2 mesos de l’accident d’en Ramon

Has llegit últimament alguna noticia interessant relacionada amb la muntanya. Escriu-la aquí perquè la puguem comentar tots.

Moderador:Secretaria

Respon
Josep Escruela
Entrades:213
Membre des de:dt. oct. 25, 2005 13:24
2 mesos de l’accident d’en Ramon

Entrada Autor: Josep Escruela » dt. jul. 14, 2009 8:52

Avui fa exactament dos mesos que en Ramon A. va patir un gravíssim accident a la serra de Càrreu, al Pallars Jussà. Va caure mentre passàvem per un terreny escarpat, rodolant per una forta pendent.

Després de ser rescatat pels bombers, va ser traslladat a la UVI de l’Hospital Arnau de Vilanova on se li va diagnosticar un fort traumatisme cranial i el trencament de diverses costelles.

Al cap d’unes setmanes, un cop donava mostres de suficient estabilitat, va ser traslladat a la unitat de semi crítics de Sant Pau. Finalment, just el dia en que s’inaugurava l’edifici nou d'aquest hospital, va passar a planta, senyal definitiu d’estar fora de perill.

Ara ja pot parlar i es va recuperant a poc a poc; segons els metges, no hi ha d’haver motiu perquè, d’aquí a uns mesos, en Ramon estigui totalment recuperat.

La gran gravetat de la situació ens ha fet ser prudents a l’hora de difondre aquesta informació a la resta de socis, ja que hem volgut preservar la tranquil•litat de la família, en aquestes setmanes de gran tensió emocional.

La notícia ha corregut només a nivell de cercles d’amics i hem fet un seguiment exhaustiu de la situació, per tenir informats al minut als més propers.

Tots hem estat patint moltísim, els familiars evidentment en primera persona; els amics íntims, però també els companys de les excursions -sobre tot els qui hi eren presents el dia de l’accident- i jo que era responsable de la seguretat del grup.

A les excursions que varem fer després de la del l’accident, amb la mateixa colla, es notava que trobàvem a faltar a en Ramon.

Ell és la nostra enciclopèdia ambulant; li demanem pel nom d’arbres i plantes i ell, sempre amable, sempre amb el seu somriure, ens ho diu de memòria o amb l’ajuda de la seva llibreteta, on, com un alumne ben aplicat, ha anat dibuixant i anotant amb una lletra curosa, molts dels detalls que l’han d’ajudar a donar la resposta exacta als nostres dubtes.

En Ramon és la persona sempre disposada a ajudar a qualsevol... ¿que cal portar el cotxe?, es porta; ¿que cal conduir la furgoneta de Cordada?, !cap problema!; que cal ajudar a passar un pas, s’ajuda, sempre sobrat de forces i animositat.

Si l’excursió no ha estat tan maca com les altres, per en Ramon ha tingut un encant especial, li sap trobar sempre l’aspecte positiu. En fi, una persona que es fa estimar.

Des de finals del 2003 ha vingut quasi cada setmana a les excursions, és... com se sol dir, un dels nostres.

Ara, en que per fi ha sortit definitivament del perill, queda el llarg període de recuperació. Li desitgem que sigui lo més curta possible, ja que tots, familiars i amics, el necessitem al nostre costat per compartir de nou molts més dies de joia pels boscos i muntanyes del país.

Josep

mescruela
Entrades:3
Membre des de:ds. jul. 04, 2009 2:41

Re: 2 mesos de l’accident d’en Ramon

Entrada Autor: mescruela » dg. jul. 19, 2009 21:41

Des de terres llunyanes envio una forta abraçada a en Ramon i a la seva familia. No el conec personalment però pel que explica en Josep ha de ser una persona magnífica. Ànims i endevant, la part més díficil de la travessa ja l'has superat Ramon!
MEC

Respon