als càrrecs de responsabilitat i representació del club, aportant innovació i energies renovades.

Per altra banda es va insistir molt en la importància de la pàgina web i dels foros com a elements de dinamització; es seguirà treballant de valent en possibilitar les millores que calguin, però com tots els processos que porten feina, requereixen un temps; les ganes hi son, com sempre.

Es va xerrar de moltes més coses, sempre relacionades amb Cordada, les seccions i a l’objectiu fonamental de tots: passar-ho be i gaudir d’allò que ens uneix a tots: una associació nascuda el 1994 amb la intenció de fomentar i practicar els esports de muntanya, amb un compromís en la defensa de la natura i una actitud solidària envers les problemàtiques socials.

Ja ho sabeu amics, si voleu participar a les seccions de Cordada, les portes son obertes, si voleu demaneu més informació sobre els dubtes que tingueu i aneu consultant la web.

Seguim endavant.... !a tope! Gràcies cordadencs! Ah i recordeu!: el proper dia 4 hi ha sopar d’homenatge al voluntariat de Cordada.

Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

Re: 27 de juny 2008, debat sobre les seccions de Cordada

Entrada Autor: Secretaria » dt. gen. 19, 2010 11:37

19 de gener de 2010

S'ha constituït la nova junta directiva de Cordada pel període 2010-2013

La nova presidenta, el vicepresident, el tresorer i 6 membres de la junta son membres de la secció corda dinàmica.

La transformació de les seccions ha contribuït molt notablement a la renovació del club. Hi ha encara molt camí per recórrer per millorar el funcionament de les seccions...però per fi Cordada som una entitat cohesionada i on tothom que fa coses mira pel be col•lectiu.

El debat, les baralles amb els ex-companys que s'hi van oposar als canvis, va ser un preu que es va tenir que pagar. Llàstima que els dissidents no hi donessin un marge de confiança per veure com podia anar la nova forma de fer, ara seguiríem tots junts, gaudint de Cordada. A alguns, els que de veritat s’estimaven Cordada més enllà de les seves pròpies necessitats personals, els trobem a faltar.

Tenen les portes obertes per tornar a casa seva. I ara, la casa és mes maca i mes gran que mai.

Respon