Cobrament dels rescats a muntanya

Has llegit últimament alguna noticia interessant relacionada amb la muntanya. Escriu-la aquí perquè la puguem comentar tots.

Moderador: Secretaria

Respon

Josep Escruela
Entrades: 213
Membre des de: dt. oct. 25, 2005 13:24

Re: Cobrament dels rescats a muntanya

Entrada Autor: Josep Escruela » dt. oct. 13, 2009 10:17

Posicionament de la FEEC:

http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=4934

+ consideracions de la FEEC:

http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5007

Per una vegada, la FEEC, que en teoria representa els interessos del món excursionista, dona la cara i està a l’alçada del que la majoria d’excursionistes esperem dels nostres representants.

Ja fa molt anys, Cordada, varem presentar a l’assemblea de la FEEC, una proposta de posicionament contrari al que pretenia el govern de la Generalitat, presidit en aquells temps per en Jordi Pujol i que anava en la mateixa línea: fer pagar els rescats; el resultat d'aquella votació va ser d’aprovar aquella proposta i per tant aquest posicionament actual de la Junta de la FEEC, ratificant la nostra contrarietat com a col•lectiu, compleix amb el que llavors es va aprovar.

Ha sigut un govern "progressista" el que ens imposarà aquesta nova taxa, donant un pas enrere en el que son els serveis públics, i és que la línea divisòria entre uns i altres polítics acomodats a la poltrona, cada cop és més diluïda.

En un temps en que fins i tot els EUA, paradigma del capitalisme més ferotge, es plantegen implantar la sanitat com a dret universal, nosaltres acceptem la retallada dels drets de l'anomenat "estat del benestar"... i és que sembla que el que mola és implantar l'estat del malestar...que els hi preguntin als de France Telecom de què va això!...

NO AL PAGAMENT DELS RESCATS!!

els que encara no us heu Federat ja podeu anar madurant la idea de cara al 2010 i els que ja estem federats ja podem preparar-nos pel augment del cost de la llicència!!

Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

Re: Cobrament dels rescats a muntanya

Entrada Autor: Secretaria » dv. oct. 16, 2009 11:42

MANIFEST EN CONTRA DELS COBRAMENTS DELS RESCATS DE MUNTANYA

Com segurament ja tindreu coneixement, des de el dia 1 de octubre el departament d’interior ja posat en marxa el cobrament de rescats en les activitats a la natura i per tant afecta a totes aquelles activitats esportives relacionades amb aquest mitja, les federacions i clubs afectats per aquesta llei volem fer un manifest en contra de la seva aplicació per les raons que detallem a continuació:

I.- Com és de tots sabut, fa mes de 150 anys que l’excursionisme, l’espeleologia, la vela, la nàutica en general, l’aviació i les curses d’orientació, així com altres activitats esportives en totes les seves vessants, han arrelat a casa nostra.

No es menys cert que atès que el moviment esportiu a la natura català ha estat un dipositari dels valors culturals i esportius de casa nostra que considerem adient fer aquest manifest ja que el manteniment de la norma de l’ Honorable Conseller de Governació Sr. Saura sobre el cobrament dels rescats, pot repercutir negativament sobre la integritat física dels nostres esportistes així com també sobre el nostre teixit associatiu i esportiu.

II.- Tanmateix, atès que son moltes les conselleries que tenen competències sobre els espais naturals (Vicepresidència –esports-, Governació, Ramaderia i pesca, Medi ambient, Sanitat, Cultura, etc.) que son els indrets on es du a terme una nombrosa i variada practica esportiva, i que cadascun dels departaments al regular en el seu àmbit competencial, acaba afectant tot l’àmbit esportiu a la natura, malgrat que han de vetllar i actuar per a garantir un bon us i promoció dels esports de natura, molt sovint hom te la sensació que obvien als col·lectius de ciutadans que practiquen aquest esports.

III.- Els esports de natura amb una historia de mes de 150 anys tal com ho acrediten els annals editats per les federacions i els clubs de casa nostra, han actuat reiteradament en defensa de la natura, aportant del seu sí els esportistes que inicialment van esdevenir bressol dels cossos de rescats en les diferents especialitats (Espeleologia, Muntanya, Esqui, Nàutica, Aèria, etc).

IV.- Que amb la recuperació de la democràcia la competència respecte d’alguns d’aquests cossos de seguretat van estar en alguns casos assumits per les diferents comunitats autònomes i van continuar nodrint-se de persones vinculades a les nostres entitats atesa la seva especialització.

V.- Que l’espai natural es l’únic estadi de practica dels nostres esports i per tant la despesa pública vers les nostres especialitat és molt minsa per la poca inversió en infraestructures requerida.

VI- Que el mandat contingut a l’article 43 de la Constitució i els rescats d’esportistes al medi natural, a la resta de l’estat son assumits amb càrrec als pressupostos de la Guàrdia Civil .

En conseqüència, el fet de que es vulgui aplicar aquesta normativa per part del Govern de la Generalitat i que a Catalunya es pagui peatge per gaudir de la seguretat que faciliten els nostres cossos de seguretat representa tot un greuge en contra dels nostres esportistes i per tant demanem la seva retirada.

Per les raons exposades, ens agradaria comptar amb la vostra presencia el proper dia 16 de Octubre a la seu de :

UNIÓ DE FEDERACIONS ESPORTIVES DE CATALUNYA
Rambla Catalunya, 81
08007-BARCELONA
HORA: 12 DEL MIG DIA

Respon