2n paset cap al Rocòdrom

L'actualitat social cordadenca va més enllà de les excursions...

Moderador: Secretaria

Respon
Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

2n paset cap al Rocòdrom

Entrada Autor: Secretaria » dg. nov. 28, 2010 16:10

Els primer pas van ser entrevistar-nos amb el responsable d'esports del Disctricte de Sant Andreu i participar a un monogràfic públic sobre l'estat del Districte on varem exposar (i així va quedar reflectit), le necessitat d'infraestructures per a facilitar la pràctica de l'escalada (o del seu entrenament)

El segon ha estat la jornada lúdic-reivindicativa
rocòdrom.JPG
rocòdrom.JPG (171.12 KiB) Visualitzat 1046 cops
"St Andreu Escala"

que s'ha fet el 27 de novembre de 2010

aquest és el comunicat que hem repartit a l'activitat:

VOLEM UN ROCÒDROM AL DISTRICTE DE SANT ANDREU!!

Que som un poble avesat a la muntanya creiem que es quelcom incorporat a la nostra cultura, som gent de “xiruca” possiblement perquè la nostre terra ens ofereix una accidentalitat geogràfica fantàstica i variada i això fa que moltes persones, d’una o altre manera, fruïm d’aquest plaer tant proper i a l’abast nostre; des de una passejada a una travessa o coronar un cim, a l’escalada o l’alpinisme o qualsevol de tantes i tantes modalitats, tots sens dubte podem trobar, en la nostre mesura i ganes, aquell indret meravellós on sentir-nos lliures i feliços.

La realització de l'escalada en els seus diferents estils és una activitat esportiva realitzada per un numerós col•lectiu de persones d'un ampli rang d'edat. Es tracta d'una afició en creixement exponencial en els últims anys. En molts països la pràctica de l’escalada és una activitat que es va introduint paulatinament als centres educatius, iniciant a l’alumnat no sols per les competències físiques que aporta: psicomotricitat, la respiració, els moviments rítmics, l’esquema corporal, sinó també pels valors psicosocials, com el foment de la responsabilitat personal i confiança en l’altre, l’estimulació de la capacitat d’autosuperació, millora de l’autoestima, autocontrol, superació de pors i fòbies i com no la sensibilització amb la natura. Els rocòdroms són el instrument imprescindible per a poder desenvolupar aquestes activitats.

L’Ajuntament de Barcelona dins dels Programes d'Actuació de tots els districtes proclama com un dels objectius bàsics equiparar l'oferta esportiva a tots el barris planificant noves instal•lacions per cobrir el dèficit existent d’equipaments de la ciutat i especifica com a punt clau promoure els beneficis de l'esport i fer-lo més accessible a la ciutadania, així com impulsar programes específics pel conjunt de la població i en concret dels joves i adolescents .

Dissortadament la voluntat municipal esportiva és declaradament discriminatòria amb els esports de muntanya tant en el nostre districte - dels 11 equipaments esportius municipals que declara no oferta ni una sala de rocòdrom- com a la resta de Barcelona, ciutat on el tema no millora ja que sols consta un pavelló municipal amb aquest equipament, per això, fem servir la frase feta “estem amb el cul a l’aire”, que expressa ben a les clares quina és la nostra situació.

Al districte de Sant Andreu on consten aquest any en curs 625 llicències de la federació de muntanya (FEEC) dels quals 234 ho son directament del barri de Sant Andreu -que te dues entitats excursionistes amb més de 1000 socis-, creiem que queda absolutament justificada la reivindicació d'un rocòdrom públic dintre d'un dels equipaments esportius del barri.

Per tot això demanem la creació d’un rocòdrom públic en un dels pavellons ja existents i que es contempli aquest equipament en la planificació del futur Espai esportiu de les Casernes i del Poliesportiu del Canòdrom: per l’entrenament del col•lectiu escalador, per desenvolupar cursos de formació i pràctica de l’escalada segura, per les escoles, per promoure altres iniciatives d’oci per als joves i en definitiva per a tothom que vulgui gaudir d’aquest esport.

La nostra és una iniciativa oberta a la participació de les entitats i persones que s’hi sentin identificades en aquesta demanda i te la intencionalitat que la reivindicació s’estengui a tots els districtes de la ciutat. Si voleu que treballem plegats, contacteu-nos!

Ens podeu contactar al 93 501 98 01 o a través del correu e.: secretaria@cordada.org

Cordada, associació excursionista i ecologista; c/ Cuba 2, 08030 Barcelona
Entitat membre de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya)
I de la Federació d’Entitats de Sant Andreu (Harmonia, ateneu popular!)

Respon