Bones notícies pels escaladors/es

Has llegit últimament alguna noticia interessant relacionada amb la muntanya. Escriu-la aquí perquè la puguem comentar tots.

Moderador: Secretaria

Respon
Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

Bones notícies pels escaladors/es

Entrada Autor: Secretaria » dj. gen. 13, 2011 10:51

Hola companys i companyes!!

Us informem que la reunió del passat dia 3 de gener que va tenir lloc a la seu del Districte de Sant Andreu entre la comissió Pro-Rocòdrom Públic de Cordada AEE, membres de l’Agrupació Excta Muntanya de Sant Andreu i la Gemma Mumbrú, Regidora del Districte de Sant Andreu.

La trobada va estar plena de propostes, idees i sobretot de ganes de continuar treballant en aquest projecte, que sembla serà una realitat tant a curt com a llarg termini.

Les propostes que es valoren , giren entorn a dos projectes:

- Primer Projecte: per portar a terme a curt termini.

Es va parlar de la possibilitat de crear dos espais d’entrenament a nivell de sector, en el barri de la Trinitat.

Un en el propi parc de la Trinitat, una zona d’escalada exterior tipus “Foixarda”.

L’altre espai, un bulder dins de les instal•lacions del poliesportiu municipal que hi ha a Via Barcino a 5’ del metro.

- Segon Projecte: a llarg termini.

Començar a treballar en un projecte a gran escala, un rocòdrom que sigui referent inclús a nivell europeu (paraules de la pròpia Gemma Mumbrú).

L’espai que se’ns proposar per ubicar aquest Rocòdrom seria, ni més ni menys, que part del corredor ferroviari que es crearà a Sant Andreu amb motiu de les obres de l’AVE.

Aquest corredor tindrà un total de 3,5 Km de longitud i per eliminar la barrera urbanística que això suposa es construirà una gran cobertura urbanitzada amb un gran parc lineal que acollirà, vivendes, zones verdes i equipaments públics.

Com a conclusió i pactat amb la Gemma Mumbrú s’ha de començar a treballar en aquestes dos línees de maneres diferents i de la següent forma:


- Rocòdrom de la Trinitat: La comissió Pro-Rocòdrom Públic de Cordada ha de valorar els espais públics que se’ns van oferir per a muntar aquesta zona. A partir de la nostra valoració i la que faran els companys de l’AE Muntanya (Dilluns 17 ens reunirem per unificar criteris) es tornarà a concertar reunió amb la Gemma Mumbrú.

L’objectiu d’aquesta reunió serà definir l’espai que volem i així començar els tràmits per a la seva creació. Si l’espai del Parc ens sembla adequat és quan la Regidora iniciarà els contactes pel futur bulder del Poliesportiu.

- Projecte de Rocòdrom: Cordada i si s’escau conjuntament els companys de l’AE Muntanya, com a institucions, hem de redactar una carta de petició d’un espai per un equipament públic esportiu juntament amb un projecte en ferm del Rocòdrom que projectem per tal de que s’englobi en el projecte de les obres de l’AVE.

Aquesta carta oficialment s’haurà d’entregar a la Seu del Districte de Sant Andreu. D’altre banda tant per aquest projecte com per qualsevol altre que volguéssim endegar en els espais públics del Sector em de contactar i cercar el consens amb l’Associació de Veïns de Sant Andreu.

La Regidora es va comprometre que si hi ha consens amb les entitats ella defendrà el Projecte Rocòdrom a l’Ajuntament de Barcelona.

Com veieu, tot plegat sembla que comença a agafar forma, la voluntat per part de l’Ajuntament de Sant Andreu existeix i feina en tenim. Els resultats de totes aquestes accions depèn en gran part de la nostra voluntat així que necessitem molta energia positiva i molta unió.

Si realment són uns espais que valguin la pena, queda per endavant aconseguir equipar-los.... i ningú encara ha parlat de pressupostos.

El Projecte de Rocòdrom “europeu” és al•lucinant però crear-lo serà realment complexe.

Si els escaladors no volem seguir ”amb el cul a l’aire” es hora de que ens posem les piles.

Qui vulgui informar-se amb més detall de tot el que es va parlar a la reunió pot contactar amb nosaltres, totes les idees, propostes i suggeriments es necessiten així que ja sabeu.....

comissió Pro-Rocòdrom Públic de Cordada AEE secretaria@cordada.org

Respon