¿Perquè no és el mateix ser d’una o altra entitat exta.?

Has llegit últimament alguna noticia interessant relacionada amb la muntanya. Escriu-la aquí perquè la puguem comentar tots.

Moderador: Secretaria

Respon
Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

¿Perquè no és el mateix ser d’una o altra entitat exta.?

Entrada Autor: Secretaria » dv. nov. 21, 2008 12:31

¿Perquè no és el mateix ser d’una o altra entitat?

- Una de les raons és perquè cada entitat vota segons el seu criteri i amb el que vota afecta a tots els federats;
aquestes son les idees que Cordada defensarà a la propera Assemblea de la FEEC, el proper dissabte 29.11.2008


PROPOSTA 1: ACCÉS DIRECTE A LA TRAMITACIÓ DE LA TARJA DE FEDERAT SENSE NECESSITAT D’ACREDITAR PERTINENÇA A UNA ENTITAT


Benvolguts companys:

Amb la progressiva implantació de les noves tecnologies, cada cop es fa més evident l’anacronisme de mantenir la obligatorietat de pertànyer a una entitat excursionista per a accedir a la tramitació de la llicència federativa.

Aquest fet singular és propi, segons tenim entès, a la nostra federació, mentre que a altres parts de l’estat, el federat pot fer el tràmit directament. En aquestes altres federacions, pel que sembla, les entitats segueixen existint sense problemes, lligant més l’afiliació a les mateixes a interessos que van més enllà al fet de servir únicament d’intermediari.

D’altra banda aquesta tasca que ens veiem obligats a realitzar les entitats, a vegades provoca prou maldecaps: diners que han de passar per les nostres mans i que s’han de justificar, responsabilitats (s’han donat casos de problemes a causa de que una persona que ja ha pagat, ha tingut un accident abans que el club fes el tràmit), increment de la burocràcia, etc.

Finalment, l’aprovació d’aquesta proposta no significa que els clubs que hi estiguin interessats en oferir aquest servei als seus associats ho puguin seguir realitzant, el que proposem és que sigui el federat qui triï cóm vol accedir a la seva tarja federativa.

Per tot plegat sotmetem a la consideració d’aquesta assemblea, la proposta següent:

“QUE PER PART DE LA JUNTA DIRECTIVA DE LA FEEC ES REALITZIN LES ACTUACIONS NECESSÀRIES – ENTRE ELLES LA PRECEPTIVA PROPOSTA DE MODIFICACIÓ ESTATUTÀRIA-, PER TAL DE PERMETRE L’ACCÉS DIRECTE A LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES PER PART DELS INTERESSATS, SENSE QUE AQUESTS HAGIN D’ACREDITAR NECESSÀRIAMENT LA PERTINENÇA A UNA ENTITAT”


PROPOSTA 2: SIMPLIFICACIÓ DELS TRÀMITS DE LES ENTITATS EN REFERÈNCIA A LA TRAMITACIÓ DE TARGES FEDERATIVES


Benvolguts companys:

Prèvia: Cas de ser acceptada la proposta 1 entenem que no hi hauria lloc a aquesta segona.


La nostra proposta per a la simplificació dels tràmits de les entitats en referència a la tramitació de targes federatives es concreta en que els clubs puguin escollir entre:

1.- Fer tota la tramitació actual.

2.- Acreditar davant la FEEC que l’interessat forma part de l’entitat i està al corrent de pagament. Posteriorment a aquesta acreditació, l’interessat podrà realitzar una tramitació similar a la que es fa actualment a través d’internet pels nous federats: pagament directe a la FEEC i lliurament de la tarja a càrrec de la FEEC.

D’aquesta manera la tasca de les entitats que s’acullin a la segona opció es limitaria a la promoció i/o exigència del fet de federar-se, però no hauran de carregar amb les feines extres de gestió i podran dedicar les seves anergies a la promoció d’activitats, que és, en definitiva, el seu valor afegit.

Així doncs posem a la consideració d’aquesta assemblea, la proposta següent:

“QUE LA JUNTA DIRECTIVA DE LA FEEC REALITZI LES ACTUACIONS NECESSÀRIES PER TAL DE PERMETRE QUE LES ENTITATS QUE HO DESITGIN PUGUIN ACOLLIR-SE A L’OPCIÓ D’ACREDITAR L’ESTATUS DE L’INTERESSAT EN FEDERAR-SE”
(Nota, “Per exemple: la persona “x” és soci/ de l’entitat i està al corrent de pagament, per lo que pot accedir a la tramitació de la llicència FEEC”)

PROPOSTA 3: ACTUACIONS DE LA FEEC PER A LA PREVENCIÓ D’ACCIDENTS D’ESCALADA

Benvolguts companys:

Llegíem al Vèrtex del passat mes de Juliol frases apel•lant a la formació i a la informació com a mètodes per a prevenir accidents. Estem segurs que tots subscrivim plenament l’opinió de l’editorialista i la seva preocupació.

A la nostra entitat li ha tocat aquest any viure de ben a prop una d’aquestes tragèdies; l’accident del passat 20 de juliol, àmpliament difós pels mitjans de comunicació, va afegir el massís de Montserrat a la llista d’ubicacions relacionades a l’esmentat article per a situar els accidents mortals d’aquest any.

Aquesta preocupació, sentida encara més per la proximitat, ens fa reflexionar si les entitats, principals promotores de la formació i creiem que en bona mesura responsables de la informació, fem tot allò que està a la nostra mà per a ajudar a la causa de la prevenció dels accidents.

Pel que fa al mon concret de l’escalada, les nostres deficiències son nombroses i força palpables -i diem les nostres, perquè per be o per malament hem de fer nostres les accions u omissions de la FEEC-, començant per vergonyós fet que ni tan sols ens fem ressò de que ha tingut lloc un accident mortal i ens hem d’informar a través de mitjans d’informació aliens.

Malgrat els propis estatuts de la FEEC defineixen clarament quines son les nostres obligacions i així ho reconeix l’administració, tenim força abandonat el mon de l’escalada clàssica, escenari d’un degoteig constant de víctimes d’accident, per sort, poques d’elles mortals.

En clar contrast, altres disciplines pròpies de la FEEC estan força regulades amb tota mena de reglaments; inclús l’escalada esportiva te molt més atès el seu desenvolupament: existeixen cursos per a capacitar en l’equipament de zones d’escalada, d’àrbitres, etc.

A ningú se li escapa que el terreny i diversitat de disciplines que conviuen a l’escalada clàssica compliquen molt la tasca de posar una mica d’ordre en aquest camp, però s’han donat alguns avanços en la línea de progressar en aquest terreny, que s’han de reconèixer.

En reunions realitzades amb la presidència de la FEEC, només hem obtingut certa comprensió però dubtem que existeixi una veritable voluntat de posar fil a l’agulla per a augmentar la nostra acció vers l’objectiu comú de prevenir accidents d’escalada.

És per això que creiem necessari sotmetre a la consideració d’aquesta assemblea les següents propostes:

PROPOSTA 3.1

“S’insta a la direcció de la FEEC la posada en marxa les actuacions necessàries per a:

Elaborar uns criteris que orientin als aperturistes de vies d’escalada sobre quins aspectes, sobre tot pel que fa als temes de seguretat, han de complir per tal de considerar el nou itinerari apte per a la realització de l’escalada clàssica.”

(NOTA: Amb aquest criteris no es vol obligar a ningú a acceptar-los, però si que orientaran als que els vulguin recollir i a la pròpia FEEC per a guiar altres actuacions).


PROPOSTA 3.2

“S’insta a la direcció de la FEEC la posada en marxa les actuacions necessàries per a:

Elaborar un cens de les vies d’escalada clàssica que compleixen els criteris a fixar a partir de l’aprovació de la proposta 1, per tal de publicar-les a la pàgina web de la FEEC, i així facilitar que els escaladors puguin disposar d’una bona informació abans d’afrontar un itinerari. Incloent-hi les dades disponibles sobre accidents ocorreguts en aquella via.”

PROPOSTA 3.3

“S’insta a la direcció de la FEEC la posada en marxa les actuacions necessàries per a:

Comunicar oficialment als aperturistes de vies ja existents l’existència dels criteris a fixar a partir de l’aprovació de la proposta 1 i fomentar i recolzar les actuacions tendents a regularitzar i restaurar l’estat d’aquests itineraris.”

PROPOSTA 3.4

Respecte a aquelles vies, tan ja obertes com de nova realització a les quals els aperturistes no vulguin adaptar-les als els criteris a fixar a partir de l’aprovació de la proposta 1.

Per a evitar informacions confuses, no publicar-les als mitjans propis de la FEEC a l’apartat propi de l’escalada clàssica i en tot cas valorar la possibilitat de crear una nova denominació per a aquest tipus d’itineraris amb un grau d’exposició a la caiguda mortal que quedin fora de lo tolerable dins dels paràmetres definits com escalada clàssica.”

Barcelona, 14 de novembre de 2008

Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

Entrada Autor: Secretaria » ds. nov. 29, 2008 19:26

Totes les propostes de Cordada, rebutjades per les entitats assistents a l’assemblea de la FEEC:

Avui 29 de novembre 08 s’ha celebrat a Bellpuig l’assemblea de la FEEC, amb assistència d'unes 35 entitats (de les 300 i pico de Catalunya)

- a la 1a proposta: vots en contra: totes les entitats, a favor: 1
- a la 2a proposta: unes poques abstencions, 1 vot a favor i la resta en contra.
- a la 3a proposta; tots en contra menys unes poques abstencions i 1 vot a favor.

En representació de Cordada hem assistit en Plàcid G i Josep E.

Partíem de la base que totes les propostes serien rebutjades, però teníem l’esperança que es produís algun avanç en algun tema. Res de res, !què hi farem!

Ben al contrari les poques intervencions, sobre tot per part dels representants de la Junta directiva, han estat per desdibuixar les propostes (rebatre allò que no diem), quan no de ridiculitzar-nos.

Però, a pesar de saber-nos derrotats abans de començar, hem fet el que pensàvem que havíem de fer: ser fidels a les nostres idees i defensar-les, donant la cara... ¿com diem d’això a Cordada?... !per davant de tot: actitud!

Hem tancat una pàgina de la història de Cordada. (¿o no?)

Avatar de l’usuari
Lluis Rivera
Entrades: 50
Membre des de: dt. nov. 22, 2005 18:30

Entrada Autor: Lluis Rivera » dg. des. 14, 2008 23:55

I tant actitud a tope!!!

Ja saps que els grans canvis necesiten temps i moltes vegades canvis generacionals. Les "viejas glorias ayatolas" desapareixeran per deixar pas a les noves que portaran noves corrents.

No puc donar suport en persona però el dono aquí que és on de moment puc.

Salutacions, ànims i sobretot actitud a tope!!!!!!!

Una abraçada

Respon