Memoria Cordada 2008

L'actualitat social cordadenca va més enllà de les excursions...

Moderador: Secretaria

Respon
Secretaria
Entrades: 163
Membre des de: dt. ago. 02, 2005 19:01
Contacta:

Memoria Cordada 2008

Entrada Autor: Secretaria » dt. gen. 20, 2009 19:39

A continuació podeu llegir els textes que acompanyàven les imatge de l'audiovisual Cordada 2008, projectat a la 1a Marató de Cordada, el pasat 17 de gener 2009:

Benvolguts amics i amigues, començarem primer per recordar els fets tristos o problemàtics d’aquest 2008 que han deixat rastres molt profunds a la vida del nostre club.

En aquest sentit la mort en accidents diferents de dues sòcies, la Cristina i la Susanna, dues pèrdues de persones joves i molt estimades, ens han fet sentir quan injusta és a vegades la vida.

També en Gerard i el Jose Bermudo han patit serioses caigudes, de les quals, afortunadament, es van recuperant (paciència Gerard!)

Tots aquests esdeveniments ens reclamen la màxima atenció a l’hora de realitzar les nostres activitats a la muntanya.

També han deixat el club un significatiu grup de socis que han decidit seguir altres camins diferents... com diu la cançó “cuando un amigo se va algo se muere en el alma”. Tan de bo s’ho repensin els qui en algun moment van estimar Cordada, però si no és així, segurament ens seguirem trobant per les muntanyes i llavors podrem recordar els bons moments compartits. En qualsevol cas en aquest esment de record, va un agraïment als qui van dedicar hores desinteressadament.

Es clar que podem allargar molt la llista de fets i successos negatius. Cordada és una entitat viva i, com a tal, hi ha èxits i fracassos, guanys i pèrdues. Però la majoria d’aquests temes son superables amb esforç i dedicació.

Fem un punt i a part per a agrair als socis voluntaris, ja que sense vosaltres no tindríem la fantàstica pàgina web del club, ni les eines de gestió o el manteniment dels materials que permeten que la maquinària del club segueixi endavant.

Al mes de juny, varem fer un reconeixement a aquesta tasca dels voluntaris, lliurant uns obsequis a tres parelles de socis veterans, als quals volíem agrair les seves ajudes desinteressades.

A la mateixa trobada varem aprofitar per a obsequiar amb una samarreta als nens nascuts de parelles fetes al club...

En l’apartat de les relacions socials i públiques del club hem mantingut les nostres modestes aportacions solidàries i podem destacar que varem ser capaços de mobilitzar a 60 persones en l’acte de defensa del Parc de Collserola, celebrat el dia 13 d’abril. També varem participar, com cada any, a l’acte de celebració del dia internacional de les muntanyes celebrat a La Mola el dia 14 de desembre. I hem mantingut amb tenacitat, però sense massa èxit, les nostres opinions a les reunions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, aportant propostes innovadores respecte a la tramitació de les llicències o a la forma de prevenir accidents d’escalada.

Pel que fa a altres actuacions de la Junta directiva, cal destacar que aquest any s’ha afrontat el canvi de local de l’entitat a la nova adreça del carrer Cuba, s’ha consolidat el conveni de col•laboració amb el gimnàs d’escalada Gimrock i s’ha establert també una bona relació al el Centre Garcilaso, fruit de la qual ens trobem ara mateix gaudint d’aquests actes.

Un cop endreçada la situació a les oficines del club, la junta va posar el fil a l’agulla a la situació de les seccions esportives del club, analitzant els resultats obtinguts i elaborant propostes de millora que han estat rebudes de forma ben diferent depenent de les seccions. El que per a uns tot eren problemes per a altres és tot el contrari, reforç i estímul.

Fruit d’aquest procés han nascut la secció corda dinàmica, que engloba les activitats relacionades amb l’escalada, l’alpinisme i l’esqui de muntanya; fins a la data aquesta secció ha organitzat 9 sortides amb un total de 72 participacions.

Una altra secció que es vol posar en marxa a finals d’aquest mes és la de Excursionisme i Mitja muntanya, que s’estrenarà amb “El Repte dels Graus”.

El perfil de les sortides d’aquesta nova secció serà similar a les sortides guiades que anomenem “les plus”.

D’aquest programa de “les excursions plus” s’han fet 12 sortides, a les que hi han hagut 60 participacions de socis i 9 de no socis.

Aquest esforç per dinamitzar les seccions es fa des de la perspectiva d’aconseguir un major compromís amb la seva pròpia dinàmica i que esperem que doni fruits també aconseguint-se una major implicació en la gestió general del club, conscients que sense un increment de la participació dels socis és inviable mantenir i continuar una entitat gran com Cordada.

Per a nodrir les seccions de persones capaces de muntar les activitats amb solvència, l’Escola de Muntanya del club ha seguit la seva intensa activitat.

En total s’han realitzat 10 activitats formatives amb 62 participacions de socis i 9 de no socis.

Demà tindrà la seva primera posada en escena, la secció anem de GR, fruit de la reunió celebrada el 14 de novembre a la que van assistir 18 persones interessades en impulsar aquesta secció.

També en la línea de millorar la prevenció d’accidents i els coneixements en primers auxilis, es van fer dues xerrades, una conduïda per socis del club que treballen al cos de bombers de rescat i l’altre realitzada per infermeres cordadenques

I seguint en el relat d’activitats “sense motxilla” realitzades en el 2008, hem dedicat també temps a muntar sortides de difusió i relació social: s’ha organitzat una sortida col•lectiva a l’Imax i s’han fet 8 projeccions audiovisuals, per exemple la que recordava que aquest any hem tornat a fer el Montblanc!

En un plànol molt més tranquil, hem seguit fent un munt de sortides entre setmana, adreçades fonamentalment al nostres veterans

Com a notes destacables d’aquests programes, les sortides a Andorra, Les Valls d’Annecy y la Vall de Baztan , a Navarra

En aquests programes s’han fet 30 activitats amb 509 participacions de socis i 88 de no socis

Unes altres excursions adreçades a la gent gran són les que els nostres guies fan per encàrrec de la Diputació de Barcelona. D’aquestes, aquest any n’hem fet 20, més una multitudinària, la cloenda, en la que hi van participar gairebé 2.000 persones.

També els nostre grup de veterans s’atreveix amb reptes més agosarats i cada any cau un o altre pic emblemàtic...aquest any li ha arribat el torn al Peguera.

I si parlem d’agosarats hem de fer menció a les sortides plus, les més aventureres, però sense ser extremes.

En aquest programa s’han fet 12 sortides amb 60 participacions de socis i 9 de no socis, potser la més destacada va ser la travessa de les Glaceres, a Chamonix.

També es va poder fer el programa de sortides amb raquetes de neu, fent-se 9 sortides, amb 55 participacions de socis i 29 de no socis.

Tornant a terrenys més tranquils hem de parlar de les sortides Suaus, de les que se n’han fet 15 amb 207 participacions de socis i 381 de no socis.

I com en la variació hi ha el bon gust, anem a les sortides guiades d’escalada. La més destacada ha estat la segona marató d’escalada, a terres del llevant. D’aquest programa s’han fet 6 sortides amb 14 participacions.

Un altre programa minoritari és el de les sortides guiades a alta muntanya, amb només 5 realitzacions i 19 participacions. La més destacada, la ja esmentada al massís del Montblanc

Encara que sembli que estan castigats contra la paret, els aficionats a les vies ferrades han gaudit de 5 sortidetes, amb 34 participacions.

El que va ser el primer programa de sortides guiades ha completat 44 activitats, amb 495 participacions de socis i 274 de no socis.

Les més destacades d’aquest any, han estat les realitzades als Alps, al Massís de la Vanoise i als Ecrins.

I per acabar, també fem esment al programa més participatiu de Cordada; el de les sortides als Espais Naturals.

I això és gairebé tot...ens deixem coses...però ja estem esgotats! Fins l’any que ve i bones excursions!

Respon