L'harmonia, comença una nova aventura de Cordada

L'actualitat social cordadenca va més enllà de les excursions...

Moderador: Secretaria

Respon
Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

L'harmonia, comença una nova aventura de Cordada

Entrada Autor: Secretaria » dl. des. 21, 2009 8:30

Cordada, hem iniciat els passos per integrar-nos a la federació d’entitats l’Harmonia, una federació d’entitats de Sant Andreu, que s’ha constituït ja fa anys i que te com un dels seus objectius principals la creació d’un Ateneu Popular en els terrenys de la Fabra i Coats.

Sobre aquesta federació podeu trobar molta informació al seu blog:
http://ateneuharmonia.blogspot.com/2006 ... chive.html

Ahir diumenge Cordada varem presentar-nos a la resta d’entitats, aquesta va ser la nostra tarja de visita

Qui som?
Una associació creada el 1994 amb la intenció de fomentar i practicar els esports de muntanya, amb un compromís en la defensa de la natura i una actitud solidària envers les problemàtiques socials.

Vam nèixer com a secció del Casal Autogestionari, una entitat impulsada per la cooperativa Trévol. Aquesta entitat es va disoldre i Cordada va pasar a tenir entitat jurídica pròpia.

Llavors ens varem integrar a la Federació d’Entitats del Clot i vam tenir la seu a La Farinera del Clot. Allà el problema era que només disposàvem d’unes hores de despatx i un armariet.

L’entitat va anar creixent i després d’un breu pas pel barri del Congrès, ens varem traslladar a la Nau Ivanow, de la Sagrera i vam participar en la Federació d’entitats de la Sagrera. Allà varem resoldre el problema de l’espai, però el preu tan alt del lloguer ens va fer decantar per cercar de nou un espai més adequat.

Des de gener de 2008, tenim la seu social i les oficines del club a Can Guardiola i fins ara, en que volem integrar-nos en el projecte de l’Harmonia, encara no hem treballat activitats amb altres entitats del barri, tret d’una caminada popular organitzada per la festa major 2009.

Aquesta ubicació a Can Guardiola tampoc és optima ja que tenim molt poc espai i només disposem de local a les hores en que és obert l’Hotel d’entitats.

¿Què fem?
• Tenim en funcionament diversos programes d'activitats guiades, adreçats a joves i grans i per a tots els gustos i nivells d'esforç per intentar donar resposta a totes les vostres inquietuds. Les activitats guiades són una forma senzilla i segura d'iniciar-se i practicar els nostres esports o d'arribar a assolir fites de la mà d'un professional.

• Fem formació: la nostra Escola de muntanya, creada el 1996, organitza cursos, tallers, conferències, etc., per tal de facilitar la iniciació i el perfeccionament de la pràctica de tots els esports de muntanya, per a augmentar així la seguretat i l'assoliment dels reptes personals.

• Un cop es tenen els coneixements suficients i es disposa del material adient, a través de les diverses seccions esportives, procurem que la pràctica esportiva tingui una continuïtat, gràcies al coneixement d'altres companys amb qui poder compartir experiències.

• Fem difusió de les activitats de muntanya a través del programa “audiovisuals dels socis”, que actualment realitzem en col•laboració amb el Centre Garcilaso, dins del seu programa d’activitats culturals.

• Recolzem activitats conservacionistes i ecologistes; som socis de Mountain Wilderness i som entitat adherida a la Federació Ecologistes de Catalunya

• Formem part de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya)

• Som solidaris, en la mesura de les nostres possibilitats, amb les organitzacions humanitàries i en general recolzem també aquelles accions socials dirigides cap a aconseguir una societat més lliure i justa.

¿Com ho fem?
L'entitat la dirigeix la Junta Directiva, escollida democràticament entre els socis.

Per tal d'assolir els objectius de fundacionals, la Junta es recolza tant en la tasca de professionals qualificats que garanteixen la qualitat de les activitats, com en la feina dels socis que voluntàriament, de manera puntual o estable, col•laboren en la realització de les nombroses tasques que s’han de fer en una entitat.

¿Quines necessitats tenim?
- Un despatx amb espai suficient per a que puguin treballar dues persones de forma simultània, i per a ubicar els arxius i el fons documental i bibliogràfic.
- La possibilitat d’utilitzar sales per a les classes teòriques dels cursos de formació esportiva o de primers auxilis
- Espai puntual per a les projeccions, trobades o reunions
- Un magatzem per al material de muntanya amb possibilitat d’accès les 24h. Les nostres activitats a vegades comencen o acaben a hores molt intempestives. Amb uns 25 m2 potser seria suficient
- Un altre espai de magatzem per a un rocòdrom portàtil que tenim (aquest no cal que sigui a Can Fabra, ja que es d’utilització molt puntual) ocupa, desmuntat, uns 8m2

¿Que podem oferir?
- Experiència en el mon assembleari i associatiu.
- Voluntariat per a impulsar les iniciatives. L’entitat compta amb un grupet de col•laboradors més actius i amb 2 treballadors a jornada complerta i un a mitja jornada.
- Suport econòmic (a determinar en funció a les necessitats de l’ateneu i de les nostres possibilitats, evidentment)
- Dues furgonetes de 9 places

Comiat de la presentació
La possibilitat de participar en un ateneu autogestionat, lliga amb la nostra tradició i amb les nostres aspiracions fundacionals. Ens fa molta il•lusió poder aportar el nostre granet de sorra.
Felicitats per la gran tasca feta fins al moment i molt d’èxit per al futur!.
----------------

Així, doncs benvolguts amics i amigues de Cordada, en sentirem a parlar i esperem que molt, de l'Harmonia

Respon