carta al Vértex: ¿continuarà la desinformació a la FEEC?

Has llegit últimament alguna noticia interessant relacionada amb la muntanya. Escriu-la aquí perquè la puguem comentar tots.

Moderador: Secretaria

Respon
Josep Escruela
Entrades: 213
Membre des de: dt. oct. 25, 2005 13:24

carta al Vértex: ¿continuarà la desinformació a la FEEC?

Entrada Autor: Josep Escruela » ds. des. 27, 2008 19:57

¿Continuarà la desinformació a la FEEC?

Esperem que la nova junta directiva de la FEEC faci un gir de 180º pel que fa a la informació que es transmet a través de la pàgina web.

Exemples:

1.- El 20 de juliol, una noia mort en accident mentre escalava via Easy Ryder a la paret de l’aeri a Montserrat. La notícia és àmpliament difosa pels mitjans de comunicació i als pocs dies s’emet el butlletí quinzenal de la FEEC, on no es diu res.

La nostra entitat Cordada AE (a la qual participava), demanem explicacions per escrit del perquè d’aquest silenci; la resposta és: no hi ha resposta. Posteriorment, en reunió amb el president i vicepresident sortints, ens diuen que “manca establir uns criteris que permetin afrontar la forma de transmetre aquests successos”.

En la nostra opinió, per inserir una breu nota, on s’especifiquin els fets publicitats pels serveis de rescat, no cal ser un diplomat en periodisme i el simple fet de donar aquesta informació és en sí mateix un reclam d’atenció preventiu per a tots els escaladors.

2.- El 29-11 es celebra Assemblea de la FEEC, quan es publica la notícia no es dona cap informació de les tres propostes presentades per la nostra entitat.

Sempre es diu que cal motivar la participació, però no sembla gaire engrescador que algú que treballa una proposta i es trasllada a l’assemblea a presentar-la, no mereixi ni comentari (sigui quina sigui l’entitat i sigui qui sigui el resultat)

Un exemple de minimalisme informatiu hagués estat incloure en el text:

“En el decurs de la mateixa va ser rebutjades les propostes de Cordada AE:

- accés directe a la tramitació de la tarja de federat sense necessitat d’acreditar pertinença a una entitat.
- simplificació dels tràmits de les entitats en referència a la tramitació de targes federatives.
- actuacions de la FEEC per a la prevenció d’accidents d’escalada.”

I si no es vol, no cal ni tan sols informar quin ha estat exactament el resultat de les votacions, però per a qui l’interessi: cap vot positiu a cap d’elles, tret del nostre, és clar.

I no passa res, no ens fa cap vergonya que les propostes fossin denegades, del que es tractava era de crear debat, de que es parlés dels temes; el resultat és el de menys: !les 34 entitats que no van estar d’acord, no poden estar equivocades! ¿o és que no interessa que es parli d’aquests temes?

Potser fa por que en el futur molts dels federats que critiquen aquesta obligatorietat de ser soci de club per a tramitar la tarja, prenguin consciència que per canviar les coses cal mullar-se en el sí de cada entitat.

I potser serviria per a que molts dels escaladors que estan preocupats per la manca d’una bona informació respecte al grau d’exposició a la caiguda mortal de les vies d’escalada, prenguin consciència que queixar-se sense fer res al respecte és una forma de perpetuar la situació.

i 3.- El dia 7 de desembre mort una muntanyenca atrapada per una allau a la vall de Benasc. La companyia asseguradora es fa càrrec de part de les despeses de trasllat a Barcelona i sembla ser que no dona “parte” a la FEEC, ja que el dia 15, assabentats pel marit de la víctima, informem a la FEEC de que es tracta d’una persona federada a la nostra entitat i ens diuen que no en sabien res.

En aquest tercer cas, a més de que tampoc no s’informarà del succés en els següents butlletins, es posa en evidència que cal revisar els canals de comunicació entre l’asseguradora i la FEEC, ja que si, tal i com s’afirma a l’editorial del Vèrtex de juliol, cal assessorar-se i formar-se be per evitar accidents, la obligació de la FEEC hauria de ser estar-ne al corrent i transmetre’ns la informació.

Esperem que tota aquesta manca de transparència i d’eficiència informativa millori en aquesta nova etapa.

A la reunió de la DT del Barcelonès del mes de desembre van venir a presentar-se els dos candidats aspirants en aquell moment. Preguntats per la política de silenci seguida per la junta sortint, tots dos van afirmar que la canviarien ja que era positiu que s’estudiessin els accidents per a millorar la prevenció. Tan de bo no sigui una promesa incomplerta.

Josep Escruela Cabrera (Cordada AEE)

Respon