Memòria Cordada 2009

L'actualitat social cordadenca va més enllà de les excursions...

Moderador: Secretaria

Respon
Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

Memòria Cordada 2009

Entrada Autor: Secretaria » dv. gen. 29, 2010 2:09

CORDADA: RESUM 2009

ImatgeAquest és un repàs del que ha estat l'activitat de Cordada l'any 2009.

Senderisme als espais naturals

Si en alguna cosa destaquem els cordadencs és que som “cargols” ben inquiets. Tot xino xano arribem a tot arreu i de formes ben diferents…
Les botes de mitja muntanya les hem desgastat moltíssim, els botiguers estaran ben contents… en el programa de Senderisme als Espais Naturals, el pioner de la casa, aquest any hi ha hagut 586 participacions en les 33 sortides que hem organitzat.
Si n’hem de destacar algunes, podem fixar-nos en les més llunyanes a Barcelona. Hem anat a i hem repetit les sortides clàssiques als Alps francesos de Per acabar el capítol de senderisme destacarem les sortides de setembre, a Imatge
Andorra. Autora: Irene Rivas

Secció Excursionisme i mitja Muntanya

També les botes de mitja muntanya han estat les protagonistes de la única sortida organitzada aquest any per la secció de mitja muntanya, en la seva visita a la Serra del Montsant.
Imatge
Graus del Montsant. Autor: Jesús
Temes relacionats. Fòrum: Els Graus del Montsant

Ecologistes

Entre tanta i tanta excursió el club es va adherir a la Federació d’Entitats Ecologistes, per que per si algú no se’n recorda, a Cordada, de l’Ecologisme en fem bandera fundacional.
El mes de febrer varem recolzar la manifestació contra la política ambiental del Govern de la Generalitat.
Imatge
Autor: Cordada AEE
La convocatòria va ser un èxit de participació en general, però un gran fracàs pel que fa a l’aportació de Cordada. Tenim aquesta assignatura pendent de recuperar...no progressem adequadament!
A veure si en aquest 2010 som una mica més solidaris que no ens faltaran motius!

Senderisme entre setmana

Imatge
Montserrat. Autor: Enric Alonso Marcet
Però tornem al que de veritat ens mou sense mandra, que és caminar i caminar!
El segon programa de Cordada amb més activistes és el de les sortides entre setmana; aquest any, a les 29 sortides realitzades hi ha hagut 509 participacions. Cal destacar pel seu exotisme la sortida a la Illa de la Palma.
Per contra, la part més trista d’aquest capítol la tenim en el gravíssim accident d’en Ramon, a la Serra de Boumort. Afortunadament, als mesos d’angoixa i patiment ha seguit una progressiva recuperació i ja podem gaudir de la seva tan estimada presència en algunes de les trobades.

Guiatges per a la Diputació de Barcelona

Una altra activitat que també realitzem entre setmana són les excursions per a la gent gran organitzades pel servei d’Esports de la Diputació de Barcelona, de les quals els nostres guies en són els conductors.
Aquest any s’han fet 30 sortides més les dues jornades de cloenda dels cicles, aquestes ultimes, multitudinàries com sempre... arribant als 3.000 participants!
Imatge
Cloenda Excursions per a la Gent Gran. Autor: Cordada AEE

Les Suaus

I seguim caminant! El tercer programa en importància -si ens basem en les quantitats de participacions- són les Excursions Suaus.
Imatge
Ecrins. Autora: Irene Rivas
D’aquestes s’han fet només 14 sortides però hi ha hagut 486 participacions!
Un programa que gaudeix de molt bona salut i que esperem que aquest 2010 encara ens doni més alegries.

Escola de Muntanya

Calçats i eines ben diverses són les emprades a les activitats de l’Escola de Muntanya que un any més ha organitzat cursos, tallers i conferències. La part molt positiva de les activitats de l’Escola la trobem en la bona acollida de les propostes, comptant amb 135 participacions en les 12 que s’han fet.
Imatge
Curs escalada setembre-octubre. Autor: Edu
La part molt negativa la trobem en el dos accidents que s’han produït en els cursos, un de lleu però l’altre d’extrema gravetat. Afortunadament en David, el ferit greu, se n’ha sortit i es va recuperant; li desitgem de tot cor que tota aquesta vivència es quedi en un mal son.
Temes relacionats. Fòrum. Altres accidents

Tancant la ressenya dels accidents, en una sortida privada varen morir dues conegudes en el tràgic accident del Puigmal. Afortunadament la nostra consòcia Concha i altres dos ex socis del club sí que varen sobreviure a aquella terrible experiència de la qual cosa ens en alegrem profundament i també els hi enviem tots els nostres ànims.
Ja son dos anys seguits que hem de lamentar-nos dels accidents, esperem que aquest 2010 el puguem tancar en blanc en aquest capítol.

Raquetes de Neu

I si el blanc està associat amb la neu, toca parlar de les sortides amb raquetes. En el 2009 n’hem fet 5 i hi han participat 72 persones.
Imatge
Molló. Autor: Pablo Fernández

Activitats d’alta muntanya

També el blanc element és el denominador comú de les sortides d’alta muntanya... d’aquestes n’hem fet 5 i degut a la seva dificultat han comptat amb 11 participacions. Imatge
Esperó Esparrets. Autor: Josep Escruela
Temes relacionats: Fòrum Excursions Plus

A les sortides plus, fem una mica de tot, aquí el que es busca són els reptes ambiciosos... aquest any n’hem fet poquetes, només 3, amb 21 participacions. Imatge
Vall de Boí. Autor: Jordi Venteo

Escalada amb guia

I si de programes minoritaris parlem, el de les sortides per a fer vies d’escalada és la màxima expressió, n’hem fet una amb dues participacions, però això sí, maratoniana. Una setmana llarga d’escalades a les Dolomites.
Imatge
Dolomites: Autor: Josep Escruela
Temes relacionats: Fòrum Senderisme Grans Recorreguts

Tornant al senderisme, les sortides per a fer GR’s han passat per dues fases; a la primera part de l’any es van organitzar com a nova secció esportiva i es van fer 5 sortides amb 89 participacions.
Imatge
Autor: Raquel Vázquez
Amb l’inici de la nova temporada han començat les Grans Rutes de Cordada que estan resultant molt exitoses: amb tres sortides fetes han comptat ja amb 101 participacions.
Imatge
GRC1 3a etapa Coll de Canes - Coll de Bracons. Autor: Cordada AEE
Del GRC 1 ens queden encara moltes etapes a fer en aquest 2010 i ja estem preparant el GRC 2.
Temes relacionats. Fòrum: Secció Corda dinàmica

En el capítol estrictament esportiu només ens queda fer menció a la secció corda dinàmica, que agrupa les activitats organitzades pels socis, en gairebé tots els esports d’aventura .
Imatge
Cavallers. Autora: Natàlia Gómez
El dinamisme d’aquesta secció és una mica irregular, però tot i així, s’han fet 13 activitats amb 119 participacions. Tenim esperances que en aquest 2010 la corda sigui més dinàmica. Temes relacionats: Fòrum: Districte de Sant Andreu

Imatge
1a caminada popular "Ens fem grans amb salut". Autor: Cordada AEE
En un altre ordre de coses aquest any hem començat a vincular-nos més amb el districte de Sant Andreu. En aquest sentit coincidint amb els 10 anys de la primera iniciativa de caminades per a la gent gran, varem organitzar una passejada urbana que va comptar amb més de 100 participants.

Ateneu l’Harmonia

També ens estem implicant en el projecte de l’Ateneu l’Harmonia, que vol donar una utilitat als edificis i terrenys recuperats a l’antiga Fabra i Coats. La intenció és que si el projecte fructifica, Cordada ens puguem traslladar a aquest nou espai veïnal.
Imatge

Resum

En aquest resum i sense ser exhaustius (perquè segur que ens hem deixat de comentar moltes coses) us hem parlat d’un mínim de 157 activitats en un any i de 2.253 participacions (sense sumar les de les sortides de la gent gran de la Diputació)
Son números que fan una mica de vertigen...
Però si a això hi sumem la tasca de gestió que hi ha darrera de totes aquestes activitats, hem d’estar més que satisfets. Tret de la nota negativa dels accidents ja esmentats que, lògicament, pesen molt més en els nostres ànims, que tants resultats positius obtinguts.

Comiat

Per acabar unes línies d’agraïment a tots els socis voluntaris, als membres de la junta i als professionals de la casa, tant als fixes com als que ens ajuden puntualment.
Tots junts i amb la resposta de la massa social participativa que ens dona el seu caliu, hem fet una gran tasca que ens ha valgut per obtenir diversos reconeixements.
Potser el més simbòlic és l’haver estat premiats com una de les 20 millors entitats excursionistes de Catalunya.
Gràcies a tots i totes. Bones excursions!

Respon