Segueix la festa a l'Everest!!

Has llegit últimament alguna noticia interessant relacionada amb la muntanya. Escriu-la aquí perquè la puguem comentar tots.

Moderador: Secretaria

Respon
David Marín
Entrades: 1
Membre des de: dt. oct. 25, 2005 13:24

Segueix la festa a l'Everest!!

Entrada Autor: David Marín » dt. juny 19, 2007 17:50

El Govern xinés va començar ahir la construcció d’una “Autovia” que arribarà al camp base de l’Everest, perquè els turistes i la Torxa Olímpica puguin arribar sense problemes.

Desprès de posar una escala per poder salvar el segon esglaó sense problemes, ara li toca a la ruta d’accés, ara només queda la construcció d’un hotel i un cibercafé i ja podrem estar com a casa.

Aquesta és la nota de premsa:

[i]“China construirá autopista en la montaña más alta del mundo”

China inició ayer la construcción de una "autopista" en el Monte Qomolangma, la cima más alta del mundo, localizado en la Región Autónoma del Tíbet en el suroeste de China, para facilitar el camino de quienes porten la antorcha olímpica.

Con un presupuesto de 150 millones de yuanes (19,7 millones de dólares USA), la construcción de la carretera se iniciará en el Campamento Base del Qomolangma a 5.200 metros del altura sobre el nivel del mar.

El proyecto busca convertir el difícil camino de 108 kilómetros que comunica el distrito de Tingri en la prefectura Xigaze al pie de la montaña con el Campamento Base, en una autopista con valla de barandillas ondulantes.

El proyecto tardará unos cuatro meses. Cuando esté terminada, la autopista se convertirá en la principal ruta para turistas y montañistas que se congregan en la Montaña Qomolangma, conocida en occidente como el Monte Everest. Los organizadores de los Juegos Olímpicos de Beijing dieron a conocer los ambiciosos planes para la mayor marcha de antorcha en la historia olímpica, un recorrido de 137.000 kilómetros en una ruta de 130 días que cruzará cinco continentes y escalará la cumbre del mundo, ubicada en la frontera entre China y Nepal.”[/i]

Avatar de l’usuari
Anna M
Entrades: 22
Membre des de: dt. oct. 25, 2005 13:24

Entrada Autor: Anna M » dt. juny 19, 2007 18:54

hem sembla de bojos fer això!!! valdria més que s'ho gastessin amb altres coses, per exemple donant casa als que els hi han tirat a terra la seva, per construir les grans instal.lacions olímpiques!!!

Respon