RESTRICCIONS D'ESCALADA PER NIDIFICACIO

Has llegit últimament alguna noticia interessant relacionada amb la muntanya. Escriu-la aquí perquè la puguem comentar tots.

Moderador: Secretaria

Respon
Albert Argelaguet
Entrades: 9
Membre des de: dj. juny 21, 2007 14:11

RESTRICCIONS D'ESCALADA PER NIDIFICACIO

Entrada Autor: Albert Argelaguet » dc. abr. 09, 2008 15:10

:roll: :roll: :!: :!: :roll: :roll: :!: :!:


Zones amb regulació de l'escalada, TINGUE-HO PRESENT AMICS I AMIGUES cordadencs

BARCELONA

Montserrat
Montserrat Sud
Per a la conservació de la fauna amenaçada i després de constatar l'inici de la seva reproducció en la zona de la Coma dels Naps de Baix, temporalment no es permet l'escalada en totes les vies situades a partir de la via SAME de l'Agulla del Senglar fins a la via Trànsfuga de l'Agulla Fina. L'escalada en aquesta zona quedarà lliure a partir del 31 de maig de 2008. S'informarà en el cas que es pugui tornar a escalar abans de la data esmentada.

Per a la conservació de la fauna amenaçada i després de constatar l'inici de la seva reproducció en la zona del Serrat dels Pollegons, temporalment no es permet l'escalada en totes les vies situades a l'oest de la canal de l'Artiga Alta (en sentit ascendent a mà esquerra). L'escalada en aquesta zona quedarà lliure a partir del 15 de juny de 2008. S'informarà en el cas que es pugui tornar a escalar abans de la data esmentada.

L'estudi de la nidificació de rapinyaires que es va fer la temporada anterior (hivern/primavera 2007), va posar en evidència el fracàs reproductiu de les parelles que nidifiquen en aquestes zones, ja que durant el procés de la posta i incubació dels ous es van escalar vies que afectaven directament als nius provocant el seu abandonament.

Paret dels Diables
Per a la conservació de la fauna amenaçada i després de constatar l'inici de la seva reproducció en la zona de la Paret dels Diables, queda regulada l'escalada temporalment fins el 15 de juny a les vies compreses entre la via Sendero Luminoso i la via Flip Matinal ambdues incloses.

Cap del Gat o Tossal de Mullapans
Per a la conservació de la fauna amenaçada i després de constatar l'inici de la seva reproducció en la zona del Cap de Gat o Tossal de Mullapans, queda regulada l'escalada temporalment fins el 31 de maig a les vies situades entre la via Uranian Cirkus i la via Kale Borroka, ambdues incloses.

En el cas que aquestes regulacions es puguin aixecar abans de les dates previstes, es farà saber amb la major immediatesa.

Per a qualsevol dubte o per a més informació podeu trucar a les oficines del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat 93.835.06.44. El vostre respecte per aquesta regulació i la col·laboració en la conservació del Parc Natural ens beneficia a tots.
Restricció d'escalada
fins a començament d'estiu

Boveres de Torrelletes
Castellet i La Gornal. Més informació Restricció d'escalada

Sant Llorenç del Munt
Més informació Restricció d'escalada

TARRAGONA

Roques de Benet
Cara sud-est del Cap de Gos i les vies afectades queden entre les vies "Lluïsa" i "Estigma", ambdós incloses. Més informació Restricció d'escalada
1 de març a 31 d'agost

Balma de Masriudoms (Vandellòs, Baix Camp)
Aquesta paret no és apta per a escalar, ja que hi nidifica una parella d'àligues perdiueres (Hieraaetus fasciatus). El Decret 148/92, de 9 de juny, que regula les activitats fotogràfiques, esportives, etc. que afecten a la fauna, concretament en el seu article 6.1.a diu que es regularà l'escalada a les zones de nidificació d'espècies sensibles o molt sensibles -la perdiuera es considera molt sensible a l'annex II- malgrat no es trobin en espais específicament protegits.
Per tant, l'escalada en aquesta paret és subjecte a regulació i cal demanar permís al DMAH de la Generalitat de Catalunya per a obrir-hi vies i fins i tot per a escalar.
Restricció d'escalada

Montsant
S'ha publicat el fulletó informatiu per a la Regulació de l'Escalada al Parc Natural de la Serra del Montsant. Després de nombroses reunions de la Comissió per a la Regulació de l'Escalada, composada per diversos agents socials relacionats amb aquest àmbit, escaladors locals, propietaris, FEEC, Dpt. de Medi Ambient,..s'ha portat a terme la zonificació d'aquest Espai Natural en tres zones: zona d'escalada lliure, zona d'escalada condicionada (es pot escalar de 31 de juliol a 31 de desembre) i zona on no es pot escalar. Bona part de les escoles d'escalada es troben dins de la zona de lliure accés, però es bo que us informeu si teniu qualsevol dubte.
Adjuntem el text del fulletó i un mapa indicatiu amb les zones d'escalada i la seva regulació.
Mapa - Fulletó
Restricció d'escalada

Vall de Castellfollit (Poblet)
Afloraments granítics de la Vall de Castellfollit. Més informació Restricció d'escalada

LLEIDA

Coma de Gelis (St. Llorenç de Montgai)
Degut a la protecció d'espècies amenaçades a Catalunya i, d'acord amb els informes de l'Àrea de Medi Natural dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Medi Ambient i Habitatge, és necessari la regulació temporal de l'escalada a la zona del castell de Gelis i Monteró, a Sant Llorenç de Montgai (terme municipal de Camarasa), en el període comprès de l'1 d'abril a 10 de juliol de 2007. Aquesta és una zona on hi ha algunes vies d'escalada situada davant de la Paret de l'Os, a l'altre costat de l'embassament, i on hi ha nidificació de rapinyaires. Degut a que ara ens trobem en el període més crític del periode reproductiu, la zona ha estat senyalitzada amb cartells que notifiquen aquesta situació de regulació temporal.
Més informació
Restricció d'escalada
fins al 10 de juliol de 2007

Santa Linya (Noguera)
Més informació
Restricció d'escalada

Pantà d'Escales
Més informació Restricció d'escalada
entre els mesos de desembre i maig (ambdós inclosos)

Collegats
Més informació Restricció d'escalada

La Roca Llisa (Terradets)
Més informació Restricció d'escalada
fins al 31 de juliol de 2006

GIRONA

Espai Natural de l'Alta Garrotxa
Llistem les zones on es permet lliurement l'escalada i les zones regulades (aquells sectors en els quals es pot escalar entre els mesos de juliol i desembre). A la resta de zones en principi l'escalada està restringida.

No es poden equipar vies ferrades ni noves vies d'escalada sense autorització expressa del Consorci de l'Alta Garrotxa.

1. Zones lliures d'escalada

-Cingles del riu Llierca, a 1km al nord del pont, sector anomenat Pont del Llierca.
-Cingles de la Cova del Bisbe i parets del Castell s'Espasa, vessants a l'entorn de la riera de Sant Aniol, als sectors anomenats: Slabs, Castell s'Espasa, Cingle de la Cova del Bisbe, La Cúpula, Trash i Iniciació.
-Parets a l'entorn de la Cova de les Monges i a la vessant de la riera de Sant Aniol.
-Parets a l'entorn del Pont de Valentí, a banda i banda de la riera de Sant Aniol, als sectors anomenats l'Aventura, Can Pixa i Pont de Valentí (a baix i carretera).
-Cingles del sud del Martanyà, al sector anomenat Les Marrades.
-Parets a l'entorn de El Castellot.
-Cingles de Roca Pastora.
-Cresta del Ferran.

2. Zones regulades d'escalada.

-Cingles de Guitarriu, els sectors anomenats Guitarriu i Intramon.
Restricció d'escalada

Gra de Fajol
Més informació Restricció d'escalada
1 de gener a 31 de maig

Ferrada dels Carcaixells
Segons comunicació rebuda de la Delegació de Girona del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, es notifica que a la Via Ferrada dels Carcaixells (Baix Empordà) s'està a punt de posar-hi restriccions de pas en certs trams del recorregut, alguns d'ells amb caràcter temporal i altres amb caràcter definitiu. El motiu de les restriccions és la preservació de la nidificació de les aus rapinyaires de la zona. A aquest acord es va arribar després d'una reunió mantinguda entre els representants de Medi Ambient, els Ajuntaments implicats i l'equipador de la ferrada. 8 d'abril de 2005

[/b]
    [youtube][/youtube]

    Respon